Draga mea sfatul unei mame este sa astepti sa mergi la scoala si ai poti spune ceea ce ai auzit ca vb despre tine,parerea mea este sa ai spui ceea ce gandesti in fata,nu adopta fel de fel de scgheme,deci fii directa nu ezita, nu cred ca se va supara de adevar nimeni, mai ales ca ea se stie vinovata.Bafta multa si nu ezita sa-i spui ceea ce gandesti.
Hei ReadyForMe! Ma bucur ca ai tupeu sa vorbesti cu ea in fata.Ar trebuii pur si simplu sa-i spui ca e o barfitoare proasta care nu va ajunge nicaieri si ca tu nu vrei sa-i mai fii prietena.Ar trebuii a fii directa.Multa Bafta!^^
Nu iti merita prietenia! A inventat lucruri urate? Gaseste un moment in pauza cand este liniste si fa-o de ras in fata colegii cu lucruri adevarate si dureroase despre ea, pentru ca sigur le stii, doar ati fost prietene.
Zi-i totul clar si dur in fata! Nu arata frica si nu te lasa intimidata de ea, uita-te fix in ochii ei si spune-i ce ai simtit cand a inventat lucruri urate despre tine.
Dupa parerea mea cel mai bine ar fi sa o ignori. Cand te intalnesti cu ea nu o mai saluti nu mai vorbesti cu ea. Si atunci cand isi va da seama ca a gresit va veni si isi va cere scuze.
Buna.Din punctul meu de vedere, prietenii vin si pleaca.Nu ar mai fi indicat sa ai incredere in cei din jurul tau.Pentru ca lumea este rea si foarte invidioasa.Este foarte usor sa faci rau.Da si foarte bine faci ca vrei sa vb.cu ea fata in fata.Este cel mai corect.Ce-ar trebui sa-i spui? Ca te-a dezamagit foarte tare, ca o credeai prietena ta si ca daca avea caracter ti-ar fi spus in fata tot ce avea de spus. Spne-i toate astea pe un ton indiferent si calm.Si cam asta este apoi poti sa-i arati ca sti sa respecti si o poti saluta de cate ori o vezi dar doar atat.
Am avut si eu aceiasi problema si i-am dat eject, cum o poti numii prietena?
Vezi si cine ti-a transmis barfa s-ar putea ca din rautate sati fi transmis barfele, e cel mai binesa o inviti la un suc si sa o intrebi fara a spune de unde stii n prima faza dupa care daca neaga o sa le pui fata in fata pe cele doua si ar fi bine ca cele mai multe secrete sa le stii doar tu si parintii in rest prea rar prieteni adevarati, bafta
Te inteleg foarte bine.Prietena mea cea mai buna,cu care ma cunosc de la gradi', pe care am ajutat-o, care a dormit la mine, cu care ieseam tot timpul, m-a tradat si ea.Acum,la scoala,suntem in aceeasi clasa,dar ea nici nu ma vede.(p.s: si ea ma barfeste)
Eu spun sa te duci langa ea intr-o pauza si sa intri direct in subiect. Daca ai aflat despre ce te-a vorbit si ce a spus exact, sa ii zici asa:
-Fata, ai auzit ca eu,(si continui cu ce a zis de tine)
Sa ii dai peste nas.Succes si imi pare rau de ce s-a intamplat:*
Persoanele care procedeaza asa nu le poti numi prieteni.Cu atat mai putin prieteni buni.Un prieten e cel care iti tine partea si este mereu acolo pentru tine nu acela care incepe sa te vorbeasca de rau imediat dupa ce ai intors spatele.Eu as rupe orice legatura cu ea si in caz ca se intreaba de ce atunci i-as explica situatia Nu vad de ce sa-ti dai tu silinta pentru cineva care nu merita.
