| skyrim2 a întrebat:

Salut TPU, am 1 an de când m-am despărțiți de prietena și de atunci liniștea mea de noapte s-a dus, nu mai pot dormi nopțile, daca incerc mă trezesc Intr una până dimineața, nu mai simt liniștea aia ce o simțeam, mă simt ciudat, agitat, pierd nopțile pe telefon până dimineața și plec la munca mort, ce remediu exista sa pot sa mă simt din nou om normal?

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Asta-i cea mai nebuna decizie, sa petreci noptile pe telefon ca sa-ti distrugi si creierul.
Nu ai depresie si anxietate sau atacuri de panica?

Fiindca asta se intampla celor care isi bat joc de orele de noapte, fara sa doarma, declansandu-se boli psihice grave care incep cu: depresie, anxietate, atacuri depanica, paranoia, schitofrenie, diabet si chiar cancere.

Sunt doi hormoni vitali creierului si organelor interne care se produc numai cand dormim noaptea, intre orele 22 si 2 am. Pe termen lung cand nu dormim inter aceste ore, creierul incepe sa dea rateuri fiindca acei hormoni nu mai exista si incet-incet mintea si coprpul nostru se degradeaza si imbolnaveste.

De ce nu-ti iei de munca, ca sa nu mai pierzi timp inutil ca copilasii mici, pe joculete sau pe telefon?
De ce nu faci ceva serios cu viata ta?
Ce faci la 25 de ani, toata ziua?

| skyrim2 explică (pentru Violleta2022):

Pai tocmai asta e ideea, că lucrez și mă duc mort la munca că nu pot dormi deloc

| Violleta2022 a răspuns (pentru skyrim2):

Si pana acum nu ai vazut nicaieri sfatul medicului, care spune non stop pentru toti parintii care au copii obsedati cu telefonul, sa NU le lase telefonul sau computerul in camera, fiindca irita creierul si nu mai pot adormii.
Inainte de culcare, la ora 22 cel mai tarziu, faci un dus si stai intins in pat, cu mainile si picioarele departate usor de corp si incerci sa inspiri adanc si rar, ca si cum ai incerca sa te calmezi. Di ce in ce mai rar si mai adanc, simtind usor cum corpul devine greu si nu-ti mai simti mainile picioarele, dar aluneci in somn.
Sub nici o forma nu te dai jos din pat si nici nu deschizi nimic electronic, ca iti strici somnul.
Culcarae trebei sa fie cat mai devreme, ca sa poti adormii pana la miezul noptii si incet incet, noapte de noapte incepi sa-ti repari ciclul circadian pe care l-ai stricat si care este benefici sa ne refacem creierul si corpul.

| Hyperion7 a răspuns:

Man,nu că mă dau eu mare expert,însă sunt și eu om și cred că merită să citești ceea ce-ti scriu.
Un om zicea cândva "După femei și autobuz NICIODATĂ SA NU FUGI,mereu vor exista și altele"
Morala:Are balta peste și nu ar trebui sa te chinui atât,stai sa plângi după fundu' fostei,hai sa fim serioși man,te vad un ditamai om și probabil mai mare decât mine și tu alegi sa suferi decât să fii fericit,ce mama mă-si măi?
Uneori,in viața,nu totul merge ca pe roate,alteori mai primești și fail-uri,iar alteori ești cu gura până la urechi,asta e viața,însă totul va dispărea! Și suferință și bucurie,când intri in pământ nu mai tii cont de niciuna din astea.
Morala:Nimic nu e permanent, nici bucurie, nici suferință! După nori vine și soarele și faptul că nu s-a arătat încă, asta nu înseamnă că nu se va întâmpla vreodată!
Mai mult, merita să îți faci rău să plângi după cineva? Mai ales daca ți-o fi făcut și rău? Zic eu că nu!
Fii bărbat și asuma-ți faptul că viața nu e numai lapte și miere și caută-ți o alta persoană, din 8 miliarde,ai de unde.
Și eu trecut prin relații toxice,mi-a fost greu,nu zic nu,eu nu am avut parte nici de-o vorba buna,mereu am fost învinovățit,că eu am ales-o,că eu am vrut așa,toți îmi băgau cuțitul în rana! Însă, chiar și așa,după o relație toxica de un an și,tot am reușit să mă pun pe picioare și asta doar pentru că eu am vrut,mi-am zis că de ce sa plâng după o asemenea persoană,până la urmă am îndurat atâtea și surprizawinking
In multitudinile mele de încercări eșuate,acum am relație de un an jumatehappy
Morala:NU RENUNȚA NICIODATĂ, INDIFERENT DE CE OBSTACOLE AI IN CALE!
E viața ta, trăiește-o frumos, și așa e scurta, chiar vrei sa te chinui de aiurea? Pe bune acum.Ce ai de pierdut daca îți faci o alta relație? Viața merge înainte, sta in loc doar daca tu vrei sa stea!
Hai, sper că ți-am mai ridicat puțin moralul! Capul sus!

| Furnicuta000 a răspuns:

Barbatii trec mult mai greu peste o despartire decat femeile, desi nu inteleg care e explicatia.
Se pare ca tu esti in depresie, nu grava, dar ai o usoara depresie. Din starea asta iesi daca iti schimbi atitudinea. Iesi pe afara, cunoaste o alta fata ca sa te ajute sa o uiti pe fosta, fa niste activitati care iti plac

| RobertMoon a răspuns:

Tu iti pierzi noptile cu gandul la ea facandu-ti singur rau, iar ea doarme in patul altuia. In primul rand trebuie sa iti schimbi gandurile si sa constientizezi ca iti faci rau, iar ca ei nici macar nu-i pasa. Esti barbat si trebuie sa fii puternic, altfel o sa cazi de fraier in fata altora. Ocupa-ti timpul cu ceva care ajuta, in loc sa stai pe telefon noaptea apuca-te sa faci niste flotari, genuflexiuni ca sa iti consumi energia, iar odata cu miscarea pe care o faci te eliberezi si de stres si fiind mai obosit o sa adormi mai repede.

| StoicAnalysis a răspuns:

Cauta sa faci ceva ce chiar iti face placere sa faci pana iti gasesti pe alta. Ce experimentezi acum e lipsa totala de fericire. Si daca tot faci ceva ce iti place, recomand ceva ce te si extenueaza. In felul asta dormi mai repede, si mai odihnit o sa fi dimineata.

| Elena9328 a răspuns:

Ceai de menta

| Smmo a răspuns:

Buna, poti sa te impaci cu prietena, sa iti faci alta prietena. Pana atunci poti lua cate o pastila de Calciu/ Calciu cu vitamina D 3-4 zile sau multivitamine cu multiminerale 10 zile sau sa bei un ceai pentru somn bun. Incearca sa bei si un pahar cu lapte sau asa ceva in timpul zilei:
https://www.cora.ro/......24437.html