. Crede.ma, sunt in aceeasi situatie ca tine. Doar ca eu nu am stat la oras, sunt de la tara. Am avut asa zisi prieteni si m.au dezamagit. Stii ce am facut eu? Am fost foarte rece cu ei. Eu de felul meu, sunt foarte vorbareata si deloc timida si imi e foarte greu, mai ales cand mi s.a intamplat ceva super, sa nu ii zic ' prietenei mele cele mai bune ' ce s.a intamplat. Treceau zicele si abia ma abtineam. Pana cand mi.a venit o idee. mi.am luat un caiet de la librarie, si mi.am facut propriul meu jurnal. Acolo ma descarc in fiecare zii, si sa stii ca ma simt foarte bine dupa. Dar, acel jurnal nu poate sa si vorbeasca, si cu aceasta ocazie m.am apropiat foarte mult de mama mea. Niciodata nu am fost asa apropiate, si nu imi pare rau, imi pare intr.un fel bine si cred ca mi.a prins bine asa zisa cearta cu ' prietenii'. Stiu sigur ca ea nu ma minte, imi vrea binele, si nu ma tradeaza. Daca ai si frati/surori e si mai bine. Ei sunt familia ta, si in nici un caz nu iti vor raul . te sfatuiesc sa faci la fel. Poate nu e tocmai bine, dar iti spun ce am facut eu si ce m-a ajutat foarte mult. Si cu faza cu 'timiditatea', nu fii asa. Daca ei vad ca esti timid si nu le zici nimic, din contra fac si o sa zica ca " apai nah. lasa ca asta suporta " NU! Pune piciorul in prag. E nevoie.
Sper ca te.am ajutat. . Succes.
Incearca sa fii si tu nesimntit ca ei ca stii cum e pe prostii ii lasi in pace pana te scot din tatani dar pe nesimntiti trebuie sa ii tratezi ca atare chair daca ai 7 ani de acasa nu ca ei, doar asa le poti sa o lectie ca daca ii jignestii sau altele p ei nu ii doare.
Gandeste-te ca NU e bine.
Imagineaza-ti-i pe aceia ca fiind niste 'omuleti diabolici' care incearca sa te fraiereasca. Nu-i mai lasa! Incerca sa te debarasezi incetu cu incetu de ei ca nu-s oameni calumea. Sau daca vei continua sa iesi cu ei, nu le mai da chestii de la tine.
Asculta-ma bine esti o persoana matura consider eu asa ca ai drepturi si prioritati in viata, daca te respecti pe tine ii respecti si pe cei din jurul tau, ajuta-i pe cei ca nu au posibilitati dar pana intr-un anumit punct, transmite-le ca te doare si pe tine buzunaru la un moment dat si ca nu muncesti DOAR pentru ei. Prieteni prieteni dar branza e pe bani, daca nu au bunul simt renunta de tot la ei, adevarati prieteni se gasesc greu si te gasesc ei pe tine nu tu pe ei si mai tine minte un lucru de la mine Facerea de bine e f...rea de mama! Daca au sa vada ca tu te respecti si nu le dai atata frau liber se vor conforma daca nu sa nu iti mai calce pragul.Eu asa am facut si am castigat mai mult respect decat am crezut pentru ca atunci cand ai si tu nevoie sa iti fie si ei alaturi chiar te rog sa inventezi si tu un necaz sa vezi cine iti sare in ajutor si atunci tine-i aproape doar pe aceia care te ajuta!
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, chiar imi prind bine, dar imi trebuia sa aud din gura a mai multor oameni ca trebuie sa fiu si eu rece si nesimtit ca ei ca sa inteleaga. Ca asa daca mi-a spus doar o persoana nu am avut ambitie, dar acum o sa fac tot posibilu sa pun picioru in prag si cu asta basta! Va multumesc tuturor chiar va multumesc! daca sunteti din sibiu careva sa-mi ziceti ca va dau o bere pentru asta O seara faina sa aveti
Eu zic ca trebuie sa devii Rece. Inchidete cu ei, nu le mai permite atatea. Demonstreazale ca te-ai saturat dar nu prin vorbe, dar prin fapte.
Nu mai permite atatea.
Eu iti recomand sa nu le mai raspunzi la telefon sau cand vor sa vina la tine spune-le ca esti ocupat sau nu le mai deschide usa cand vin la tine...eu sincer asa procedez si functioneaza!