| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

Eu am auzit de la cineva (nu dau numele) ca in generatiile trecute daca tu ca si baiat ai avut o relatie cu o fata si acea relatie s-a terminat rau, adica ti-ai batut joc de ea si ai facut-o sa sufere nu peste mult timp venea taicasu dupa tine si te aranja + ca trebuia sa dai si niste explicatii pentru ce ai facut. E adevarat, adica chiar atat de rau era? Si inca ceva, daca nu venea taicasu veneau fratii ei dupa tine si te aranjau? Am auzit ca si in ziua de azi se mai intampla episoade de genul asta.

37 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Este adevărat. Un astfel de exemplu ar fi lupta dintre cele 2 familii Hatfields și McCoys. Există și film făcut pe seama disputei acestora, chiar recomand să îl vizioneziwinking.

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru Celcestietot):

Eu stiam ca tiganii din RO mai fac faze din astea si unii romani dar la noi la romani sunt cazuri rare sa se intample faze din astea in cel mai rau caz e atunci cand te asteapta sa iesi de la munca si da cu masina peste tine si nu sti cine a fost de fapt.

Eu am auzit ca tatii fetelor sunt mult mai protectori si au sentimentele mult mai puternice fata de baieti (adica de fii lor) poate ca de aia reactioneaza asa cand afla ca ti-ai batut joc de fica lor.

| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Așa se întâmplă peste tot în lume. Că este ură mai mare în alte părți și lipsa de moralitate, asta este altceva.

O deci asa sta treaba, aaaaaaaaa am vazut ca in America se se intampla mai rau adica daca vine taicasu fie te impusca, fie da cu masina peste tine si iti arunca cadavrul in rau, ori plateste pe cineva ca sa te aranjeze definitiv si toate astea pentru ca ti-ai batut joc de fica lui.

Da, diferă de la țară la țară într-un cuvânt.

Pai, unde e mai rau daca se intampla asta in SUA, Rusia, Sicilia, Mexic s-au in Romania, sa speram ca oamenii vor avea frica de Dumnezeu in continuare si nu in ultimul rand puterea de a ierta, Doamne.

"Că este ură mai mare în alte părți și lipsa de moralitate, asta este altceva." sa inteleg ca cei care isi apara copii merg pe principiul "Legea Junglei" si o aplica.

In Biblie scrie ca razbunarea nu e justificata niciodata, practic daca tatal fetei vine dupa tine e, e si rau dar si... Doamne Dumnezeule aparane.

Daca stam si ne gandim nici un parinte nu suporta sa isi vada copilul ca sufera s-au ca e trist deci e cam nasoala treaba cu bataia de joc, asta daca nu ii spune lu taicasu.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Da, dar rușii, din câte am auzit, adoră alcoolul. Așa că ai grijă să nu-i „enervezi" prea tare să nu le facă spume berea.winking

| Pricope_Marius_1997 explică (pentru AmFostOdataEuOBaba):

Deci sa inteleg ca mama fetei nu e asa de pesriculoasa ca tatal in cazul in care vine ea sa iti ceara socoteala pentru ce iai facut fetei sale.

Da, dar îți dai seama că nu le convine să fie luați în râs. Acum pune-te tu în locul lor. Chiar de ai avea puterea de a ierta răul făcut, totuși o faci greu. Nu-i adevărat?

Aaaaaa! DA pentru ca toti suntem oameni si gresim dar DA cu greu ierti raul facut si totusi animalele nu stiu ce e razbunarea in schimb oamenii DA.

Este scris în Biblie: Romani 12:19. Prea iubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti, zice Domnul.

Pai, spune-mi tu ce ai face in cazul in care sa zicem un baiat isi bate joc de fiica ta? cum ai reactiona?

Acum serios cat de rau poti sa te lasi condus de sentimente, chiar daca e copilul tau victima in toata povestea asta.

Când vei avea, vei înțelege mai bine.

Depinde de cat de grav este, ce vârstă are fiecare etc.

Sincer să fiu la ceva de genul mă gândeam chiar zilele acestea. Mulțumesc pentru verset.

