| Maaannnn a întrebat:

Salut TPU!

Doresc sa intreb, este gelozia excesiva semn ca relatia ta devine toxica?

Ma refer atunci cand esti gelos pentru ca partenerul tau s-a imprietenit cu cineva din genul opus si partenerul tau iti explica in fiecare zi ca acea persoana este numai un prieten si tu continui sa fii gelos.

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Evident. Gelozia e o boală. Dacă încă nu a plecat de lângă tine, fii recunoscător și schimbă-ți mentalitatea, pentru că odată ce o îndepărtezi de tine, adio. Este obositor să trăiești cu cineva care nu are încredere în tine, care e suspicios și paranoic. Mai ales când nu îi dai motive să fie așa. Oamenii au dreptul să aibă prieteni, fie că sunt într-o relație sau nu. Toxic e puțin spus, e o relație abuzivă să ții un om închis într-un pătrățel, să nu îl lași să interacționeze cu alți oameni, să îl torturezi psihic cu acuzații nefondate. E fraieră că te suportă, probabil chiar te iubește, așa că do better.

10 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Gelozia se manifesta spre persoana iubita si se accentueaza daca aceea persoana mai da si motive, dar pe care nu le clarifica cu tine.
Este boala grea, care la unii /unele le ia si mintile.

| wildthing a răspuns:

E interpretabil. Atunci cand esti intr-o relatie, si prietenia cu o persoana de sex opus, alta decat partenerul, poate sa fie toxica.
Sigur ca pot exista si exceptii, dar in general nu prea exista prietenie platonica intre doua persoane de sex opus. Aproape intotdeauna exista un interes sexual acolo, cel putin din partea unuia dintre cei doi. Si atunci, daca petreci timp cu altcineva decat partenerul (sub umbrela amicitiei), te joci cu focul, pentru ca astfel iti torturezi partenerul, care are doua optiuni:
-sa protesteze si atunci il acuzi ca nu are incredere in tine
sau
-sa fie de acord, constient fiind ca desi initial poate nu ai intentii obscure, vei fi supusa tentatiei.
O persoana inteligenta nu poate sa aiba incredere oarba in partener/a, pentru ca toata lumea poate fi supusa tentatiei... unii cedeaza, altii nu, dar acceptand ca partenera/partenerul sa petreaca timp cu o persoana de sex opus, pericolul ca asta sa se intample e mult mai mare.
In concluzie, eu consider ca daca-ti iubesti partenera/partenerul, eviti sa fii amic/a cu o persoana de sex opus, nu-l pui sa se confrunte cu o astfel de situatie, pentru ca si daca nu ti-o spune, sufera.
Tot ceea ce am scris aici e valabil doar pentru oamenii normali, nu pentru aia care sunt implicati in monstruozitati vomitive numite "relatii liberale", in care ei pretind ca nu apartin unul altuia si accepta ca partenera/partenerul sa faca sex si cu alte persoane.winking

| Wr3nch a răspuns (pentru wildthing):

Aberatie mai mare ca asta nu am citit de mult pe acest sitelaughing) Am destule prietene care sunt tipe si nici nu am visat sa le bag in pat. Sa ghicesc ca asta ma face anormal conform definitiei tale?

| supadeceapa a răspuns (pentru Wr3nch):

Stai să vezi, o să-ți spună că ai prietene urâte laughing

| wildthing a răspuns (pentru supadeceapa):

Lui nu-i voi raspunde, pentru ca daca nu a fost in stare sa inteleaga ceea ce am scris in prima faza, nu va intelege nici explicatiile ulterioare, dar tie simt nevoia sa-ti spun ca te-ai bagat fix ca musca in cacofonia pe care tocmai ai comis-o: "Stai să vezi, o să-ți zică că ai prietene urâte". Esti "inteligenta".winking

| supadeceapa a răspuns (pentru wildthing):

Ce fumezi, nenea? Cacofonia, și dacă ar fi existat acolo, nu ar fi fost o greșeală laughing.

acum 10 minute | supadeceapa a răspuns (pentru Wr3nch):
Stai să vezi, o să-ți spună că ai prietene urâte

| wildthing a răspuns (pentru supadeceapa):

Chiar la nivelul asta cobori, incat sa editezi un raspuns, sa remediezi o greseala, ca mai apoi sa pretinzi ca n-a existat? Apropo, nenea e tac-tu.winking

| supadeceapa a răspuns (pentru wildthing):

Îți repet, domnule sălbatic, cacofoniile nu sunt greșeli laughing și da, îmi place să amețesc fraierii.

| 1997onur a răspuns:

Când iubești cu adevărat pe cine rău de tot atunci devi gelos și dacă ia îți spune ca este doar un prieten atunci ai încredere în ia este adevărat ca gelozia distruge relația este adevărat ca gelozia este toxica și nu-i bine sa fi gelos.

| c4nd4leante a răspuns:

Da, gelozia distruge relațiile.