anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

doar mie mi se pare cancer chestia asta cu Balena Albastra?

18 răspunsuri:
| Clorox a răspuns:

Nu inteleg care-i faza, poate sa-mi explice cineva?

| RazOl17 a răspuns (pentru Clorox):

Nici eu happy

| Skippy223 a răspuns (pentru Clorox):

Este un joc care dureaza 50 de zile (cred). Este un site, din cate stiu, si pe site-ul ala tu spui ca vrei sa joci Blue Whale (Balena albastra). Un administrator te contacteaza si te intreaba daca stii cum e jocul, si daca stii ca la final, ca sa castigi, trebuie sa te sinucizi. Administratorul mai spune ca daca nu reusesti, sau esuezi, o sa te ajute ei.
Dupa ce incepi jocul, administratorul ala o sa fie in contact cu tine non stop si iti da tot felul de provocari.
ex: Sa te trezesti noaptea la 4, sa te tai pe mana in forma unei balene, sa mananci ceva ciudat - e din ce in ce mai greu.
In ultima zi, iti spune sa te sinucizi.
Unul dintre ei a refuzat si a fost amenintat de administrator spunandu-i ca o sa se ocupa ei de el dar dupa aia nu ai mai raspuns.
Sute de adolescenti s-au sinucis ca sa castige jocul.
Majoritatea au probleme personale pentru ca o persoana sanatoasa mental nu ar intra intr-un joc de genul. happy

| Clorox a răspuns (pentru Skippy223):

Chiar este adevarata chestia asta?

| Skippy223 a răspuns (pentru Clorox):

Da. Poti sa cauti, scrie Blue Whale game si citeste niste articole. Pe Instagram a fost postata o poza (de o fata care s-a sinucis) cu mana ei pe care avea taieturi in forma de o balena. (pe antebrat)

| Gonrax a răspuns (pentru Clorox):

Nu știu dacă e fake, dar dacă, cauți #f57 pe Instagram poți găsi un clip în care cineva se aruncă de pe un bloc și alte poze

| Clorox a răspuns (pentru Gonrax):

Wow :\

| Pizzaislife a răspuns (pentru Gonrax):

Acel site e creat tot de cel ce a creat balena albastra a fost primul dar nu a avut atata „succes"

| deeeaqq a răspuns:

Chiar e cancer, nu ți se pare

| PersonajFictiv a răspuns:

Acum pe bune, mi se pare o tampenie ca e promovata prin mass-media, acum stiu multi oameni, iar cei care vor sa isi ia viata sunt tentati sa joace acel joc, o sa fie stimulati sa il joace.Deci,inca o data, cei din mass-media se gandesc doar la bani, nu la posibile rezultate a ceea ce sponsorizeaza.
Trebuia musamalizat cazul asta.
Cu cat mai putine detalii, cu atat mai bine.

| Skippy223 a răspuns (pentru PersonajFictiv):

Parerea mea e ca este ca si un cutit cu doua taisuri.
Pe de o parte, cei care intra au tendinte sinucigase inca inainte de a incerca acest joc. Pentru ei este doar o cale de a duce la capat ce au avut in gand oricum.
Pe de alta parte, sunt poate multi care au inceput sa joace fara sa stie ce este si a fost prea tarziu ca sa iasa, erau deja "acaparati". Si dupa cum ati vazut, provocarile sunt facute ca sa se joace cu mintea omului si pur si simplu ii duce moralul la pamant.
Ex: Provocare sa te trezesti la ora 4:20 AM si sa asculti muzica trista si sa te uiti la videoclipuri triste. Alta provocare e sa te duci pe acoperisul unui bloc - pe urma sa stai pe margine si sa iti ridici picioarele in aer.
Este pur si simplu un mod de a te obisnui cu idea de a sari sau de a muri. Iti scoate toata speranta si incet incet, chiar daca suferi cat de putin de depresie, o sa o faci pentru ca te-ai obisnuit cu idea.

Pana la urma, cine vrea sa se sinucida, o va face. Lucru bun care a iesit din toata popularitatea asta a fost preventia. Acum majoritatea stiu la ce sa se astepte si nu vor cadea prada.

Răspuns utilizator avertizat
| Ara997 a răspuns:

E groasa.

| Andreea213 a răspuns:

Nu doar tie. Pe mine ma ingrozeste numai cand citesc. Tremur, dar nu stiu de ce imi place. Nu pot sa cred ca unii s-ar juca asemenea "jocuri".

| mimimumu a răspuns:

E o porcărie.Doar cei tîmpiți la cap fac chestia asta.
Doamne fereste! Traieste-ti viața! Nu ai nici un drept sa iti iei viata, si nici sa omori tu pe careva! Doar Dumnezeu are acest drept deoarece El ne-a creat si tot El decine când ne ia la El.

| Skippy223 a răspuns (pentru mimimumu):

Spune-i unuia care are tendinte sinucigase ca e tampit la cap. happy
Sigur o sa-i schimbi parerea.

Dumnezeu nu decide nimic.

Întrebări similare