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Da, așa erau vremurile alea!
Trist. Nu?
În zilele noastre nu știu dacă se mai întâmplă. Posibil doar la cei de etnie romă („țigani").
„daca nu venea taicasu veneau fratii ei dupa tine si te aranjau? Am auzit ca si in ziua de azi se mai intampla episoade de genul asta."
Asta nu știu. Adică nu m-am informat atât de mult big grin

Deci e rau, OK o sa incerc sa evit pe cat de mult posibil tiganciile pentru ca nu se stie cum se poate termina.

Ce bine ca s-au schimbat vremuriile nu-i asa.

Da, șefu! laughing

Doamne Dumnezeule aparene, ce bine ca traim in sec 21.

Daca stau bine sa ma gandesc putin acum depinde si ce fel de om e tatal fetei poate ca daca faci asta o sa scapi doar cu o avertizare s-au ceva de genul ca doar nu o sa inceapa sa iti faca feleul.

In Biblie scrie ca razbunarea nu e justificata niciodata, e s-au nu asa.

Oare cum ar fi daca ar veni mama fetei sa iti ceara socoteala pentru ce iai facut fetei sale? oare ce s-ar intampla? poate ca mama fetei nu e asa de periculoasa ca si tatal.

Cu mama te poți înțelege. Mai o o floare... o vorbă bună...

Aha deci tot tatal e cel mai periculos, am inteles acum ei bine sa speram ca nimeni nu o sa isi bata joc de nici o fata si ca o sa traim fericiti pana la adanci batraneti:
https://www.tpu.ro/......ina-2.html
https://www.tpu.ro/......cunosteau/
https://www.tpu.ro/......severa-in/
https://www.tpu.ro/......ex-intr-o/

"Cu mama te poți înțelege. Mai o o floare... o vorbă bună" si daca mama e furioasa la fel ca tatal, lar putea reclama la politie pentru nu stiu ce chestie ca sa il sape.

Voi, bărbații sunteți mai „periculoși" să zicem, adică dacă vă „'nervează" cineva, dați cu parul laughing
hai să nu generalizăm big grin

Este scris în Biblie: Romani 12:19. Prea iubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri; ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti, zice Domnul.
Proverbe 20:22. Nu zice: Îi voi întoarce eu răul! Nădăjduieşte în Domnul şi El te va ajuta.

Trebuie să rezistăm împotriva răzbunării în favoarea iubirii.

Este scris în Biblie: Matei 5:38-39. Legea lui Moise spune: Dacă un om îi scoate ochiul altuia, trebuie să plătească cu propriul lui ochi. Dacă i se scoate un dinte cuiva, scoate-i un dinte celui care a făcut aceasta. Dar Eu vă spun: Nu vă opuneţi violenţei! Dacă sunteţi pălmuiţi pe un obraz, întoarceţi-l şi pe celălalt (NT pe înţelesul tuturor).
Să nu te bucuri când duşmanul tău se clatină.
Este scris în Biblie: Proverbe 24:17-18. Nu te bucura de căderea vrăjmaşului tău şi să nu ţi se veselească inima când se poticneşte el.

"Voi, bărbații sunteți mai „periculoși" să zicem, adică dacă vă „'nervează" cineva, dați cu parul" fi serioasa sunt unele specimene de femei care si-au casapit barbatii din mai multe motive si tu generalizezi cand spui ca numai barbatii fac asta, ai uitat totul e pe sistem nervos.

Pai, spune-mi tu ce ai face in cazul in care sa zicem un baiat isi bate joc de fiica ta? cum ai reactiona? ce ai face in acel moment?

Aș aduce un bărbat?
Nu știu.

Aha e clara treaba.

| Gafiţa_Ioana_1992 a răspuns:

Acesti oameni nu se vor da in rand cu lumea, raman blocati in mediul lor, tu trebuie sa fi linistit si sa iti vei de treaba si daca se ea cineva de tine exista politie... Nimeni nu are nici un drept sa se apropie de tine sau macar cu un deget, este adevarat ca mai sunt oameni din astea, si nu ii schimba modul de gandire nici dracu, daca s-a intamplat ceva sa nu miarga sa nu fie potrivire de caracter nu ai de ce sa te mai gandesti sa te mai concumi petema asa happy eu zic sa ai grija de tine si sa fi tu sanatos!