| SasukeUchihakun a întrebat:

Cel mai bun prieteni al meu mi-a spus ca daca o prietenie durează 7 ani poate sa dureze toată viața, oare este adevărat?

Răspuns Câştigător
| Cameliapantiru a răspuns:

Depinde doar de cei doi prieteni, de compatibilitatea si sentimentele dintre ei, de profunzimea sau superficialitatea relatiei de prietenie.
Eu am 3 bune prietene de putin peste 20 de ani, adica, din primul an de liceu. Inca suntem foarte unite, inca ne iubim enorm si avem incredere totala una in cealalta, inca ne impartasim toate secretele si putem vorbi deschis despre orice, inca petrecem cea mai mare parte a timpului liber, toate sarbatorile, aniversarile si o mare parte din concedii/vacante impreuna, inca ne simtim minunat impreuna. E o relatie de prietenie superba, intre 4 personae foarte asemanatoare, in plan sufletesc si intelectual, ma refer, o prietenie pe care sunt convinsa ca nu o vom incheia niciodata, orice s-ar intampla. A trecut, in mod evident, proba timpuluil, proba separarii traseului de viata, cand, absolvente de liceu, doua dintre noi am rams student in Romania, iar celelate doua au plecat in Marea Britanie la facultate(dupa absolvire, insa, ne-am reunit toate 4 in orasul natal, Iasi, insa si pana atunci ne-am vizitat regulat si am petrecut vacantele studentesti, in mare parte, impreuna), proba intemeierii propriilor familii (in cazul celorlalte prietene) si cred ca va trece orice alte probe vor mai aparea in viitor. Sunt cele mai minunate, scumpe, adevarate si devotate prietene din lume, le iubesc ca pe propriile surori (nu am avut frati, nici surori) si ne simtim excelent impreuna! Si, in timp, am devenit buna prietena si cu sotii lor (de asemnea, sotii lor au devenit prieteni apropiati intre dansii), iar pe copilasii lor ii iubesc enorm si ii rasfat maxim (iar ele 3 isi cresc copilasii aproape impreuna, cum ar fi frati intre ei), ceea ce e minunat!
Mai am inca o relatie de prietenie autentica, relativ recenta, insa, de data aceasta, cu un barbat, dureaza de 7 ani si pe zi ce trece devine tot mai infloritoare si mai frumoasa, ma simt excellent in compania lui, il ador si cred ca si aceasta relatie de prietenie va dura toata viata, avand in vedere ca intre mine si el exista o compatibilitate aproape maxima de idei, preocupari, hobby-uri si viziune asupra vietii.
Asa ca sunt o norocoasa, cu 4 prieteni adevarati, pe care sper din tot sufletul sa-i pot pastra intreaga viata.

10 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

De putut poate, dar nu e obligatoriu. Am fost prieten cu cineva din clasa a 4-a pana intr-a 12-a aproape de sfarsit. Atunci lui i s-a pus pata pe o colega de clasa (care nu ii impartasea sentimentele) si si-a abandonat toti prietenii.

| mihai03081998 a răspuns:

Depinde. Vecinul meu imi este prieten de la 3 ani, am ajuns in clasa a 11-a si inca mai suntem prieteni buni, ne injuram si chestii. Daca stii sa-ti tii prietenii langa tine ii ai.
Bafta!

| Mistyy a răspuns:

Depinde doar de voi. Daca iti fost prieteni 7 ani, asta nu inseamna ca nu va puteti certa sau ca nimic nu poate intervenii intre voi. Anii nu au nicio relevanta.Parerea mea! eu am avut o prietena 12 ani, eram ca doua surori credeam ca vom fi toata viata prietene.Nu a fost asa din pacate, oamenii se schimba.

| danay72 a răspuns:

Depinde de respectul care si-l acorda cei doi.Pe situl jw.org sectiunea familii si adolescenti poti gasi sfaturi uitle.

| xXsweetgirl99Xx a răspuns:

Depinde. Poate si nu poate.

| neutrino a răspuns:

Poate fi adevarat, dar nu este obligatoriu. Este adevarat insa ca prietenia poate dura mai mult decat iubirea!

| OnuOnulică a răspuns:

Nu, nu e adevărat. O prietenie rezistă atâta timp cât ambii se respectă reciproc şi consideră că au nevoie unul de altul.

| corbulalbrosu a răspuns:

Nu este ceva care s-a demonstrat sau sa fie probat deoarece cunosc prea multe familii destramate sau refacute dupa stagii mult mai mari de convietuire si uneori chiar foarte apreciate.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Oare tot ce zboară se mănâncă?
Așa și tu!
Pa, pa.

| MCRgurl a răspuns:

Nu.Iar asta vine de la o persoana care acum fix o saptamana si-a pierdut cel mai bun prieten de 11 ani.Nu e obligatoriu...