Buna! Sincer nu mi se pare buna ideea de a face o casa in curte cu ai tai. O sa ai si tu o sotie si personal mi s-ar parea ciudat sa stau in curte cu socrii, oricat de bine m-as intelege cu ei. E ciudat nu pentru ca tatal tau e divortat de mama ta ci din simplu fapt ca dupa o anumita varsta nu mai e bine sa stai cu parintii pentru ca inevitabil se vor creat certuri in viitor.
Nu e bine sa stai nici in aceeasi casa (cum fac unii), nici in aceeasi curte. Cel mai bine fiecare la casa/curtea lui si stii ca nu te doare capul. Discutii ies si din cele mai mici lucruri.
Nu am fost in situatia asta, dar mereu ma uit cu compatimire la cei care traiesc in situatia asta. Nu as suporta o casa fara intimitate.
Am o verisoara care locuieste asa cu socrii, bineinteles ca e enervant.
Acum, daca deja s-a inceput casa, nu ai ce face. Te sfatuiesc sa stabilesti niste reguli clare de la inceput, sa nu se circule prin casa ta de parca ar fi bulevard, impartiti curtea, etc. Nu lasati totul "la gramada", impartiti-le de parca ati fi straini. Asa nu apar certuri, daca va respectati fiecare bucatica celuilalt.
Bai e nasol si ma bucur ca am vazut in comentari aceias parere pe care o am si eu.
Ba,e bine macar ca nu sunteti in aceias casa,cat de cat asa mai păstrați o distanță și mai e o sansa sa nu fie probleme asa mari.Dar totusi, cum a menționat cineva mai sus, o sa aduci si tu pe cineva la tine, o sa iti faci viata, o sa te călătorești deci persoana aia străină o sa se descurce greu stand cu familia ta.Ca sa nu mai spunem de intermidabilele discuți pe care o sa le ai cu tatăl tău cand nu o sa ii convins ceva si o sa iti reproșeze ca esti in curtea lui (ca asta se intampla des).Sau cand o sa auzi comentari ca de ce nu ai facut asa, sau asa ca e curtea lui si el stie mai bine cum ar da bine.Sau cand nu o sa va convins de ce pune ala sau ala in curte.
E nasoală situația si nu prea o sa ai liniște, dar daca încerci să iti vezi de ale tale si sa te depăși macar un pic poate, Poate o sa fie ok.
Alo, de duplex ați auzit?
Dacă vă puneți gard și intrare separată și înregistrați asta la peimărie, nu e nicio problemă...
doar că va trebui să-te conectezi la curent, gaz, sa faci contract cu salubritatea etc
Nu mi se pare mare lucru, e tatăl tău până la urmă, de ce ți-ar fi nașpa să stai cu el în curte?