anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Tot ma gandesc de cateva zile, si m-am gandit sa va intreb si pe voi.
Nu vi se pare ca lumea (cei din jurul nostru) in ziua de azi s-a schimbat foarte mult (o schimbare in rau as zice)? Poate ca generalizez, dar cred ca e o generalizare adevarata. Si retelele de socializare gen Facebook a devenit,, socializare" doar cu numele in sensul ca mai mult se posteaza/distribuie/comentarii/like-uri la poze sau articole decat se socializeaza intre persoane cunoscute (prieteni, colegi, rude). Adica in concluzie pe Facebook se face orice numai socializare nu. Adica nu mai vorbim unii cu altii decat atunci când avem nevoie de ceva sau mai deloc. Inteleg, majoritatea este foarte ocupata, lucreaza dar chiar in halul acesta incat sa nu poti vorbi cu cineva 15-20 minute, sa ii trimiti un mesaj de pur si simplu binete, sa vezi ce mai face, cum e. Cat de ocupat poti sa fi Doamne Iarta-ma? Eu cred ca e pur si simplu nepasare, iar chestia asta cu,,sunt ocupat, n-am timp" e o expresie la moda de spalat pe maini. De exemplu cu mine intr-o luna nu cred ca imi scrie cineva asa de,,hai sa vad ce mai face" decat daca e strict necesar. Cateodata le mai scriu eu unora, mai intru in vorba, ca daca nu parca nici nu as exista, sau as fi existat vreodata. Adica chiar asa nu ne gândim unii la altii, nu ne intereseaza sau ne amintim doar in anumite momente ale vietii (noroc ca exista) gen zile de nastere, absolvire liceu,facultate,etc, nunti, si de ce nu inmormantari happy. Chiar am vazut un caz in care cineva era depresiv, cu probleme si când s-a sinucis au curs mesajele de Condoleante, pareri de rau, cu sutele, cred ca nici când era in viata nu primea respectivul atatea mesaje (Asa dintr-o data si-au amintit de tine). Of, of urate vremuri traim, oare când ne vom reveni? Toata lumea e ocupata, n-are timp, e obosita mai tot timpul chiar asa sa fie sau e pura nepasare? Incep sa realizez sau poate gresesc eu, Facebook-ul devine pe zi ce trece plictisitor sau mai bine spus un site de postat/distribuit informatii, poze si dat like-uri sau comentarii si socializare cu cei apropiati sau cu colegii,prietenii, rudele in momente de maxim interes, de strict necesar.

16 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Traim vremea telefoanelor mai "destepte" decat utilizatorii lor.
Iar rezultatul este cel descris de tine.

P.s. Cu cat ai mai multi "prieteni", cu atat iti ajunge mai putin timp pentru cate unul. Mai ales pe Facebook si alte asemenea.

| T0T a răspuns:

Și eu sunt indiferent și asta pentru că nu sunt nici foarte sociabil. Uneori și eu mă stresez când sunt unii care tot îmi scriu mesaje, pur și simplu nu îmi inspiră ceva care să mă atragă într-o conversație. Totuși au fost persoane cu care mă înțelegeam bine și cu care nu mă mai săturam să vorbesc. Unele dintre ele erau măcar aproape la fel de interesate, altele nu prea decât când își mai făceau timp ceea ce nu prea îmi convenea. Eu cred că depinde de fiecare și depinde în ce relații suntem cu anumite persoane. Totuși mai sunt și oameni egoiști care nu au nicio relație sinceră cu nimeni și îi caută pe alții când au nevoie de ei. Nu pot zice, și eu caut lumea când am nevoie de ceva însă în mare o fac față de persoane destul de indiferente cu mine, deci e ceva reciproc, totuși, dacă am cu cine, sunt în stare să empatizez destul de mult.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Tehnologia si mai ales netul in unele aspecte a dezbinat oamenii, i-a facut mai singuratici, mai ermetici, mai rai, mai obraznici/lipsiti de respect/empatie etc.

| Ineys a răspuns:

Facebook se transforma in 9GAG.

| GoldenZenith a răspuns:

Singurul lucru constant in viata asta e schimbarea. Asteapta si o sa vezi ca va fi si mai rau.

| anonim_4396 explică (pentru GoldenZenith):