Pai ai putea sa ii raspunzi cu aceeasi metota insa nu e o idee foarte buna.in schibm intreab-o de ce face asta si spune-i ca tu nu i-ai facut nimic. poate mai de mult ai spus ceva ce a deranjat-o si de asta. cere-ti scuze si intreab-o dc face asa.s-ar putea sa isi inchida gura ceva timp. daca nu spune-i in fata :: NU MAI SUNT PRIETENA TA:: si punct.ii intorci spatele si ai terminat orice relatie. funda?
Pai ar trebui sa o iei mai dur...asa fac eu nu cred ca a fost bine ce a facut si na asa sunt unii succes.:*
Poi zi in fata ca nu mai valoreaza nimic pentru tine si ca ai terminat-o cu ea. Da ai dreptate o prietena nu face astfel de lucruri. Vara trecuta am patit-o si eu cu una. Si am terminat-o cu ea, chiar daca e in clasa cu mine trec pe langa ea ca si cum n-ar exista si zii ca pentru tine ea e un zero...Si zi ca daca era ea in locul tau ca o pr buna ce-i erai nu faceai asta...bafta!:*
Pai daca ea te barfeste pe la spate inseamna ca nu e prietena ta.in povestea ta ma regasesc pootyn si eu. aveam o prietena nu ma barfea da m-a pus sa aleg intre ea si alta fata practic asa sa inteles.ma intrebat intr-o zi daca mai vorbesc cu fata aceea si iamm zis ca da si de atunci noi 2 nu mai vorbim.practic m-a pus sa aleg...si daca un prieten te barfeste te pune in situaty dyfycyle nu este un ADEVarat prieten...eu te sfatuiesc sa rupi aceea prietenie.dar asta e deciziaa ta.eu ty`am zis parerea mea.dar de tine depinde.fa ce iti spune sufletul.pa-pa.te pup si mult noroc
Romanul are o vorba: "fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani stiu sa ma feresc si singur!". Si inca una: "spune-mi cu cine te imprietenesti si o sa-ti spun cine esti". Ai mai multa grija cand iti faci o prietena, ca e un lucru foarte important si nu se acorda titlul de prieten decat cui merita! Si inca o chestie: esti sigura ca acea colega e de incredere? Daca incearca doar sa "bage strambe"? Fii cu bagare de seama ca nu e vorba de doua kile de cartofi, e vorba de sentimentele unor oameni apropiati!
Mai intai incepi cu un alt subiect (nu stiu, moda) si apoi treci la subiect. Apoi sa spui:stiai ca cineva ma barfeste? stii cine e? daca te minte treci la subiect spunandu-i:Stiu ca tu esti recunoaste
In caz ca esti pacifista: o iei la intrebari de genu.dc ai facut asta? te credeam o prietena adevarata(asta in fata tuturor ca ei sa o considere o mincinoasa)
daca esti mai agresiva: o tragi intr-un colt si ii dai cateva capace din astea bune sa nu mai comenteze alta data...dar mai bine e pe calea pacifista .si nu uita.nu rezolvati conflictele prin batai doar daca este cazul! mereu exista o a doua varianta...
Inseamna ca nu iti e prietena. E foarte simplu, o suni sau o rogi sa va intalniti si ii spui in fata, daca neaga, o pui fata in fata cu persoana care ti-a zis, si vezi cum reactioneaza amandoua. Prietene d-astea gasesti la tot coltzu, trebuie sa ai grija, fi mai selectiva.
Cel mai bine ar fi sa o tragi de manecutza intr-o pauza si sa stai de vba cu ea doar voi doua sa o intrebi clar de ce a scos vorbe despre tine aclarati lucruriile si nu o lua in tragic pot fii doar barfe mi s-a intamplat si mie si in cazul meu pe atunci erau doar barfe sa ne indeparteze dar nah nu murim din asta numa ca ne ofticam o tara sau putin mai mult asa ca bafta si sper sa va rezolvati problema
Alexandragabriela93 întreabă: