Daca o iubeai, asa cum spui, de la inceput o lasa-i sa fie prietena cu cine vrea. Chiar si cu fostul. Eu, in locul tau nu i-as interzice ceva persoanei pe care o iubesc si mai ales, nu as pune-o sa aleaga intre mine si un prieten. As avea incredere in ea.
Incearca sa vorbesti cu ea si sa ii explici ce crezi. Intr-o relatie, daca nu esti sincer, cu siguranta e sortita esecului.
Eu sunt prietena cu fostul meu iubit. Am fost la nunta lui, a fost la nunta mea. Vorbim periodic, imi face cate o vizita scurta din cand in cand. Sotul meu e prieten cu fosta lui iubita. Vorbesc periodic. Nici unul dintre noi nu intervine in prietenia celuilalt. Avem incredere deplina unul in celalalt. Daca ar vrea sa ma insele, sunt sute de femei, nu numai fosta. Dar eu stiu ca el este un om demn si nu ar face-o. Daca ar face ceea ce ai facut tu (sa-mi verifice telefonul, sa isi permita sa comenteze sau sa dea mesaje contactelor mele), nu as mai fi cu el nici o zi. Fiindca asta inseamna lipsa de respect si incredere, iar o relatie fara respect si incerdere este groaznica.
Daca nu vrei s-o pierzi atunci n-o mai sufoca atat cu acte de genul asta. Daca ii e sortit sa-i placa de altcineva ii va placea indiferent cate incerci tu. Si apropo, e de rau daca la 19 ani scrii in halul asta.
Omul nu e monogom nu e facut sa stea cu cineva o viata,omul e divers tu te amagesti pe zi ce trece,esti obsedat de ea ca nu cumva x sa o fure vei afla ca in viata nimic nu e permanent, gelozia ta e de fapt o frica interioara, lipsa de incredere, obsesie complusiva, ea poate sta din mila cu tine, faza cu trenul ce ai fi vrut sa spuna? suntei mici tu 19 ani visezi ca o fata de fapt nu ca un barbat, ala de 24 de ani o atrage si candva te va lasa pentru ca omul nu e facut sa stea cu cineva o viata, multa bafta
Orice ai face, pe fata asta o vei pierde. Și pe oricare alta va urma la rând.
Pentru că nu înțelegi că într-o relație fiecare trebuie să fie LIBER. Nu ai dreptul să impui celuilalt ce și cu cine să vorbească, pe cine să aibă drept prieten și așa mai departe.
Mergi la un psiholog, poate te scapă de aceste probleme și abia apoi poți spera să ai și tu o relație normală.
Hey.
Sa gresesti e lucru omenesc. Daca te iubeste te iarta. Probabil ai gresit interzicandu-i sa vorbeasca cu fostul. Dar e firesc... Simplu. Spune-i ca pentru tine viata nu e ca si in filmul Twilight (cum si Bella avea 2 iubiti: Edward si Jackob).
Daca ea nu accepta ideea ca pe tine, doar faptul ca ea interactioneaza cu fostul te deranjeaza, si in urma acesteia vrea sa se desparta de tine, atunci probabil nu te iubea, si mult mai probabil a iesit cu tine doar ca sa-l faca gelos pe fostul, sa devina din nou un cuplu (acum nu stiu de ce s-au despartit, dar e o sansa).
Impune-te. Daca te iubeste, tu trebuie sa fii singurul barbat din viata ei.
Daca iti da papuci: sari peste. Rip. Asta e. Viata continua.
Mult succes! Sper ca te-am ajutat!
Trebuie sa discuti si cu ea si cu tipul respectiv. Poate ei inca se mai iubesc.
minnie91 întreabă: