anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am postat aceasta intrebare ca "anonim" si nu o pot urmari, asa ca as dori sa o postez din nou. Sper ca veti putea citi pana la sfarsit, macar printre randuri...
Am avut o copilarie destul de fericita(pana la 7 ani) din pricina faptului ca am locuit la bunicii din partea mamei. Ei sunt oamenii pe care ii respect cel mai mult pe lumea asta.Problema a intervenit cand am intrat la scoala. A trebuit sa infrunt realitatea. Tatal meu este cel mai bun om cand nu bea, dar din pacate rar are momente cand este treaz.Atunci cand bea, devine violent. Pe mama o bate destul de des.Pe la 8 ani deja o rugam pe mama sa divorteze. Pe vremea aia ne ameninta cu cutitul, ne spunea ca ne omoara, ne taie bucati si ne baga in beci. Stateam iarna afara, ca asa voia el. Cativa ani, a fost plecat prin diferite tari, a muncit(am fost destul de linistite desi nu puteam sa fac nimic fara sa stie el. Nu puteam iesi in oras fara permisiunea lui si permisiunea asta cam rar o aveam, gen odata la 2 luni). Venea acasa odata pe an. Acum a venit acasa de cateva zile si bea intr-una, o bate pe mama si tipa la mine. Unde mai pui ca si-a luat arma de vanatoare si pistol. Mama are destule probleme de sanatate acum din cauza lui. Cu scoala, nu pot sa spun ca am probleme desi nu pot invata prea bine cand cu el in casa stau tot timpul ca pe ace. Oricum, sunt la un liceu destul de bun si mediile mele au trecut in fiecare an de 9.Am 17 ani, stiu ca o sa termin liceul, o sa ma duc la o facultate. Asta daca nu ma omoara pana atunci. Dar problema mea e mama, cum ramane cu ea dupa ce plec eu? Plus ca in ultima perioada a inceput sa indeparteze pe toata lumea:rude, prieteni etc
Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi pentru ca mi-e tare frica.

5 răspunsuri:
| SensiBlu a răspuns:

Mama ta ar trebui sa isi ia inima in dinti, sa mearg la un medic sa scoata certifict medico-legal si apoi sa mearga la politie iar tatal tau nu va mai avea voie sa se apropie de voi apoi sa divorteze daca puteti sa va luati o casa sau sa stati cu chirie e bine daca nu puteti merge la parinti mamei tale sigur ei va vor fi alaturi.Eu sunt intr-o situatie aproximativ asemanatoare si mama mea a luat masuri si a plecat din tara sa munceasca pe mine m-a adus intr-un oras apropiat(pentru ca sunt de la tara) si acum tata este departe de amandoua si nu mai poate sa ne faca nimic. Te inteleg perfect si sper sa iti rezolvi problema si totul sa fie bine!:*:*

| MadQueen a răspuns:

Politia. 112! Fugi si ia telefonul. Vorbesc serios straight face!

| 7 a răspuns:

Doamne! crede-ma ca m-a impresionat povestea ta, desi si eu pana acum la 17ani am trecut prin multe.incearca sa ti convingi mama sa plecati de langa acest,, om,, plecati in alt oras undeva departe, pentru ca omul asta nu merita sa ii fiti aproape, si cine stie ce se poate intampla din cauza violentei lui. tu nu poti trai cu teama asta(te inteleg.cand tatal vitreg o batea pe mama, ma duceam intr un colt si plangeam nestiind ce sa fac ca sa se termine totul, imi puneam mainile la urechi si asteptam.sau ma duceam si ma puneam in genunchi si ii rugam sa inceteze, asta pana tipau la mine si imi spuneau sa plec si ma duceam de unde plecasem)e atat de greu sa ajungi sa-ti fie frica de omul cu care stai in casa. pune-ti capat! roaga-ti bunicii sa va primeaca la ei acasa, macar pana o sa va puteti gasi un loc unde sa stati.desi e greu, incearca sa gasesti forta necesara sa infrunti totul, sa-ti faci mama sa inteleaga ca nu mai puteti suferii din cauza tatalui.sincer...chiar sper sa se termine totul si sa poti fi linistita si fericita! curaj!

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

"Cativa ani, a fost plecat prin diferite tari, a muncit" - şi cu banii câştigaţi ce-a făcut? Nu cumva vi i-a trimis vouă şi, implicit ţie, ca să ai un viitor?
Nu vă convine(ţie şi maică-tii)? Atunci plecaţi, ce vă opreşte?
Maică-ta divorţează, tu alegi să stai cu ea (ai de departe vârsta necesară) şi povestea e încheiată.
Asta din punct de vedere feminist pentru că femeile au prostul obicei de a fugi instant.
Sau, dacă spui că taică-tu nu e chiar aşa de rău când nu bea, ai putea să te interesezi DE CE bea.
Întotdeauna eliminarea cauzei te scapă şi de efectul neplăcut.
Caută să afli DE CE face asta şi, mai ales, cum s-ar putea aranja lucrurile astfel încât să nu se mai întâmple asta.
Succes.