Da, asa este, schimbarea. Apropo, mai rau in ce sens? Se poate si mai rau de atat happy?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu cred ca, ceea ce ai nevoie tu este sa socializezi cu persoane.
Nu cred ca unul dintre prietenii tai nu are timp de tine intr-o zi ca sa iesiti impreuna undeva.
Daca vrei sa socializezi mai mult invita-ti prietenii /familia la o iesire in oras.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Este adevarat, de asta am eu nevoie, doar ca nu stiu cum se face ca majoritatea sunt ocupati tot timpul. Voi mai incerca si insista, si vorba aceea mai in gluma mai in serios daca de buna voie nu se vrea macar silit laughing! Ureaza-mi succes : urmeaza un meci de baschet in orasul meu si apoi ziua mea. Sper ca va avea cineva vreme si va dori sa iesim/sa vina, sa nu fie ocupat.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Mult noroc. Daca as fi vreun prieten de -al tau cu siguranta as veni!

| 393Dan a răspuns:

N-as zice. Din contra cu avansarea tehnologie mereu esti ocupat cu ceva si n-ai timp de plictiseala. Poti citi, viziona si vizita orice din orice colt al lumii de-acasa, plus diferite simulatoare, inainte trebuia sa astepti sa ai varsta sa mergi la volan si asta doar in cazul in care aveati masina. Acum nu doar ca aproape toti au posibilitatea sa-si ia o masina, dar si la 9 ani sunt o multime de simulatoare pe calculator, wii etc. (condus masina, avion, racheta, sa te scufuzi cu scafandru in mijlocul oceanului)
Ce tine de socializare - nu s-a schimbat nimic, daca-ti place de cineva si sunteti prieteni liber comunici cu ei. Ba chiar e mult mai simplu ca inainte, acum poti sa le scrii si sa-i suni in orice moment si sa aveti o relatie mai buna.
Eu cred ca tehnologia ne-a facut viata mult mai simpla, oferindu-ne acces rapid la aproape orice in cateva clipe.

| Kogaion a răspuns:

Eu sincer nu sunt in totalitate de acord, de obicei cei care merg la o cafea si stau pe telefon, chiar si fara telefon nu ar fi vorbit prea mult, la faza cu mai mult posteaza/distrubuie etc, ti se pare tie, exista chat, nu stii ce face fiecare in privat, tu doar vezi ce fac ei public, mie sincer, in cercul nostru de prieten nu mi se pare ca ne-a afectat comunicarea, ba chiar a dezvoltat-o.

| Stropdeploaie a răspuns:

Ori itri petreci prea mult timp pe Facebook. si esti dezamagit. si ai devenit foarte dinguratic. asa. in general. intr-adevar facebookul a devenit locul oamenilor tristi posaci ce si imagineaza ca acolo e mai bine. se izoleaza total de realitate.

| anonim_4396 explică (pentru Stropdeploaie):

Recunosc ca cateodata stau mult pe Facebook. Ai dreptate ce ai scris, dar eu nu ma refeream la asta, ci la faptul ca nu inteleg de ce nu ma cauta nimeni, doar atunci când au nevoie de ceva. Si in plus de fiecare data când zic cuiva hai sa mergem undeva sau vrei sa iesim... imi zice ba ca e ocupat, ba ca n-are timp, ba ca ba... Oare chiar asa ocupata e lumea sau e pur si simplu nepasare? Eu vreau sa socialiez, sa vorbesc, sa ies dar parca n-ai cu cine domle. Uite un exemplu : a fost ziua mea anul trecut si la toti colegii pe care i-am invitat, au zis ba ca sunt ocupati, ca au festivitate, ca nu stiu ce iar altii ca s-ar putea sa vina. Surpriza : la restaurant am fost doar eu, nimeni nu a venit. Mai incerc si anul acesta desi ma astept cam la aceeasi experienta, ca toti sa se traga pe fund.

| Regedesubmunte a răspuns:

Da, ai perfectă dreptate, așa este lumea azi!

| GoldenZenith a răspuns (pentru Regedesubmunte):

Mie in niciun caz nu-mi surade viitorul.

| Coquinnnna a răspuns:

"Surpriza : la restaurant am fost doar eu, nimeni nu a venit. "

nu e nicio surpriza, toti te evita pentru ca esti ultimul prostalau plictisitor.
e de-ajuns sa dam o raita pe la intrebarile tale de ratat social cu preocupari de toata jena si mila.