| TaKuYa a întrebat:

am si eu o nelamurire, legata mai mult de categoria familiei, cred...Deci, tatal meu este hotarat sa plece in strainatate sa lucreze pentru 6 luni ca electrician. A reusit sa fie ales, a trecut si de testul medical, si e pregatit sa plece. Problema este faptul ca se duce tocmai in Irak, orasul respectiv fiind As Sulaymaniyah, cam prin nord-estul Irakului dupa ce m-am documentat putin. Din cate am inteles pana acum, zona Irakului este destul de periculoasa din cauza acelor bombardamente, si terorisme si tot felul de lucruri de acest gen. De asemenea, cei care organizeaza plecarea si etc., respectiv noii sefi ai tatalui meu spun ca acolo este extrem de cald, peste 40 de grade chiar! Chestia ciudata e ca m-am documentat bine, iar in acea localitate temperatura este chiar foarte asemanatoare cu a noastra. Am verificat vremea de acum, cam la fel de rece, si am verificat si vremea din vara, si nu depaseste de 20-30-35 de grade. Cat despre securitate, am aflat ca zona unde va munci tatal meu timp de 6 ani este securizata si riscurile sunt destul de mici. Acum as vrea sa aud niste pareri din partea voastra. Credeti ca este bine ca tatal meu sa mearga acolo sa lucreze? Ca electrician, va castiga 1100 de dolari ceea ce este extrem de convenabil pentru el si familie fata de aici, dar si mamei si mie ne este cam frica de riscurile de acolo, acelea fiind cu teroristii, bombardamente, arme si etc. Chiar daca vremea ar fi 40 de grade, nu ar fi o problema pentru tatal meu, dar este ciudat ca ceea ce au spus acei sefi nu se potriveste cu ce se gaseste pe internet, adica temperatura din acea zona. Credeti ca este sigur ca tatal meu sa mearga? Credeti ca acolo este extrem de cald cum au zis acei sefi, sau alta temperatura? Adica, daca este o inselatorie data de catre acei sefi? As vrea sa aud niste pareri si sfaturi pentru aceasta asa-zisa problema! Astept cu nerabdare! Multumesc ca ati citit!

Răspuns Câştigător
| DarkAleka a răspuns:

Mare atentie atata timp cat nici macar nu se uita dupa vreo femeie nu va avea probleme, am un prieten care a lucrat prin aceea zona aproape un an, sefii de acolo il respecta atata timp cat le rescpecta deciziile, cat despre pericole ele exista la tot pasul, se poate intampla orice oriunde, acum na sunt ceva bani si e cam greu sa iti gasesti de lucru in afara tarii in ziua de azi, asta e parerea mea tu decizi :*.
Sper ca a fost bun sfatul meu happy si bafta!

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Corespondez zilnic cu cineva din Maroc. E pe aceeasi latitudine cu Irak-ul. Este intr-adevar cald. Dar daca pleaca acum, poate pina in vara se obisnuieste. Cit despre securitate, e rau, dar e si la noroc. Poate nu pateste nimic daca le respecta regulile. Atentie! La ei, barbatii nu au voie sa se uite dupa femei. Daca doar o acosteaza (dupa cum de obicei se face la noi), este aspru pedepsit.

Răspuns utilizator avertizat
| TaKuYa explică:

Unde am scris 6 ani, vroiam sa scriu 6 uni, imi cer scuze de greseala...

| TaKuYa explică:

Unde am scris 6 ani, vroiam sa scriu 6 luni, imi cer scuze de greseala...

| andreea99daniela a răspuns:

Si tatal meu a fost ales sa plece sa lucreze in afara,nu in irak, dar oricum ar fi fost platit foarte bine, insa nu l am lasat. oricum e riscant, nu vreau sa te influentez, da eu nu as fi de acord