Salut, să știi că te înțeleg, am fost și eu într-o așa situație, vreau să te ajut, dar sincer, fiind departe de mine pot doar să te ajut cu un text lung scris la calculator, deși ar fi minunat dacă am vorbi față-n față.
În fine, rușinea e ceva normal, poate nu într-atât de normal ținând cont de faptul că tu vrei să te sinucizi sau cel puțin ești dominat de acest gând uneori, tu ai nevoie de ajutor, ai nevoie de o persoană în care ai putea avea încredere 100% (EU), cu care-ai putea vorbi despre orice (EU) și una pe care n-o cunoști, fiind mai ușor să comunici și să-i spui tot ce ai pe suflet (EU).
Țin să menționez că într-adevăr vreau să te ajut, chiar dacă crezi că fac asta doar pentru punctele pe TPU sau mai știu eu ce.
NU, eu vreau să te ajut, să-ți spun că cel puțin eu sunt cu gândul la tine acum și te susțin, deși fizic sunt departe, fiindcă trăiesc în Republica Moldova, mintal voi fi mereu aproape de tine.
Uite, privind logic problema ta, dacă oricum vrei să te sinucizi, să presupunem, da? De ce să nu trăiești ultima ta zi (**presupun, eu doar presupun, nu intenționez să te provoc la ceva**) trecând peste rușine și frică? De ce nu-i oferi o șansă vieții să vezi ce-ți poate da în schimb?
Du-te la școală și fii rebel, fă ce vrei, dar uită de rușine și frică, gândind logic, oricum odată și-odată trebuia să faci asta.
Uită de toate problemele, pretinde că totul e bine și că pe tine nu te indispune nimic, fii vesel și să nu-ți pese de nimic. Fii rebel.
Încearcă să riști, mai știi, poate în ziua aceasta vei cunoaște o persoană care-ți va schimba viața complet și te va lumina. Poate va fi cea mai fericită zi din viața ta, poate încă nu totul e pierdut, viața e sumbră și urâtă, dar merită trăită, fiindcă clipele fericite nici nu se compară cu cele triste, clipele frumoase domină clipele urâte.
Sper că te-am ajutat cât de cât.
Dacă ai întrebări, eu voi fi mereu aici că te ascult.
Să ai o zi bună.
Buna
Pai ce ai patit? de ce ai fost nevoit sa lipsesti de la scoala? ai avut probleme?
Poate merge un parinte cu tine la scoala si sa ii explice situatia, in ce c lasa esti?
Ar fi pacat sa repeti anul.
Vorbeste cu diriginta in particular si vezi ce are de zis.
Nu ezita si nu face prostia de a abandona anul scolar!
O zi buna
Buna,
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Asteptam sa te ajutam!
Sal BuGaty!
Cu rusinea mori de foame omule! Odata si odata tot va trebui sa iesi in lume si sa dai explicatii pentru raul pe care l-ai facut.Ia-ti inima in dinti si du-te la scoala, straduieste-te sa te recompensezi pentru ceea ce stii ca ai facut.O greseala recunoscuta este pe jumatate iertata.Toti gresim. Daca n-am mai gresi, nu am fi oameni, ci ingeri! Apropo.La chestii de genul "sinucidere" nu se gandesc decat exemplarele slabe.Cred ca face parte din selectia naturala!
Hai, fi serios si castiga batalia asta cu tine insuti.Ai sa vezi ca nu-i greu si in curand va trece.
Incearca sa te imprietenesti cu cineva in particular.Sau incearca sa mai iesi in lume unde este multa lume.Si pregateste-te bine pentru lectii ca sa ai note bune sa fii pe primul loc.