| Aa3456 a întrebat:

Salut, TPU am o problema.Mama și tatăl meu divorțează și după câte am înțeles o sa fiu nevoit sa aleg cu cine vreau sa stau.10 ani am stat într-un sat alături de tatăl și mama mea.Iar mama mea s-a dus sa lucreze în Anglia pentru ca ei doi au vrut sa construiască o casa unde voi sta eu și fratele meu mai mare și cum el era la facultate nu le-au ajuns banii pentru a-l întreține și pe el și sa construiască și aceea casa.Asa ca mama s-a dus sa lucreze în Anglia.Acolo stătea câte 1-2 luni iar apoi se întorcea acasă stătea 3 luni și pleca iar, toate astea timp de 4 ani, și cum ea nu prea se înțelegea bine cu tata a decis sa nu se mai întoarcă acasă și s-a mutat la un prieten de-al ei din liceu. Prietenul acesta devenind și actualul ei iubit.Eu cum sunt la școală în clasa a 6-a nu pot sa ma duc la mama mea decât în weekend sau când mai prind câte-o vacanta.Mama mea de fiecare data îmi cere sa stau la ea pentru ca ma îngrijește mai bine,are o situație financiara mai buna.Dar eu într-un fel nu ma pot despărți asa de ușor de satul în care stau, de prietenii mei, de școală, și înțeleg ca voi mai putea să-mi vizitez tatăl dar eu vreau sa stau într-un fel cu amândoi într-un mod egal și nu știu ce să-i spun judecătorului.Va rog ajutați-mă, am doar 12 ani!

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In cazul divortului instanta de judecata stabileste domiciliul minorului la un parinte, in functie de solicitarea fiecarui parinte, probele existente la dosar (respectiv cine are conditii mai bune de crestere si ingrijire a minorului) si de pozitia minorului, respectiv cu cine doreste sa ramana, celalalt parinte va fi obligat la plata unei intretineri, stabilita in functie de venitul net lunar si numarul de copii.
Sigur ca minorul are dreptul si poate sa-l viziteze oricand pe celalalt parinte, de asemenea poate sa stea si perioade mai lungi la el, mai ales in vacante.
Tu alege ce-ti convine mai mult si spune asta judecatorului, bineinteles daca ambii parinti au solicitat stabilirea domiciliului la ei.

| Necunoscutu92 a răspuns:

Cu care IT place mai mult