Eu la 15 ani am plecat cu o colega de clasa la mare
Am cumparat bilete prin btt la casute la costinestini unde am stat 2 săptămâni
Nu e bine sa oleci de acasa ca te poate fura hotii de organe
A fugit fii-miu cand avea aproape 3 anisori, plecand sa-si cumpere bomboane... a luat cateva palme la poponet si apoi am incuiat poarta, ca sa nu mai iasa nesupravegheat.
Chestia cu fugtiul de acasa ca adolescent, se lasa cu implicarea Politiei, cu investigatii ale serviciului social, care de obicei nu se intampla la familiile care isi educa si supravegheaza strict copii, ci celor care nu sunt capabili sa-si educe copilul, sa-l supravegheze si-i dau liberati si rasfat mai mult decat trebuie.
Dupa 15 ani am inceput sa plec cate o noapte-doua-trei de acasa, dar anuntam parintii.
Nu avea sens sa fug, i-as fi pus in alerta degeaba. Oricum aveam libertate.
Pe mine nu m-au găsit.
Apoi m-am întors singur. Și tot nu m-au găsit.
Așa am tras concluzia că ei habar n-aveau că fugisem.
Și de-atunci n-am mai fugit. Că n-avea nici un rost.
La mine a fost o reactie buna din partea mamei. Pana sa plec se purta destul de rece cu mine si cu frate-miu, ne tot spunea ca daca luam o nota mica sa ne ducem cat vedem cu ochii deoarece ea nu tine boschetari la usa. Cand faceam o prostie, oricat de mica, ne punea sa ne dezbracam la pielea goala si ne trimitea afara sa ne vada lumea si sa fim umiliti. Dupa ce am fugit de acasa abordarea ei s-a schimbat total fata de noi. Era mult mai intelegatoare si "iubitoare" dar asta nu inseamna ca acest lucru se va intampla pentru toata lumea. Depinde de parinti si de motivul din cauza caruia vrei sa pleci de acasa. Daca pleci doar ca nu te lasa sa iesi cu prietenii/prietenele, sa stai pana tarziu afara sau alte chesti superficiale nu te astepta la o reactie buna(desigur, daca exagereaza nu mai vorbim de ceva superficial). Indicat ar fi sa incerci sa discuti cu ei mai intai.
Aveam 14 ani, am fugit timp de 2 saptamani, m-am combinat intr-un club cu o fata foarte simpatica, cu vreo 2 ani mai invarsta ca mine, care producea pe centura... Fata m-a tinut cu mancare si bautura pe mine si pe prietenul cu care am fugit, care s-a cuplat cu colega ei de munca. Era usor pe vremea aia ca baiat aranjat, frumusel, bine imbracat, sa te cuplezi cu o astfel de domnisoara si s-o faci sa te iubeasca de nebuna.
Am trait ca niste bosi, pana ce era asa ajungem la puscarie din cauza ca am vrut si noi sa facem bani sa fim "smekeri", nu doar femeile noastre sa ne intretina, asa ca ne-a propus un tiganus care era proaspat-venit la noi in gasca sa ii tinem de sase ca ne face el rost de bani. Am stat cu telefoanele fiecare la un capat al strazii, si tiganusul din fuga a sustras o poseta de la o doamna bine imbracata, si ne-am intalnit mai tarziu sa impartim prada in 3.
Dupa cateva zile a aparut femeia cu niste jandarmi in clubul in care "traiam" (era non-stop si ne aveam bine cu patronul), pe tiganus l-au bagat intr-o masina 2 jandarmi imbracati in civil, si pe mine si prietenul cu care am fugit, ne-au bagat in duba, ne-au pleznit bine si ne-au dus acasa, dar nu inainte sa ne sperie cu puscarii si altele, si sa ne spuna ca "tovarasul nostru", tiganusul o sa faca cel putin 6 ani ca era deja in vizor cu antecedente.
Noi am scapat ca mama prietenului cu care am fugit, era combinata cu seful de patrula care a venit dupa noi, si care mai avea un frate care era mare in politie. Vremuri nebune, azi te gaseste mai usor, sunt camere peste tot, ai GPS pe telefon, etc.
Nu merita sa fugi si sa iti sperii parintii pentru niste momente de "smecherie". Imagineaza-ti ca iubesti enorm pe cineva, si persoana aia de care ai grija ca de ochii din cap te tradeaza, fuge de tine fara sa iti spuna motivul, si te lasa sa cauti disperat dupa ea, nu e un sentiment placut, si parintii tai probabil nu merita asta. Daca in schimb o merita, fa-o altfel, ca asa iti faci doar tie probleme.
In plus, mai exista si riscul pe care l-au mentionat altii aici, sa fii banca de organe, sau sa iti sparga rozeta vreun batranel pedofil homosexual care te-a zarit singurel noaptea pe strazi. Daca esti fata, riscul se amplifica sa ajungi prin Spania, Italia sau Turcia tinuta intr-un beci si vanduta unor burtosi parosi si puturosi, care sa se bucure de suferinta ta in fiecare zi.
Viata e cruda, stay safe!
Nu,si nu voi fugi niciodata. Decat cand voi fi la facultate, voi sta acolo si nu ma voi mai intoarce o perioada lunga de timp.
1. Nu rezolvi nimic faca faci asta.
2. Nu vor reactiona bine. Pune-te in locul lor.
Salut. Am facut acest lucru in copilarie si au fost doar urmari negative. Nu fa acest lucru, fiecare situatie trebuie rezolvata. Poate la tine exista o situatie grea, dar esti unicul. Incearca sa-ti rezolvi problemele si ramai alaturi de cei dragi tie.
AlinaaRaluca întreabă:
Sapphire întreabă: