| DanielFlorin23 a întrebat:

Dau funda!
Ma numesc Daniel Valentin, am 15 ani si locuiesc in Prahova. Astazi am realizat un lucru.Parintii mei nu sunt cei mai bogati din lume dar imi ofera tot ce vreau si vreau sa ii fac mandri de mine. De exemplu acest Craciun,au renuntat la cadoul lor pentru cadoul meu, imi cumpara tot ce vreau tot anul, fara ca eu sa le cer.
Cum am incercat sa ii fac mandri?
- Invat la scoala atat cat pot, sunt printre cei mai buni, am avut media de 9, 16 pe semestrul acesta [ clasa a9a]
- Sa le fac cadouri mici [ Din banii de la scoala,sa ii adun si sa le cumpar lucruri personalizate,etc]
-NU beau, nu fumez, nu ma droghez
- Nu ma bag in belele, nu am mai avut vreo bataie de 4-5 ani
-Nu fac fite, nu cer lucruri. Cand eram mic, din spusele mamei, nu ceream jucarii, nimic dar am anumite lipsuri:
- Sunt foarte dezordonat
- Sunt putin mai gras, am 80kg la 15 ani.
-NU fac curat, nu suport acest lucru
- Sunt mofturos la mancare, sunt cateva feluri care nu imi plac: Ciorba fara carne, painea, mamaliga.
-Raspund, comentez
Ce mai pot face sa ii fac mandri? Vreau neaparat sa le multumesc foarte mult pentru ceea ce mi-au oferit si sa ii fac mandri de copilul lor, sa stie ca nu s-au chinuit degeaba 15 ani din viata lor.

7 răspunsuri:
| Eteda a răspuns:

Wow, in primul rand Felicitari! Rar copii ca tine, sper sa te tii de asta si sa nu intri in anturaje, orice om are defecte, si ale tale sunt mici. Si btw EU NU MANANC NIMIC FARA CARNE laughing nu stiu ce sa ti spun sa faci, dar sunt sigura ca ei sunt foarte mandrii de tine. Nu trebuie sa faci ceva exagerat a le demonstrezi asta, un parinte va fi mereu mandru de copilul lui, mai ales in cazul tau. Sa ramai tot asa!

| Sayiumi a răspuns:

Poți învăța și mai bine dacă treabă nu îți place să faci și văd că sport nu ai putea să te dedici
studiului de 2 ori mai mult și să îi faci și mai mândri dovedindule că ești un elev de peste 9 50

| xeum a răspuns:

Nu stiu, m-ai facut sa lacrimez si ti-o zic drept. Esti un copil "frumos" Daniel, continua sa mergi pe drumul tau si asculta-ti parintii indiferent de situatie.
Continua sa inveti si sa-ti iei bacalaureatul cu nota mare si de ce nu sa urmezi o facultate banoasa, sa poti sa-ti ajuti parintii mai mult decat te-au ajutat ei.
Foarte frumos gestul cu cadouri, dar cel mai frumos "cadou" esti tu, faptul ca te au reprezinta cea mai mare realizare a lor.
Niciodata sa nu bei, fumezi sau sa te droghezi, cunosc un caz care tot la fel ca tine si din pacate dintr-o olimpica a ajuns un cadavru din cauza alcoolului. Incearca sa rezisti tentatiei, o greseala iti poate narui viitorul.
Incearca sa eviti pe cat posibil conflictele, evita raul si mergi cu siguranta.
Sa nu faci fite, vezi si tu ca ai tai fac eforturi pentru tine, fa-i mandri de tine.
Acum sa discutam putin despre defecte, ideea e ca nu exista om fara defect. Am inteles ca nu iti place sa faci curat, nici mie nu mi-a placut pana cand am ramas cu prietena si din pacate m-a scos din zona mea de confort, nevoia m-a invatat sa o fac si p-asta.
Asta cu dezordonatul este o problema destul de mare, de pilda eu am destul de multe proiecte, schite aruncate prin casa si pe unele ajung sa le dau disparute pentru ca nu le gasesc. Incearca sa remediezi acest aspect, te va ajuta foarte mult pe viitor.
Eu la 15 cantaream 110, prin ambitie, sacrificii si adoptan un stil de viata sanatos am reusit sa ajung pe la 17 vreo 87, dupa m-am apucat de sala si box si la 18 ma mentin intre 78-80.
In primul rand trebuie sa slabim pentru sanatatea noastra, care din pacate este irecuperabila si dupa pentru aspect. Mergi la un endocrinolog pana atingi greutatea optima.
Stai sa vezi ce mofturos sunt eu, am zilnic 5-6 mese "adevarate", din pacate mananc cat 2 adulti la un loc, macar am o scuza...
Ideea e ca nu trebuie sa ai mofturi la mancare, mancarea e si pur si simplu mancare, inteleg ca sunt anumite feluri pe care le dezagreabile, incearca sa mananci ce iti ofera ai tai, poate nu au intotdeauna ce sa-ti puna pe masa mai bun...
Sfatul meu e sa ramai asa cum esti, esti copilul perfect. Sincer daca puteam eu personal te adoptam laughing Bafta

| Iote a răspuns:

E bine ca iti recunosti lipsurile.
E bine si ce faci pana acum. Foare bine. Dar poti imbunatati situatia. De exemplu, sa nu mai fii dezordonat. Mama mai iarta, dar gandeste-te cat oboseste sa stranga dupa tine. Fasi tu curat, ca sa o menajezi pe mama. Crezi ca atunci cand te vei insura, nevasta te va menaja? Vei munci fara sa comentezi. Mai bine incepe de pe acum. happy
Cand mama face ciorba fara carne, poate din economie, tu gandeste-te ca este post. Si mananca. Dar nu inteleg cum nu-ti place nici painea nici mamaliga? Paine trebuie sa mananci numaidecat, altfel dezechilibrezi organismul. Si am ajuns la cea mai importanta problema: greutatea. Pentru varsta ta esti mult prea gras. Nu doar putin. Trebuie sa slabesti numaidecat. Atat pentru parinti, cat si pentru sanatatea ta.
Iar daca mai raspunzi nepotrivit si comentezi, da-ti singur peste gura! Cum sa raspunzi parintilor care se sacrifica atat de mult pentru tine?! Ar trebui sa mori de rusine.

| Digikey a răspuns:

Mandri cu un singur i.
Ar trebui sa cresti in inaltime ca sa ai o greutate corecta, in cazul tau 1.90.

| IONEL39 a răspuns:

Fa sport frate, daca vrei sa slabesti, o sala, un fotbal, o alergare in parc... tu stii

Răspuns utilizator avertizat