| Alexxxxtipsss a întrebat:

deci am aproape 19 ani si parintii mei sunt ciudati, de cand eram mic orice fac e gresit. Sincer vor sa fiu perfect la învatat, de exemplu am picat la matematica la bac si dau iar în august si mi-au facut un scandal, ma compara cu altii si nu mai suport. Ei nici macar nu au 9 clase si au pretentii, nu înteleg ce au în capul ala, fac sa-mi pierd încrederea în mine.

7 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Poti pleca intr-un loc mai relaxant ai peste 18 doar o ruda sa te ia macar fara sa stie ei. Le zici ca pleci la un prieten

| zurick a răspuns:

Și ce dacă au 9 clase? Ei vor mai mult de la tine, iar tu ar trebui să apreciezi asta. Nu îi poți judeca pentru că au 9 clase...
Și eu ți-aș fi ținut morală pentru bac, nu cred că e ok să compari în schimb, oricum pune-te pe învățat ca lumea și ia bacul la mate ( nu e oricum ceva greu )
Ai aproape 19 ani, e timpul să te mai maturizezi, plus că e în favoarea ta să îți iei examenele.
E normal să aibă pretenția de a lua bacul.

| JicaContra a răspuns:

Faptul ca au 9 clase nu inseamna ca nu au dreptul fundamental al parintilor sa vrea ceva mai bun pentru tine!

insa intr-adevar, majoritatea parintilor sunt IMBECILI si nu iau in considerare ABSOLUT DELOC respectul de sine al copilului, iar asta e una dintre cele mai tampite chestii din lumea asta, insa deh, c'est la vie

| Clytia a răspuns:

Sincer, pretenția lor de a lua bacul e departe de cerința de a fi perfect. Părinții tăi își doresc să ajungi ceva în viață, deci e normal să aibă pretenții. Așa ar face orice părinte căruia îi pasă de odrasla sa. Desigur, nici eu nu sunt de acord cu faptul că nu te susțin și poate chiar te descurajează, dar trebuie să te gândești că intențiile lor sunt bune. Și... atât timp cât tu ai încredere în tine, vorbele și comentariile lor n-ar trebui să te afecteze. Mai lucrează la asta!

| Alexxxxtipsss explică (pentru Clytia):

Aveam sanse sa l iau da m au speriat ca tot ma cearta înteleg daca îmi explicau frumos nu asa, țipete ca nu fac nimic, ca nu stiu ce, sunt o persoana foarte calma si nu suport chestii de genul mai ales cand stiu ca am emoti la d astea ei mai mult au pus presiune pe mine si m-au facut sa ma speri mai rau sa cred ca daca pic gata acolo cand am ajuns nu mai stiam nimic, ma gandeam doar daca nu iau sa vezi scandal acasa.

| Clytia a răspuns (pentru Alexxxxtipsss):

Eu te înțeleg. Și eu am același temperament și nu suport când cineva țipă la mine. Ideea e că tu trebuie să-i ignori, să nu le mai acorzi atenție. Trebuie să ai o stimă de sine ridicată și astfel nu o să te mai afecteze deloc replicile lor. Îți spun asta pentru că și mie mi s-a întâmplat. Pentru mine, în momentul de față nu mai aproape niciun efect replicile mai acide alor mei. Atât timp cât știu de ce sunt capabilă, părerea lor e egală cu zero. Trebuie să simți nevoia de independență și urmează-ți propriul drum în viață! Succes!

| Cksihja a răspuns:

Majoritatea părinților care fac asta n-au reușit nimic în viață așa că pun toate nereușitele lor și dorințele neîmplinite în cârca copilului.
Tu ia propriile tale decizii iar dacă vrei să continui studiile alege ce vrei tu nu ce vor ei.