| NecunoscutNecunoscut a întrebat:

Am o problema.
Bunicul meu a fost alcoolist, tatal meu este alcoolist, am un frate mai mare
Si tatal meu lucrează cat lucreaza si se apuca de bautura, asta face de multi ani
Si cand e baut cateodata îmi spune ca asta eu o mostenesc de la el, nu fratele meu. Ultima data cand am pus mana pe bautura si m-am imbatat(nu foarte tare) a fost de revelion, si a doua zi am început deja sa simt ca nu m-am saturat de alcool parca, a fost un sentiment pe care nu vreau sa il mai simt in viata mea. Eu nu vreau sa ajung asa ca si tatal meu, alcolist, as face orice sa nu ajung asa, si stiu ca trebuie ambitie sa nu te apuci de bautura, dar tatal meu nu prea are ambitie si nu se poate controla cu bautura, si cred ca si eu am mostenit lipsa de ambitie de la el sad va rog ajutati-ma, dati-mi un sfat, orice, ce as putea face ca sa nu ajung alcolist, va rog ajutati-ma, dau funda mare cat casa, multumesc anticipat happy
P.S. scuzati daca nu am pus categoria corecta

4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Numai de tine depinde asta.Si de genele primite de la parinti. Daca spui ca ai baut si simteai ca nu te-ai saturat de alcool, problema este cam delicata, in ceea ce te priveste.La o anumita varsta vei gandi altfel.Si mi-e teama ca vei gandi ca ei.

| untu a răspuns:

O sa ai nevoie de ajutor prin consiliere psihologica si psihiatrica, sedinte de psihanaliza, se recomanda o terapie ocupationala prin munca! Sa le duci la sedinte cu consiliere psihologica si psihiatrica si sa faca sedinte de psihanalize pe tatal tau si pe bunicul tau, cu vointa lor o sa fie bine si o sa se faca bine! Sper ca nu te-am suparat sau te-am jignit! Te rog sa ma scuzi!

| Infraverde a răspuns:

Dragul meu, nu e foarte greu sa nu cazi in patima alcoolului. Bauturile alcoolice au farmecul lor cat timp sunt savurate cu o limita. Daca nu vrei sa ajungi in stadiul in care este tatal tau, nu o sa ajungi. Ai incredere in tine.

| DemBow a răspuns:

Cu problema asta nu te poate ajuta nimeni. Tine numai de tine. Trebuie doar sa nu mai pui deloc gura pe alcool. Daca incepi sa bei chiar si foarte putin, iti creste tot mai mult pofta de alcool si nu o sa te mai opresti. Tot ce trebuie sa faci e sa nu mai gusti alcoolul.Incearca sa te controlezi.