Nu stiu care este viziunea ta despre lume dar la scolile profesionale si colegiile tehnice nu se face carte si sunt foarte multi drogati, betivi si curve si cativa mai linistiti (ii numeri pe degetele de la o mana). Stiu ce spun, sunt la un liceu din asta. Iti garantez ca daca mergi acolo intr-o saptamana o sa le ceri parintilor sa te mute la alt liceu. Mult succes cu ce iti doresti tu sa faci.
Depinde de tine. Eu am avut noroc, majoritatea colegilor mei sunt foarte linistiti si de treaba, dar la alte clase, daca nu esti ca ei (un animal turbat) nu te poti intelege cu niciunul. Unii se ia de tine pentru ca... Profesorii nu prea au ce sa le faca, le dau note mici, le scad media la purtare dar pe ei (pe elevi) nu ii intereseaza atata timp cat nu sunt exmatriculati. Ei (scandalagii) vad scoala ca pe o piata de desfacere, un loc perfect unde sa vinzi sau sa cumperi. Sunt multi copii cu o situatie materiala mai mult decat proasta, care au mereu nevoie de bani pentru tigari, bautura (tot ce se poate bea nu doar alcool) si cine mai stie ce altceva. Asa ca daca ai un telefon mai bun sau ceva, s-ar putea sa ti-l fure. Iar daca ai bani se compoarta frumos cu tine ca sa le dai si lor, daca nu le dai nu se mai compoarta frumos.Sunt multe lucruri naspa la astfel de licee si cu profesorii nu doar cu elevii, dar sunt prea multe ca le mai enumar. Oricum daca vrei sa iesi din liceu fara nicio perspectiva de viitor, profesionalele, liceele sportive si tehnice sunt exact ceea ce cauti. Asta pentru ca profesorii trec elevii din mila (mila fata de ei insisi nu fata de elevi). Si cine mai vrea sa invere cand ''oricum ma trece''. Nu vad cu te-ar incalzi sa gasesti unu mai de treaba intr-o clasa de nebuni isterici.
Lucruri rele ți se pot întâmpla și dacă mergi până la magazin.
Așa sunt mamele, mai prăpăstioase, ca să zic așa.
E bine că te gândești la ce vrei să faci pe viitor încă de acum. În felul ăsta mai ai un an în care să o convingi.
Îi mai poți explica încă o dată că tu te duci acolo să înveți nu să te droghezi și că nu poți fi influențat așa ușor și că, în plus, știi cu cine să umbli, știi cu cine să te împrietenești.
Arată-i că ești matur și că poți avea grijă de tine. În plus, ține-te de școală în a8a, nu te lăsa pe tânjeală și demonstrează-i că ești foarte responsabil.
Baftă
Drogati si pericole sunt peste tot, ca ramai la 2 pasi de ea sau ca te duci la km departare
Ai răbdare, mai e un an.
În anul ăsta, arată-i că poate avea încredere în tine. Ține-ți mereu promisiunile (chiar dacă e greu; și ca să poți, nu promite nimic din ceea ce știi sigur că NU poți face!), învață bine, nu-i ieși deloc din cuvânt, adică arată-i că ești responsabil și demn de încredere.
PS drogurile de obicei se injectează în venă, nu în mușchi. Povestea de mai sus pare a fi doar o poveste, în cazul acesta. Nu prea cred că ar putea cineva să facă altcuiva o injecție intravenoasă pe neașteptate... Și oricum, sunt rare cazurile de adicție de la prima doză.
In primul rand trebuie sa stii ca mai mult ca parintii tai nu iti vrea binele si este normal ca mama ta sa fie ingrijorata. Dialogul, cu siguranta, va rezolva aceasta problema.Tu incearca sa-ti expui toate elementele pro pentru a incerca sa o convingi.Succes!
Trebuie sa stii un lucru: peste tot exista drogati si vagabonzi. Conteaza numai ca tu sa stii cum sa te feresti de ei si influenta lor negativa. Nu cred ca o sa vina unul la tine, si-asa fara notiunea realitatii, si sa-ti bage tie droguri pe gat care esti in toate facultatile mintale. Un singur lucru ar trebui sa-l mai gandesti putin: esti sigur ca vrei sa urmezi acea scoala? De exemplu, eu cand eram a saptea voiam sa fac academia de politie, dar acum realizez ca nici n-as fi in stare sa impusc pe cineva. Poate anul viitor vei vrea altceva. Cred ca mai ai destul timp de gandire si nu merita sa te stresezi cu asta de acum.
Te iubeste si iti vrea doar binele. Ascult-o ca stie ce zice. Gandeste-te putin : tu pleci de la 14 ani de acasa, si ea nu isi doreste sa-ti petreci copilaria departe de familie, O sa pleci odata si odata, o sa ai viata ta, si ea nu te v-a mai putea veghea cum o face acum. Asa cum a spus si "suntserios" drogati si pericole sunt peste tot. Mama ta se ingrijoreaza. Poate ca te-ar lasa dar ii este teama si nu ar vrea ca tu sa ii reprosezi mai tarziu ca nu te-a lasat sa iti urmezi visul.
Vorbeste cu mama ta, poate veti ajunge la o intelegere.
Bye Bye :*
Acum sigur a spus nu! Pana vei ajunge profesioanala, trebuie sa-i faci sa aiba incredere in tine! trebuie sa le dovedesti ca esti in stare si oricum atunci o sa ai 15 ani nu 13, o sa te maturizezi! Daca o sa reusesti sa le dovedesti ca esti in stare, inseamna ca incepi sa te maturizezi si eu acum tot 13 ani am(fac 14 in toamna) dar eu sunt prea matura la varsta mea, eu as ama procedat si parintii au avut mereu incredere in mine desi sunt foarte stricti mereu ies afara, ma duc in excursii, tabere! ASte este ce cred eu!