Daca face terapie, ai putea întreba terapeutic cam ce ai putea face... stiu ca unii au si un limbaj specific (nu este acelasi la toți, deoarece sunt diferiti). Încearcă sa stai pe lângă el cât mai mult timp ( cel putin acum ca e vacantă), sa il imbrati şezi si sa ii oferi afectiune. El o sa simtă asta si se va simti bine. Asa poate reusesti sa il descoperi si prin comportament. Daca încearcă sa te cheme la joaca sau ii place sa stea cu tine! Sper ca te-am ajutat! Sănătate si multa putere de a merge mai departe! Sper ca ma vei răsplăti!
Incearca sa faci un efort de imaginatie si sa intrii in jocul lui. Stiu ca toti au un pattern de joaca, nu stiu insa de care are el. Iti trebuie foarte multa rabdare si sa il privesti in ochi, ca astfel sa se formeze o comunicare non-verbala intre voi. Sa nu raspunzi niciodata la violenta tot cu violenta si daca incepe sa se arate interesat de vreun subiect, asculta-l. Am cunoscut o data un copil autist care descoperise ca e pasionat de dinozauri si numai despre asta vorbea, devenea obositor pentru ca se repeta de foarte multe ori.
Deasemenea, poti face o rutina prin joc, facand acelasi lucru zilnic. Ei au tendinta de a face activitati repetitive, fara sa se plictiseasca.
Dacă mama acceptă să adopți un cățel, autiștii se atașează de un cățel căci au o modalitate apropiată de gândire. Astfel, prin intermediul cățelului te poți apropia de modul lui de a gândi și a se juca.
cristy985 întreabă:
anonim_4396 întreabă: