| KasdfghjNY a întrebat:

am nevoie de un sfat.Viata mea e foarte rea acum,aproape toti prietenii mai abandonat, mama mea este internata in Italia din cauza ca are cancer, iar tata se imbata mereu si incepe sa ma faca in toate felurile.Inainte nu imi pasa, dar de data asta la ultima cearta am vazut in ochii lui doar furie. Pur si simplu dupa toate asta ma simt ca un nimic.Mama este singurul lucru care ma mai tine in viata, chiar incep din ce in ce mai mult sa ma omor.Nu stiu deloc ce sa fac. Un sfat, va rog?

Răspuns Câştigător
| Simonamee a răspuns:

Parintii sunt cei care conteaza cu adevarat dar mai presus de toate ai si tu dreptul la fericire.Bun, esti suparat pentru ca mama ta este bolnava probabil ca si tatal tau este suparat din aceasta cauza.Lui ii e greu, atat de greu incat nu mai stie cum e normal sa se comporte, poate ca situatia asta pe tatal tau l-a depasit, nu incerc sa-i gasesc o scuza ci vreau sa-ti explic ca nu trebuie sa il urasti sau sa-l condamni pentru cum se comporta acum.Ai vazut furie in ochii lui atunci el e singurul pe care-l poti ajuta.Cand e suparat du-te la el si spune-i o vorba buna, cand pleaca sa bea opreste-l din drum si ocupa-i timpul.Roaga-l sa nu-si gaseasca refugiul in bautura si spune-i cata nevoie ai de el,sanatos si nu bolnav. Cauta sa-l ajuti, are nevoie! Tu nu te lasa coplesit de problemele astea, oricat ar fi de greu merita sa lupti, macar de dragul mamei! Pentru mine, e usor sa-ti spun lupta si stiu cat de greu e pentru tine dar sunt sigura ca merita tot efortul.In astfel de momente, chiar daca simti ca nu mai poti nu ceda, daca cedezi iti faci rau singur si totusi esti un om, nu spune ca esti un nimic pentru ca nu e adevarat.Esti om si meriti sa fi apreciat,fericit, cauta sa lupti si vei avea parte si de momente fericite. Poate acum nimic nu-ti mai aduce fericire dar mai ai o sansa, sansa sa iti accepti problemele si sa le depasesti, ai sansa sa-l sustii pe tatal tau, ai sansa sa o faci pe mama ta sa fie mandra de tine si ai sansa sa-ti demonstrezi ca nimic nu e indeajuns incat sa te doboare.Moartea e pentru cei lasi,nu e deloc o solutie! Parintii sunt de nadejde,ii iubim dar nu ar trebui sa ne punem toata speranta de viata in ei,nuuu, tu traiesti datorita lor, ii iubesti dar nu traiesti pentru ei, traiesti pentru tine, traiesti ca sa devii cineva si sa-ti intemeiezi la randul tau o familie.Nu-ti zic sa nu-ti mai pese iti zic doar ca merita sa lupti! Nu uita ca lucrurile rele nu tin la nesfarsit, vei trece peste toate, curaj sa ai si dorinta sa traiesti! Traieste de dragul mamei, ti-a dat viata ca sa te bucuri de ea, fa-o mandra ca te are! O sa se simta mai bine!

10 răspunsuri:
| Mayar a răspuns:

In asemenea situatii, nu te-ai gandit, nici prind gand nu ti-a trecut sa ceri ajutorul lui Dumnezeu?
Roaga-te, mergi la biserica, cere lui ajutor, da si prescura sa te ajute.

| Exilee a răspuns:

Hey! Imi pare sincer rau si nu numai mie ca esti in starea asta. NU. NU trebuie sa stai nepasator si nici sa te deamagesti si sa fi deznadajduit, chiar daca este foarte dureros.

NU. Intelege-lpe tatal tau si sa NU-L URASTI! Acum cand ai intr-adevar acest necaz, poti sa i te adresezi lui DUmnezeu printr-o rugaciune sincera, smerita, de iertare.

De-asemenea inginve-ti rusinea fata de tatal tau si marturiseste-i ce ai pe suflet fata de familie ( fiecare avem o oarecare rusine, in masura mai mare sau mai mica in a tine discutie cu parintii, dar in special tatii)
Mama ta vrea sa te vada de-asemenea fericit. Nu vrea sa te vada trist din cauza acestei nesuferite boli, dar este bine sa mergi si la Bisericuta happy Pentru liniste duhivniceasca si rugaciuni pentru familie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tatal tau este suparat tot din cauza bolii mamei tale. Crezi ca lui ii este usor? Fa-l sa renunte la bautura; spune-i ca trebuie sa aiba grija de tine si sa te creasca. Mai bine intelegeti-va si aprijiniti-va pentru ca veti ramine doar voi doi. Ce veti face atunci?

| Park1Suin a răspuns:

Pur si simplu uneori Dumnezeu e mai crud cu unii... Tatal tau se imbata de scarba din cauza ca se teme pentru mama ta, o iubeste. Discuta cu el, discuta
cu mama ta, daca ai cum.
Are tata o vorba: Va canta muzica si pe ulita noastra.Se zice ca dupa rau vine bine, asteapta binele.

| irbis96 a răspuns:

Ai vreo ruda cu care sa poti vorbi si la care sa stai?
Nu cred ca poti sa mergi la politie avand in vedere ca nu e vorba de violenta fizica. Vorbele dor, asa e sad

| Gαηαmα a răspuns:

Nu este o solutie sa te omori. Dumnezeu poate te pune la incercare.Ma gandesc ca te simti rau...tu stii ce e in sufletul tau.Sunt cazuri si mai rele,intr-o problema trebuie sa vezi partea plina a paharului.
Ai zis ca aproape toti prietenii,inseamna ca nu toti,poate poti comunica cu acei/acel prieten,incearca.
O sa fie mai bine vei vedea,astea sunt necazurile vietii,viata nu e roz,dar va veni si vremea buna,ai incredere si incearca sa fi tare happy. Incearca sa nu mai ai certuri cu tatal tau. Poate este si el stresat, ingrijorat, are o varsta, a trecut prin destule probabil, alti parinti isi bat copii...sunt cazuri mai rele dupa cum am zis.Ia lucrurile mai cu calm.Roaga-te daca crezi in Cel de Sus, ca te va ajuta happy

| alinaaa26 a răspuns:

Stiu ca in momentul asta totul pare fara iesire, dar trebuie sa fii puternica.vestea ca mama ta are cancer iti zdruncina lumea, simti ca asa ceva nu ti se poate intampla ca totul e doar un cosmar si ca in curand te vei trezi si o vei vedea langa tine santoasa ca si pana acum.e foarte de greu de acceptat si de suportat, dar speranta e ultima care se pierde.in legatura cu tatal tau, ai putea sa incerci sa vorbesti cu el cand e treaz spunandu i ca esti alaturi de el si ca acum trebuie sa stati impreuna de dragul mamei tale.cand bea nu stie ce spune si cel mai bine ar fi sa l ignori, stiu ca e foarte usor de spus si foarte greu de facut deoarece ceea ce spune te raneste si mai tare deoarece vine din partea lui.incearca sa te descarci, sa i spui cuiva.nu tine toate lucrurile in tine, o sa ti faca mai mult rau decat bine. daca iti vine sa plangi, fa-o. apoi te vei linisti.gandeste te ca mama ta are nevoie de tine. daca iti vei face rau, o vei rani si pe ea.ea trebuie sa lupte cu acea boala.sunt foarte multi oameni care se confrunta cu ea si care s-au vindecat.mama mea face tratament si duce un stil de viata sanatos cat mai multe fructe si legume, sucurile de legume sunt foarte bune si conteaza mult si starea de spirit.sa crezi ca te vei face bine, sa lupti.tu nu te lasa, lucrurile rele vor trece.incet,incet vei vedea lucrurile diferit.incearca sa nu stai singura inchisa in casa, gandindu te la toate acestea, mai rau te vei deprima.

| AleeMtf a răspuns:

Inteleg cum te simti, crede-ma eu simt in momentul de fata ca vreau sa mor happy, asa ca nu ma simt in stare sa iti dau sfaturi dar macar iti pot lasa un gand bun catre mama ta, si-ti doresc din suflet sa se faca bine si sa ti-se rezolve problemele.

| Cozyy a răspuns:

Si tata e un om irascibil si nervos mereu si injura si se cearta cu mama, cu mine nu se mai cearta fiindca i-am spus ce ma deranjeaza.
Incearca sa vorbesti cu el, sa ii spui ca nu iti place sa vorbeasca asa cu tine, dar nu pe ton calm, eu una, am urlat de 10 ori mai tare ca tata si am spart lucruri si atunci a fost ultima data cand tata a ridicat vocea la mine. si a trecut ceva timp. Nu te sfatuiesc sa spargi lucruri, tot tu o sa aduni, dar exprimati punctul de vedere si nu lasa garda jos.

| PamPam123 a răspuns:

Gandeste-te, ca trebuie sa lupti. Continua cu nepasarea. Probabil si el e nervos din cauza problemelor de sanatatea ale mamei tale.
Cauta detalii despre stilul de viata Vegan. Verisoara si unchiul meu, au avut cancer, faze terminale. Au inceput dieta si s-au facut bine.
Bafta!