anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sunt intr-o mica,, problema". Eu doresc ca pe perioada master-ului sa ma mut de la parinti intr-o chirie, impreuna cu varul meu (el a vorbit deja, si au spus ca sunt de acord, doar ca au mici probleme financiare). El este in anul II din toamna, la Licenta. Cum sa le spun parintilor mei despre acest lucru? Cum sa le zic ca vreau sa ma mut? Bani am, bursa, etc, probleme nu cred ca vor fi, am ceva emotii fiind prima data.

Mersi si o zi buna sa aveti!

1 răspuns:
| anonimg a răspuns:

Vezi si daca te vei intelege cu varul tau.
Te sfatiesc ca de la inceput sa fiti separati cu banii, mancarea si alte cheltuieli.
Iar daca va fi sa dai cu imprumut, atunci sa dai doar atat cat stii ca te poti lipsi de acel imprumut pentru totdeauna, si nu mai mult. Majoritatea oamenilor se fac ca uita sa mai dea inapoi; sau gasesc scuze de se uimesc si curcile.
Mai sunt si alte probleme, in sensul ca unul are obieciul sa lase curat dupa el fie la bucatarie fie la baie, iar altul nici apa la toaleta nu se sinchiseste sa o traga.
Am revizuit postarea ta si mi-a sarit in ochi expresia "mici probleme financiare". Te sfatuiesc ca mai bine sa ramai cu parintii tai. Caci acele mici probleme sunt de fapt destul de mari. O spun pentru binele tau si pentru fericirea si linistea ta.
Oricum, tu cunosti mai bine cum stau lucrurile, si cunosti de asemenea si persoanele.
Exact ca la croitorie: masori de 10 ori si tai o data; deci trebuie sa gandesti de 10 ori mai inainte de a lua o decizie. Ca daca ai luat decizia de a sta impreuna cu el, mai tarziu daca vei dori sa pleci te va acuza ca mai rau l-ai incurcat pentru ca va ramane singur sa-si plateasca chiria.
Eu sunt de principiu ca decat sa te stii certat cu cineva, mai bine ramai linistit in apele tale.
Si inca ceva: de la lipsurile banesti pleaca mai toate certurile.