| petrescuionut a întrebat:

Salut TPU
am observar ca dintr-un timp de vreme prieteni mei cam profita de mine si de bunatatea mea pentru ai ajuta
eus o fire mai prietenoasa si foarte miloasa pana se umple paharul si le spun in fata
uni din prieteni mei ma cam deranjeaza la limbaj comportament vede ca ma port frumos cu iei ii respect si ma ia drept un prost
de exemplu acum 2 saptamani au facut un gratar parca eram prieteni i-am vazut cum se distrau si nici nu m-au intrebat daca doresc sa vin cu iei
eu de fiecare data i-am chemat le-am facut pe plac certanduma cu parinti din cauza lor pentru ca mereu distrugeau ceva la mine in casa si ma vorbesc mereu de rau pe la toata lumea
oi ce ziceti sa le dau cateva capace sa nu mai stie de iei da imi pierd tot respectu e la lume si rudele mele alta cale nu mai stiu sa nu-i mai bag in seama zice cas pervers

Răspuns Câştigător
| zurick a răspuns:

Buna!
Mda am simtit si eu asta si-ti sugerez sa nu mai fii persoana aia prostuta care tace si inghite. Spune-le direct ce te deranjeaza(din punctul meu de vedere daca un prieten te barfeste ala nu exista, daca are ceva sa-ti reproseze sa-ti spuna in fata si nu la altii)Mai atenta la cum iti faci prietenii si urmareste usor anumite aspecte la o persoana.
O zi buna!

6 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Am invatat eu lectia in viata de a fi nesimtit si sa las bunatatea la o parte, asa se traieste mult mai bine - profita si tu de lume dar grija in caz ca dai de cineva nou daca vezi ca te ajuta fi bun dar primul plan e sa ceri tu apoi iti dai seama ce om e.

| Exilee a răspuns:

Potoleste-te si numai renunta la conflictele cu parintii din cauza unor prost crescuti! Daca nu pui capat prieteniei cu acestia, vor profita si mai mult de tine pana cand viata da de adolescent va fi corupta.

| zurick a răspuns (pentru Exilee):

Ai mare dreptate, visătotule, chiar că viața va fi coruptă atunci.

| ElenaSA a răspuns:

Cauta-ti alti prieteni, unii potriviti care sa te ajute si pe tine cand ai nevoie.Sa nu faci scandal; fa-ti linstitit niste prieteni adevarati.

| KMaddieK a răspuns:

"Cand esti bun esti luat de prost", ei profita, ce-ar fi sa nu le faci de fiecare data poftele, mai spune si "nu"

| SpeșălGirl a răspuns:

Nu este nevoie sa le dai 'capace' ca asa o sa zica numai lucruri rele despre tine, ca esti violent, ca nu te poti controla.Lasa-i in pace, nu mai iesi cu ei pentru ca te exclud.Mai intai le poti explica ce te deranjeaza dar daca ei continua cu acest comportament lasa-i balta, stiu cum e.Asa sunt si eu.Bafta!