Sper sa iti fie util un filmulet despre cum sa pui la punct un agresor, de pe situl jw.org sectiunea adolescenti.
Este o problema de ordin rasial, aici din multe puncte de vedere italienii confunda termenul de roman cu rrom, si asa Italia este plina de ei. Multe chestii se pot redresa si la aspectul si conditia fizica pe care o ai tu cei din jur le considera defecte accentuate fiind si intr-o tara in care oamenii nu sunt atat de prietenosi. Violenta nu este o solutie de a pune la punct agresorul ci dimpotriva violenta verbala e o solutie incearca sa il dai cu "var" scoate-i in evidenta defectele astfel incat sa rada toti de el. In privinta orientarii sexuale ce spui tu acolo despre gay ai parte doar de acea tipica "caterinca" din partea colegilor tai faptul ca nu ai succes la "femei" ca amicu tau Roman deci atentie roman nu Rrom se refera la aspectul fizic dar asta nu inseamna ca esti si gay. Orientarea asta se poate dovedi doar atunci cand ai tendinte asupra aceluiasi sex. In cel mai rau caz la tine trebuie discutat pe nivel psihologic si de cadru didactic. Incearca sa reclami la Directiunea scolii toate injuriile si relele care ti se adreseaza. Si bineinteles nu tu esti de vina pentru aspectul fizic, sunt caractere genetice ori neglijenta parintilor nimeni nu este perfect. In privinta parintilor a mamei in special da dovada de un compartament iresponsabil genul de parinte care isi injoseste copilul fara motive, acolo reprezinta o problema de alta natura. Fii inteligent injosestei pe altii nu prin violenta
Buna. Sincera sa fiu, treci printr-o situatie cam grea, dar astea-s fleacuri de-ale copilariei(asta mi-a spus un prieten mai mare). Trebuie sa arati ca nu-ti pasa si sa nu te mai bagi in prostii de genul. Competitiile astea-s o porcarie. Poate ca in ziua respectiva te simteai emotionat sau nu ai invatat destul, prin urmare n-ai luat 10, dar asta nu inseamna ca unul care a luat 10 e mai destept decat tine. Nu. Nici intr-un caz. Incearca sa uiti de faza asta, iar cei care rad in continuare de tine, sunt niste copilasi care nu stiu pe ce lume traiesc. Rad degeaba. Tu zambeste-le, arata-le ca nu iti pasa. Calca-i in picioare cu zambetul si atitudinea ta de invingator. In privinta fetelor, na, nu stiu, incearca sa vorbesti si tu cu una care ti se pare mai draguta. Nu te da la ea si nu fa faze de taran. Fii tu insuti. Daca romanul acela are o gramada de prietene asta nu inseamna ca e mai tare, dimpotriva. Baietii cuminti, la locul lor si cu o singura prietena sunt de apreciat, nu opusul lor. Stii, dragostea apare cand te astepti mai putin. Poate nu e timpul de asa ceva. Dumnezeu oricum te iubeste si iti vrea binele, deci nu mori tu singur. Sper ca te-am ajutat cat de cat :*
Intr-adevar cum a mai spus si altcinea este si o problema rasista. Si chiar nu era nevoie sa faci pariul ala, chiar daca faceai trebuia unul in care sa pui si ipoteza ca daca nu esti tu invingatorul. Intr-un fel cred ca este si un fel de gelozie, pentru ca fizic doresti sa arati ca tipul iar moral, intelectual sa-l injosesti. Poate nu-i asa rau ca te-ai luat la intrecere cu el, pana la urma te-a facut sa mergi la sala si sa-ti inbunatatesti starea ta fizica. Si nu te poti mira ca el ridica mai mult decat tine, face chestia aia de mai mult timp, si tu o sa poti sa ridici aceeasi greutate peste nu stiu cat timp. Nu stiu cum e la o scoala din alta parte, da' oricum daca ai note de 9 la mate te duce neuronul. Si la scoala aceea ar trebui sa existe cluburi axate pe diferite ramuri, un fel de hobby... si chiar daca nu e, toata lumea are o pasiune pana la urma. Important e ca indiferent de ce activitate alegi sa faci s-o faci cu placere, nu doar sa-l imiti pe tipul ala. Oricum incepi liceul, acolo or sa fie oameni noi s.a.m.d. Mi se pare aiurea comportamentul parintilor tai, nu poti sa spui unui copil ca e prost daca are note bune. Va trebui sa te autoeduci cand va fi vorba de relatii pe care o sa le ai cu diferiti oameni. Important e sa ai tot mai multa incredere in tine iar restul or sa vina la momentul potrivit