anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nepotul meu de 9 ani este victima bullying-ului, in clasa a 3a! Nu prea cred ca acei copii stiu ce inseamna asta, dar cu siguranta asta fac.
Imi spune ca toti se iau de el, ii pun porecle rautacioase, unu l-a tarat pe jos/batut in mod repetat.
A fost mama mea la scoala(bunica lui) sa vorbeasca cu invatatoarea da ea spune ca minte si ca si el e rau. Eu inteleg ca si el e rau, dar nu cred ca minte si ca trebuie sa sufere asemenea comportamente.
I-a spus mamei lui ca el nu mai vrea sa mearga la scoala, ca-si bate joc toata lumea el, ASTA LA 9 ANI!
Mentionez ca el traieste fara tata, pentru ca nu se raspunde cu ei, si chiar nu-mi doresc sa ajunga sa aiba depresie de la varsta asta, pentru ca si eu am fost bataia de joc in copilarie si pana sa invat sa fiu indiferent mi-a luat ani de zile marcandu-ma enorm.

As vrea sa stiu daca exista demersuri legale pentru treaba asta, ca mi-e imposibil sa aud un copil de 9 ani spunand ca nu mai vrea sa mearga la scoala ca-si bat toti joc de el. Si asta se intampla in CLASA A 3 A.

Astept ajutor.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Parintele, tutorele, trebuie sa faca o plangere, scrisa, catre Conducerea scolii, dar si una catre Inspectoratul Scolar de pe raza caruia este scoala. In plangere, sa se specifice exact toate problemele semnalate de copil. Profesoara banuita / elevii, vor fi intrebati despre cele afirmate, iar daca e cazul, se vor stabili pedepsele, iar in astfel de cazuri vina apartine scolii, pentru ca nu supravegheaza indeajuns copiii. Trebuie sa mai mentionez ceva, recomand consiliere psihologica, dar cu un psiholog din afara scolii, am observat ca unele scoli folosesc psihologii scolii pentru a calma copiii si sa-i determine sa nu spuna acasa, parintilor, daca in scoala au fost victime, minimalizand orice problema, pentru ca scoala sa-si apere reputatia.

3 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Trebuie sa mearga parinti la directorul scoli si sa spuna ce se intampla.
Aveti mai multa grija de el ca poate nici el nu este sincer in totalitate.Copii pot fi rai dar doar din lipsa educatiei de acasa si din pricina altor oameni care ii provoaca

| Adry05 a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa-l mute la alta scoala, zic eu. Alte masuri putin probabil sa se ia.