Poate că un om matur nu mai folosește termeni gen "prieteni adevărați" și are prieteni și atât. Păi ăia "neadevărați" sunt prieteni de jucărie, păpuși gonflabile sau cum?
Pentru mine prietenii sunt strict niște oameni cu un set de valori asemănător cu al meu, de care sunt apropiată și în preajma cărora mă simt bine. Nu am pretenții să treacă prin foc pentru mine așa cum nici eu nu trec prin foc pentru ei, iar asta nu ne face mai puțin prieteni. Bineînțeles că ne ajutăm și susținem, dar în același timp fiecare își pune (de cele mai multe ori) propria persoană mai presus, lucru care mi se pare cel mai sănătos și face parte din acel set de valori pe care îl împărtășim.
Și da, mie mi se pare că motivul pentru care se destramă multe prietenii sunt fix aceste pretenții exagerate pe care le au unii de la alții. Genul ăla de "trebuie să-mi răspundă si la miezul nopții și să vină să mă ajute dacă am o problemă"...și da, mi se pare total imatură o astfel de abordare. Cred că o prietenie e benevolă și lipsită de obligații, cel puțin în cazul meu așa e și se pare că funcționează destul de bine având în vedere că au trecut vreo 10+ ani de când sunt prietenă cu anumiți oameni și nu a existat niciodată o ceartă între noi măcar.
Dar dacă asta ține de maturitate sau nu, nu știu Probabil că maturitatea te face să înțelegi ce vrei de fapt de la o prietenie și cum să te comporți astfel încât să nu fie o relație (de prietenie) toxică.
Prietenia nu este ca pe Facebook, vreau fii prieten cu tine și țac pac. ești prieten. Ea se dezvoltă și se cultivă timp îndelungat. Dar și așa, poți afla de exemplu după 20 de ani, că cel în care ai crezut. nu ți-a fost prieten adevărat.
Dar nu se pune problema de o asa... perspectiva concreta, ca un standard, mai ales asociata cu termenul "mit", de parca... este un adevar absolut. NU.
In primul rand trebuie definit si conceptul de "prieteni adevarati". Oricine poate sa isi faca prieteni cu care sa se inteleaga mai bine sau mai rau, oricine poate sa isi dea seama daca o persoana (indiferent ca este prieten sau NU) este de incredere sau nu si oricine poate sa se insele in aceasta privinta.
Deci nu este ceva special
Nu exista acel prieten adevarat, exista prieteni mai prezenti in viata ta, si prieteni mai putin prezenti, in fond, omul isi va schimba prietenii o data la 4-5 ani, cei care raman si sunt vechi si prezenti se pot cataloga ca si prieteni ok.
Avand in vedere ca nu exista definitii clare nici ale "maturitatii" nici ale "prieteniei adevarate", as zice ca afirmatia nu are niciun sens.
Ce face un om sa fie matur? Varsta? Nicidecum.
Ce face o prietenie sa fie adevarata? Durata? Nicidecum.
Uneori un strain poate sa te ajute mai mult in cinci minute decat un "prieten" pe care-l cunosti de 20 de ani.
Iar uneori un copil isi alege prietenii pe principii mai durabile decat un adult.
E un mit, chiar, copii ajung sa lege prietenii mult mai stranse decat adultii, pentru ca au mult mai putin bagaj emotional
cat despre "prieteni adevarati nu exista"... in viata normala intr-adevar e mai greu, iar prieteni adevarati la maturitate ajungi sa ai numai in conditii extreme, de exemplu sa patrulezi pe strazi, luni de zile, aceeasi echipa intr-o gaura ca Afganistan, si sa iti salveze viata/le salvezi viata camarazilor, in mod curent, ZILNIC
Cum sa raspun la asta sa zic fitos ca asa e am prieteni ca sunt eu mare scula sau cum
Eu am prieteni la fel de maturi ca mine nu inseamna ca suntem toti prieteni niste maturi avansati sau ca daca nu ma imprieteneam cu nimeni eram copil la minte
Am noroc sa cunosc oameni la fel ca mine de aia am prieteni
Puteam sa fiu nebun cu mintea la 8 ani si sa cunosc nebuni la fel cu care sa facem lego toata ziua la 20 de ani nu insemna ca gata avem prietenie suntem maturi realizati mari domni etc
Prieteni adevarati care tin la tine cu adevarat sunt cei din familie.In rest sunt doar niste cunostinte. Daca tu cresti in varsta si ai din ce in ce mai multi prieteni, insemna ca nu esti cu adevarat matur. Poti avea 40 de ani si sa nu fii matur. Poti fii matur si sa nu ai prieteni adevarati.Depinde de persoana la persoana.
Pai, cam da, ar trebui sa fii mai matur, depinde de ce prieteni ai. Daca te accepta asa cum esti, atunci, nu trebuie sa iti faci probleme. Dar cel mai bine ar fi sa ii intrebi daca ii supara ceva la tine, iar daca da, spune-le ca vei incerca sa te schimbi. Daca nu te pricepi cum sa faci asta, cere-le ajutor.
Salut! Ei bine nici copii, nici oamenii maturi nu au prieteni.
"Prieten" este un terment(din punctul meu de vedere) destul de eronat, deoarece cel ce te ajuta te sapa cel mai mult pe la spate. Sper sa nu te superi, dar prietenii adevarati sunt doar neamul tau.
Sper ca te-am ajutat!