anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, TPU! În toamnă urmează să mă duc la nunta unui prieten.

Problemă este: nu știu câți bani să las în plic. Nu sunt făcut din bani, nu am avere. Din ce am mai întrebat pe ici, pe colo, de obicei se lasă minim 100 de euro.

Mă gândeam să las 150-200 de euro, mai mult în niciun caz.

Ce sfat îmi dați?

12 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

1000 de lei e suficient, este criză, oricum altii nu i lasa nimic, sau unii pun 500 lei, fiecare după posibilitati.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există o regulă. Depinde și de nuntă, de cât dă fiecare. Să depășești prețul mesei la restaurant.

| Lioana a răspuns:

Te interesezi cat e meniul la restaurant. Persoanele care nu sunt din familie lasa minim dublul pretului meniului.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Lioana):

E da, omul da cat e meniul daca e sarac. Nu a zis ca nu e bogatas? Eu anul trecut am fost la verisoara de gradul 1 si am dat 200 sau 300 lei. A fost la primarie si a tinut o masa la un camin. Ca o fost nunta sau ba? eu zic ca nu. Dadeam mai mult, dar in 2020 am ramas fara tata. Fiecare da atat cat simte si il lasa buzunarul parerea mea.

| Lioana a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Eu spuneam cat da un om cu bun simt. Nu e o obligație dar decat sa mergi si sa zica mirii ca esti un zgarcit, ca ai dat prea puțin, mai bine nu mergi deloc.

| UnchiulRamiz a răspuns (pentru Lioana):

E nu, daca se stie ca esti amarat de ce sa se supere ca ai dat mai putin ca altii? Asta e viata, dai atat cat iti permiti. Ia uita-te ce a scris Agartha mai sus. Si 100 sau 200 lei sunt o avere daca nu ii ai. Eu nu stiu in ce lume traiesti tu, unii nu au ce manca, dau aproape toti banii pe medicamente sau utilitati...

| Lioana a răspuns (pentru UnchiulRamiz):

Cine nu are bani sa nu mearga la nunti.

| UnchiulRamiz a răspuns:

E bun si 100 euro daca nu te dau banii afara din casa.

| UnchiulRamiz a răspuns:

Pai asa e, eu am un frate sofer pe tir ce ia 4000-5000 euro lunar, nu a dat nici sa facem pomana la tata. Dar nu a facut nimic cu banii, nu se vede. Atat ca are un bmw din 2019 si ala sh luat cu vreo 700 milioane lei vechi. Dar si ala nu e din 2019 fabricat din ce imi aduc aminte. Mai sta si cu o tipa care l-a umilit in trecut... Oamenii uita de unde au plecat, ce au facut unii pentru ei. Fratemeu de nu era tata nu isi permitea sa isi faca scoala de sofer profesionist. Tata a fost de nu a avut venit o perioada, nu i-a dat si lui macar 100 euro lunar. Sau sa faca la 1 an de la moartea lui o masa mare, ca tata a murit de covid si era in postul Craciunului. Imi e rusine mie ce nerecunoscator e si zgarcit

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Este un site: catdau.ro.
http://catdau.ro/cd/Page/CatDau

| NunuNini a răspuns:

Depinde de zona si restaurant.
Daca ai intrebat si stii, de ce sa dai mai mult?

| ZZZZZZS13 a răspuns:

0 eurohee hee, glumesc, lasa si tu acolo 100 de ron sa nu se superelaughing.La urma urmei prezenta ta conteaza, nu baniihee hee