| AlexMercer a întrebat:

Deci... nu mai pot... nu mai imi suport parintii, toti colegii mei de clasa au familii normale care ii lasa sa faca aproape tot ce vor. La mine chestia asta este imposibila. Deci sa va spun:
Am 14 ani jumate, parintii mei sunt divortati din anul 2006 (cand aveam 6 ani), din cauza ca mama l-a inselat pe tata cu "unu" (de fiecare data cand vrea sa vorbesc despre asta, mama devine foarte furioasa, face spume la gura si ma bate).
OK, cu chestia asta m-am impacat demult.
Calvarul pe care il suport cu mare greutate a inceput acum 4 ani, cand eram in clasa a 5-a, am luat cateva note proaste (mai precis 2 de 4, unul la mate si unul la romana), mama si cu tata cand au vazut au facut spume la gura amandoi, si au zis ca o sa imi puna meditator la mate si la romana (n-am avut nimic impotriva cu asta).
Dupa cateva luni de scoala am luat un 6 si un 7 la romana, ei aceeasi reactie au avut; pe langa asta mi-au spus ca daca mai iau o singura nota sub 9 o sa faca scandal foarte mare.
Au mai trecut 2 saptamani cand am luat un 8 la mate, cand am ajuns acasa nu mai puteam de frica ca atunci cand va veni sedinta o sa li se spuna de acea nota. Asa a si fost.
Cand au venit acasa amandoi cu spume la gura au dat in mine de mi-a ramas semn pe fata timp de 4 zile si mi-au luat pc-ul 2 luni. A doua zi la scoala toti copii radeau de mine (ca aveam semne pe fata de la bataia de la parintii, mai tarziu au aflat ca mi-a fost confiscat pc-ul.) Si in fiecare zi timp de o luna a trebuit sa suport colegii care radeau cu gura pana la urechi de mine, pana cand au mai uitat de chestia asta.
Imi era tare ciuda pe ceilalti colegi, deoarece parintii lor ii pupa pe frunte fara sa le faca nimic, si aveau 7 la toate materiile si nu le lua nimic din lucrurile personale, pe cand la mine imi ia pc-ul timp de 2 lun pentru un amarat de 8!
Anii au trecut si anul trecut cand se dadea teza de mate din semestrul 2, profesorul nostru de mate s-a schimbat (nu stiu de ce) si a venit o doamna profesoara in locul lui.
Am dat teza iar pentru ca acea doamna nu stia cum facusem noi la mate cu celalalt profesor (si mai ales ce facusem cu el) ne-a dat o teza facuta asa, de capul ei. Putini din clasa au luat peste 3.50. Eu, cand am vazut asta, mi-a venit rau si am lesinat, de teama ca ce imi vor face parintii acasa. Cand am ajuns acasa mama a sunat-o pe diriginta sa o intrebe nota de la teza.
Cand a aflat... L-a chemat pe tata, amandoi m-au batut pana nu au mai putu sa dea in mine, si mi-au luat televizorul, pc-ul si telefonul.
A doua zi am intrebat pe colegi daca au fost pedepsiti, li s-a luat ceva sau daca au fost batuti, si... NIMIC din cele de mai sus nu s-au intamplat (nu li s-a luat nimic, n-au fost certati, nu au fost batuti, ba chiar unii dinte parinti s-a dus sa faca reclamatie la profesoara).
Dupa ce vara a trecut a inceput clasa a 8 a si toata lumea a venit cu telefoane scumpe, chiar si cu laptopuri la scoala.
La mine, de la inceputul cls 8 e si mai rau:
-Nu mai mult de o ora timp liber pe zi
-Dupa ce termin temele pentru adoua zi sa fac si temele pentru a 3 a zi SI sa fac 5 exercitii la romana si 5 exercitii la mate, oricare numai sa fie grele (adica sa imi ia cat mai mult timp posibil sa le fac corect, daca e vreunul incorect sau facut de mantuiala primesc bataie si scandal mare)
-Am televizor, numai canalele eucative si un canal de stiri (restul este restrictionat cu cod PIN)
-Fara pc, doar in week-end o juma de ora,(jocurile gen call of duty, counter strike etc fiind sterse, jocuri doar educative)
-Telefon nu imi este permis
-Internetul cu restrictie (monitorizat permanent de parinti, sa nu cumva sa intru pe Facebook cumva)
-Nu am voie sa instalez programe, decat cu acordul parintilor
-Nu am voie sub nici o forma cu prietenii (sa ies, sa ma duc la el acasa, sa vina la mine acasa) (daca as avea vreunul, toti s-au indepartat de mine cand au vazut ce parinti am)
-Meditatii la mate si romana intense de 2 ori pe sapt la mate si o data pe sapt la romana, toate in aceeasi saptamana, dupa cele 6 ore de scoala.
Atat de rau a ajuns situatia mea incat mama face spume la gura deca las in caiet o juma de pagina goala (din cauza ca se trece la o alta lectie)
In fiecare seare stau si plang pana adorm, nu mai stiu ce sa fac sa scap dein calvarul asta.
Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi pana aici si daca se poate sa ma si ajutati. Cum as pute sa imi fac parintii sa fie niste parinti normali? Fac ORICE!
Dau funda si vot raspunsurilor care ma ajuta.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri, ma ajutati ENORM (cei care nu isi bat joc)
Repet: Cum as putea sa imi fac parintii sa fie normali?
Fac absolut ORICE este necesar! Si dau funda si vot la cei care ma ajuta.

