Schimba forma situaţiei. Gândeşte-te că eşti doar egoist. Câinele tău e lângă tine, te vede, te ascultă, însă tu nu-l poţi vedea, auzi sau simţi.El era câinele umil ce te înţelegea si acum iti lipseşte, în unele momente nu te poţi descurca pe cont propriu.
Vorbeşte cu el, în vise, nu-l uita şi zii mersi că ai putut avu măcar parte de el.
Moartea nu e nimic mai mult decât atunci când corpul nu mai e capabil, când cedează.
Totul e biologic. Nu lăsa o definiţie falsă să-ţi indrume sentimentele, aici nu e nimic trist! fii fericită că ai putut avu parte de el! Dacă câinele ţi-ar fi fost frate, cu siguranţă ar fi vrut să fii fericită, aşa că nu te mai gândi.
Alt caine nu-l poate inlocui, dar te poate ajuta sa depasesti momentul.
Sa stii ca sfatul meu este, chiar ceea ce nu vrei tu sa auzi:sa-ti iei un alt caine sau un alt animal.Am avut o pisica maidaneza luata de pe strada de pui, care a facut cancer dupa 13 ani.Am operat-o de de ori, dar degeaba, a murit.Acum, am alta pisica,tot de pe strada luata, chiar daca sotul nu a vrut-o nici pe prima, nici pe a doua. Pot sa nu am eu ce manca, dar ea are totul, pentru ca mi-am luat o obligatie sa am grija de un suflet.Nu o pot uita nici pe Rita(prima pisica), dar sunt multumita ca Tighi(a doua pisica) este fericita si multumita in familia mea.Acum,nici sotul nu mai zice nimic, deoarece i-a "inmuiat" si lui sufletul. Totul este sa fii atent la nevoile si suferintele celui care te-ai obligat sa ii porti de grija! Cu cat iti aduci acasa un alt suflet, cu atat mai bine o sa te simti!
Era cel mai bun prieten al tau, nu il poate inlocui nimeni, imi dau seama, dar cu timpul o sa ramana o amintire cainele tau. Desigur vor fi momente de durere ceva timp de acum incolo. Cel mai bine e sa iti ocupi timpul cu alte lucruri vizioneaza un film, iesi in oras cu prietenii.
Pff. cred ca un pshiolog ar putea sa te ajute. Stiu ca desi ai zis ca nu mai vrei sa iti iei altul, eu totusi cred ca macar te-ar inveseli putin, chiar daca nu o sa ii ia locul niciodata lui Snoopy. Eu iubesc foarte mult caini si chiar nici eu nu stiu cum as fi procedat
Trebuia sa ii faci analiza dupa ce a murit si cu rezultatele sa faci o plangere la politie. Gunoaiele de oameni care fac asa ceva trebuie pedepsite.
Scrie in jurnal de exemplu sau uita-te la un film ceva.incearca sa-ti distragi atentia. durerea dispare cu timpul, iar cand vei fi pregatit poate iti vei lua alt catel. iti spun din experienta, caci mie mi-a murit un parinte...
Imi e greu cand ies afara si vad cusca goala nu pot sa nu plang cainele asta s-a atasat de mine si eu de el incat nu pot sa-mi imaginez zilele fara el nu stiu ce sa ma fac
Te inteleg, dar n-o sa-ti treaca decat cu timpul, indiferent ce vei face. Eu mi-am pierdut pisica acum un an si mai plang si acum dupa ea in unele nopti....este greu sa uiti si nici nu trebuie, dar cu timpul ti se va cicatriza acea rana ca sa spun asa... sper sa reusesti cat mai curand sa-ti revii si sa ai putere sa-ti iei alt animalut
Si eu am un caine si as muri daca ar pati ceva, e de neinlocuit chiar daca cateodata nu ma asculta si face prostii.Incearca sa nu te gandesti la el, uitate șa un film, iesi in oras cu prietenii...