anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi-am facut curaj sa imi spun "of-ul" aici si sa primesc un sfat util de la persoanele ce inteleg.
Bun am 19 ani, de cand eram copil am avut parte de scandaluri si ceruturi si etc. Am crescut in descurajari si mai nou fiind acum majora toate scandalurile s-au revarsat asupra mea, deoarece sunt o fire mai non-comformista, dar nu in sensul rau al cuvantului.Am fost la psiholog/psihiatru mi-au prescris aia acolo ce mi-au prescris pana am zis ca de fapt nu ma ajuta si nu pot scapa de depresie, parintii din cauza asta au inceput sa ma faca bolnava[nu ma inteleg cu nici unul din ei, pentru ca parerile mele nu sunt luate in serios].Am o relatie de 1 an si 7 luni care a fost lapte si miere, iar in ultimele luni au fost numai certuri si asta nu din cauza ca nu sunt o persoana intelegatoare, ci pentru ca insistam mereu sa spun ca sunt o fire foarte sensibila si am nevoie de multa afectiune ceea ce nu s-a intamplat si am ramas dezamagita si ma simt groaznic pentru ca oferi ceva frumos si nu este remarcat, iar ce primesti in schimb este ignoranta.Mi-am pierdut increderea in mine, am slabit groaznic in 4 luni, iar cu "prietenii" nu am mai iesit/vorbit. Practic m-am inchis in mine, nu mai sunt sigura de nimic, pana si camera mea si muzica pe care o ascult imi sunt sraine.Multumesc frumos pentru ca ati citit!

Răspuns Câştigător
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
se intampla ca in ziua de azi, parintii sa nu fie pe aceeasi lungime de unda cu fiicele lor, cu toate ca ar trebui sa fie o relatie de prietenie..mama/fiica, pentru ca eu asa procedez cu a mea fata..vizitele la psihologi sunt lungi si costisitoare, asa ca, singura sansa de "salvare" este in mainile tale, incearca sa faci un mic exercitiu uitandu-te in oglinda, incearca sa fi mai toleranta, sa vezi unde gresesti si tu, nu cred ca tu esti perfecta si toti sunt cu defecte, inceraca sa te spovedesti, facand acest pas, te vei simti mai linistita si mai usurata de povara ce o porti, incearca sa vorbesti cu mama ta in 4 ochi, destainui-te ca unei bune prietene si fa-o sa inteleaga ca esti fata ei si ca ai nevoie de protectia bratelor ei, chiar daca ai 20 de ani, a mea are 23 de ani si nu imi este rusine sa o imbratisez si sa o alint ca si cum ar fi o fetita micuta, pentru mine este si va fi darul cel mai de pret dat de bunul Dumnezeu alaturi de fratiorul ei.
daca simti nevoia sa vorbesti mult mai mult, imi poti scrie in privat, si vom discuta cu mare drag.
O zi frumoasa sa aihappy

| anonim_4396 explică (pentru caramela):

Pai daca tot ati deschis o portita o sa va relatez ceva mai in detaliu cat de repede pot. Va multumesc frumos!

5 răspunsuri:
| Exilee a răspuns:

Iti recomand lecturarea Sfintei Scripturi pentru a-ti stabili o relatie din ce in ce mai apropiata cu Dumnezeu. big grin

Este terifiant mediul in care ai fost crescuta si totusi evita sa folosesti antidepresivele. Aceste boli care afecteaza partea sufleteasca a omului nu se vindeca usor cu niste medicamente ( eventual doar sa le amelioreze), insa incearca usor-usor sa te desprinzi din locul in care te-ai inchis. ( daca "usor-usor" ai ajuns asa, cu atat mai mult va trebui si sa treci peste acest obstacol).

| anonim_4396 explică (pentru Exilee):

Daca timpul este raspunsul, eu mi-am pierdut rabdarea, iar Dumnezeii nu sunt tocmai utili... apreciez totusi big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ar cam trebuii sa lasi totul in urma, iesi afara, comunica cu prietenii tai, cand au sa tabare toti pe tine sa te intrebe unde ai fost sa fi sigura ca ai sa zici ca esti nascut din nou, daca te inchizi in tine nu faci decat sa te imbolnavesti, nu inteleg ceva, in tot acest timp in care ati fost impreuna el nu a inteles ce iti doresti? mi se pare destul de mult 19 luni de zile sa fi prieten cu cineva sa sa nu cunosti cat de cat persoana respectiva

| Vi003 a răspuns:

Eu zic ca ar trebui sa-ti rezervi mai mult timp pentru sufletelul tau, sa nu mai ripostezi in felu-ti caracteristic, pentru a nu-i mai enerva pe cei din juril tau, mai ales ca esti "nonconformista". Sincer, o fata cu un astfel de caracter, n-ar trebui sa aiba depresii sau reactii necontrolate. Improspateaza-ti anturajul cu persoane care nu te trag in jos, care sa te ajute atunci cand ai nevoie. Putine, dar bune! Pentru tine, cel mai bun psiholog tot tu esti, tu trebuie sa-ti reglezi echilibrul balantei din interiorul tau.