anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU.
Am o problema.
Prietenul meu sufera de autism. parintii mei nu sunt de acord cu el :/ ce ar trebui sa fac?
El se poate vindeca?
Tin sa precizez ca e ca un om normal, doar ca nu isi poate exprima emotiile. Gen, nu poate plange sau chestii de genul.
E o persoana foarte sufletista si amuzanta.
Uneori poate fi serios, vreau sa zic ca pare un om matur in unele cazuri.
El are 17 ani eu fac 18 in 2 februarie.
As vrea sa stiu mai multe despre chestia asta cu autism.
Nu am nevoie de google sau dex, am cautat dar vreau mai multe informatii.
Eu una il iubesc foarte mult, si nu vreau sa renunt la el din chestia asta.

Ofer funda + vot pentru cel mai bun ajutor.

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Iubrea invinge totul, daca il iubesti cu adevarat vei trece peste asta

| T0T a răspuns:

Nu se poate vindeca.

| Lawliet14 a răspuns:

Sa nu renunti la el daca e bun! Se vor obisnui parintii tai cu el. Ce vina are el? Eu n-as renunta la persoana iubita pentru ca are autism. Daca te-ai indragostit de ea asa, inseamna ca nu te supara cu nimic. Inca se comporta perfect cu tine, chiar tu ai zis-o.

| Lawliet14 a răspuns:

Uite, un copil foarte dragut, care sufera si el saracul de autism. https://ro.wikipedia.org/......iki/Autism

Răspuns utilizator avertizat
| Legend123 a răspuns:

Se poate vindeca, prin terapii, insa foarte greu iar sansele nu sunt 100% deoarece e o problema genetica si totul tine de persoana respectiva. problema lui este ca nu se stie daca se va descurca in viata, daca te va intelege in momentele grele si alte chestii de genul. insa daca il iubesti atat de mult precum spui, lupta alaturi de el happy

| Chelseaa a răspuns (pentru Legend123):

Tin sa spun ca chiar daca e relatie la distanta el ma iubeste mult. mi-a si dovedito. felul cum se uita la mine si imi zambeste. pur si simplu nu arata ca are aceasta boala. Eu vreau sa fiu langa el, mereu i-am fost de cand suntem impreuna. si el mie. imi zicea ca totul o sa fie bine, si ca o sa faca tot posibilul sa ne fie bine. In februarie ma mut de tot in Londra, orasul lui la matusa mea.

| Legend123 a răspuns (pentru Chelseaa):

Parerea mea. daca el o sa fie in Romania iar tu in Londra. nu ramane cu el, indiferent daca are autism sau nu. o relatie la distanta nu are cum sa mearga, mai ales intre 2 tari atat de indepartate. + ca el mai are si aceasta boala, va face si mai grea relatia. mai bine rupe-te de el. imi pare rau ca ti-o spun dar chiar iti va fi mai bine asa. eu unul asa as face, imi pare rau pentru situatia ta.

El nu o sa fie in Romania, eu sunt din Romania, el e din Londra. e englez.

Eu sunt diferita de restul lumii. nu dau la o parte o persoana doar pentru ca e negru sau ca are o boala foarte grava. Nu vad de ce sa ma despart de el daca am precizat ca ma mut in Londra de tot, acolo o sa lucrez si o sa stau la matusa mea.

| Legend123 a răspuns (pentru Chelseaa):

Imi cer scuze, am inteles eu gresit. credeam ca te duci tu in Londra iar el e din Romania happy

| emi1998 a răspuns:

Umm cum adica e autist? Din ce ai spus tu e absolut normal. De unde au aflat parintii tai ca el e autist?

| Chelseaa a răspuns (pentru emi1998):

Nu-mi pare deloc normal sa nu poti plange nici daca vrei. De la mine, ca am considerat ca ei trebuie sa stie.

| emi1998 a răspuns (pentru Chelseaa):

Specturul autismului de obicei se refera la oameni cu probleme complexe de socializare.(Stiu 2-3 autisti si nu sunt tocmai prietenosi) Conditia lui e verificata medical si are un tratament sau e diagnoza proprie?

| Chelseaa a răspuns (pentru emi1998):

E verificata medical, tratament nu cred ca are. Si tin sa precizez ca e o perosana foarte prietenoasa.

| Jack99 a răspuns:

In primul rand, felicitari pentru atitudine. Si daca va intelegeti bine atunci problema se pare ca nu va afecteaza relatia. Deci nu ii dati importanta, pur si simplu. Bafta happy