Răspuns Câştigător
| SexyGirlSweet1998 a răspuns:

Buna! Ti-am citit povestea si pot sa zic ca m-a intristat foarte tare sad si imi pare rau pentru tine!
Cu siguranta tu esti un copil bun si sunt sigura ca ai un suflet mare ♥. Dar totusi, nu am mai pomenit ca o mama sa-si bata copilul ca a luat 8 la.ce-ai luat tu.
Ei, adica parintii tai, cred ca acum ei te educa si-ti fac bine, dar de fapt mai mult de tin inchis ca pe un animal!
Mai, iti zic un lucru care e adevarat:NU o sa poti sa-ti schimbi parintii! Tot ce poti sa faci este sa vorbesti cu dirigintele tau (intre patru ochi) pentru ca e posibil ca acesta sa ia masuri (la mine in scoala a luat cu cazul unei fete de a7a). Sau daca..nu ai 'tupeu' vorbeste cu psihologul scolii! Altceva...ce crezi ca poti sa faci? Nimic...sad! Dar 'prefa-te' ca inveti din greu sau chiar invata sa iei note mari si apoi sa le arati parintilor tai rezultatele. Oricum, faza cu bataia e 'socanta' si deja m-a trecut un fior pe spate! Si tu, daca mai ai alti membrii ai familiei (bunica, matusa, verisoara) vorbeste cu ei despre tot!
Iti urez numai bafta si sanatate :*** Te pup dulce si inca odata imi pare rau si sper ca sfaturile mele sa-ti fie utile si de folos happy
O zi fainawinking
Fundita?

34 răspunsuri:
| Tommya a răspuns:

Dupa parerea mea parintii tai nu pot fi schimbati.Ori accepti ceea ce se intampla ori pui un picior in fata si vorbesti cu cineva din familie in care ai putea avea incredere si sa rezolvati problema pentru ca ceea ce se intampla nu e normal. Oricat de mult ar putea sa te iubeasca iti distrug psihicul incet cu fiecare zi trecuta.Am dat de intrebarea ta intamplator si am decis sa iti raspund din simplul motiv pentru care nu pot accepta modul asta de gandire. Orice ai face nu trebuie sa renuntati la speranta ca pana la urma o sa fie totul ok. Oricum... sper ca ai rezolvat problema pana acum si ca tot ce am scris a fost mai mult degeabahappy

| lovelylezie a răspuns:

Patesc fix aceleasi lucruri doar ca sunt in a 6 a si imi confisca TV ul PC ul Telefon ul etc. (In rest patesc aceleasi lucruri de exemplu acum amprimit bataie de la tatasi am ochiul vanat deoarece nu mi gasesc caietul de teme la mate?)

| MihaiDudu a răspuns:

Eu o sa fiu scurt si la obiect. daca chiar e atat de rau (sa te bata sa-ti ramana urma---de fapt sa te bata in general) eu as zice sa inveti cat de mult poti, sa fi de 10 curat, si dupa sa ii arati mamei tale sau tatalui tau (sau amandurora) ca ai rezultate bune. Dupa ce o sa le arati rezultatele sunt 50% sigur ca situatia se va imbunatati. faza e ca cealalta parte de 50% este ca situatia va stagna.....si in cazul asta as zice sa contactezi autoritatile pentru ca asta este tortura si incalca nu numai drepturile copilului ci si drepturile omului. Sper ca te-am ajutat si stiu ca am scris acest comentario cam prea tarziu dar sper ca iti va fi de folos.Multumesc.

| Valentin_Valentin_1983 a răspuns:

Eu zic ca sa pui mana si sa inveti putin mai bine si poate nu o sa te mai bata si sa ii respecti si nu stiu daca va functiona dar si eu am avut aceeasi situatie ca si tine dar nu ma bateau parintii mei ci bunici ca eu la ei stau in prezent dar cand m-am facut mai mare am inceput sa invat mai bine si sa stau pe telefon sau PC minim 5 ore pe zi fiinda ii ascultam si aduceam note bune dar la mine nu e vorba de note si mai mult de obraznicie dar oricum nu faceam nmc stateam pe telefon sau pc mult timp si nu faceam nmc rau si ei imi ziceau ca imi strica ochii si imi luau telefonul si eu le raspundeam si ma bateau dar de cand nu am m-ai facut chestia asta s-au potolit. Daca nu poti rezolva suna la protectia copilului sau la politie. Dar nu-ti recomand sa fugi de acasa ca te vor gasi oriunde. Sper ca te-am ajutat