| UnTipObisnuit a întrebat:

As vrea sa pun o intrebare. Ce avantaje ai, ma refer de la guvern/stat, daca te-ai casatori?

Primesti ceva facilitati in plus fata daca nu ai fi?

Nu prea sunt de acord cu casatoria, mi se pare o traditie invechita si inutila. Ce mai mult se face doar pentru ca asa "am facut mereu" (chiar daca nu prea am facut-o mereu).

Ma rog. De restul aspectelor m-am interesat vreau doar sa stiu dezavantajele/avantajele de a fi casatorit/necasatorit intr-un stat democrat ca al nostru(sau U.S., Franta, Uk, Germania) si daca totusi trebuie sa fac ca macar pe hartie sa fiu casatorit.

Multumesc!

Răspuns Câştigător
| ROB3RT89 a răspuns:

Salut,
Depinde pe cine intrebi asta,majoritatea sunt inca mediocri.
E alegerea fiecaruia aici,face dupa cum simte.
Dar e bine, te vede lumea bine si nu te mai acuza "comunistii moderni" ca ai fi un terchea berchea fara un rost in viata laughing
Sper ca nu ai luat in serios ultima faza.
Nu ai avantaje, poate doar dezavantaje daca se termina prost.
Si nu o faci pentru avantaje, o faci de placere daca te hotarasti sa faci pasul asta.
Conteaza si cu cine o faci, graba strica treaba uneori!

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt destule avantaje legate in primul rand de dreptul la mostenire, imputernicire asupra unor actiuni, credite imobiliare mai usor de obtinut treburi din astea administrative in principiu

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Ai "avantajul" bunurilor la comun. Poate fi si dezavantaj, daca esti genul care nu are incredere in nimic, si nu e in stare sa-si creeze o familie sincera (doar zic).
In plus, esti considerata ruda de gradul 1, deci ai drepturi legale de a asista si chiar raspunde, la diferite evenimente mai mult sau mai putin fericite, ale femeii pe care o vei alege. Daca iti va aprecia/suporta nonconformismul.
Casatoria pentru mine nu are legatura cu religia, e doar o formalitate 'de bine', o oficializare a relatiei, si o confirmare a heterosexualitatii (pe care nu trebuie sa o schimbam, mi'as stiuletele in ei de homosexuali cu chef de drepturi inutile).

| T0T a răspuns:

Sunt câteva facilități și căsătoria are implicații legale(nu e doar ceva din punct de vedere tradițional așa cum crezi tu), dar riscurile și dezavantajele ce pot apărea sunt mult mai mari. Dacă nu ești sigur că vrei să îți întemeiezi o familie cu respectiva persoană și nu o cunoști suficient de bine e o prostie să te căsătorești.

| Crackman a răspuns:

Devi cetatean... daca esti emigrant, primesti mostenire, credite etc etc

| PersonajFictiv a răspuns:

Eu unul nu as vrea sa ma casatoresc,pot sa locuiesc cu o femeie fara sa ma casatoresc cu ea.
Dar gasesti mai greu femei de genul asta,majoritatatea la asta viseaza si mi se pare scarbos.
Sunt si cazuri exceptate,cand cei doi se casatoresc din dragoste si nu ca sa fie in rand cu lumea, iar invitatii sunt DOAR PRIETENI (adica fara persoane de genul "suntem rude, de aia", evident ca si parintii, dar fara rude pe care le chemi doar pentru bani sau "prieteni" din aia, pe interes).
E trist ca multi si multe se simt suparati ca vai doamne ei nu sunt casatoriti, de parca asta e singurul scop al vietii, trist a naibii.

| UnTipObisnuit explică (pentru PersonajFictiv):

Pai la asta ma gandeam si eu.

| 1231242 a răspuns:

Salutări!

Cu durere în suflet, pot să spun că e mai bine să fii cu cineva, pentru că avem nevoie de cineva, nu am fost făcuți să fim singuri, dar dacă întrebi de copii, da sunt doar dezavantaje.

| Yee a răspuns:

Yee(Salut)! Parca intr-o vreme puneau astia de la guvern taxa pe burlacie. Ai grija, cu guvernul actual cine stie cand revine!

| UnTipObisnuit explică (pentru Yee):

Stai, ce? laughing

| alessia5158 a răspuns (pentru UnTipObisnuit):

Are dreptate userul "Yee! Pe timpul lui Ceausescu pentru a forta romanii sa se casatoreasca si sa faca copii, comunistii au impus "taxa de celibat"(pentru barbatii necasatoriti si femeile necasatorite) si "taxa de nuliparitate".( pentru cuplurile casatorite care nu aveau copii).