| MyNameisEduard a întrebat:

Salut TPU! Nu cer atenție, doar un sfat. Poate ca scriu asta pentru că mi-e somn și nu pot dormi din cauza gândurilor.Sunt un prost pe scurt,mereu când sunt trist mă plâng prietenilor mei,n-am mulți dar pentru că fac asta mă tem să nu-i pierd si pe ei...Ei spun ca e ok dar m-am săturat să ma comport așa,simt că îi stresez.N-am prieteni in jurul meu,vorbim online si cel mai bun prieten al meu nu e în țară.Nu știu,m-am săturat să trăiesc viața asta plictisitoare, fiecare zi e la fel,chiar mă tem să n-am probleme mintale având în vedere că fiecare zi mi-o petrec acasă.Va rog mult,nu mă luați dur,poate mulți vor râde dar sunt foarte timid și sensibil(nu tot timpul dar în mare parte),mă afectează mult ce-mi spuneti și unele răspunsuri chiar mă rănesc.Mă simt anormal,mă simt un ciudat... Aproape că îmi vine să plâng scriind asta dar s-au acumulat deja prea multe emoții negative în interior. Dacă cuiva chiar îi pasă și nu vrea să-mi provoace si mai mult rău va rog nu spuneți doar"ieși afara", sau "anti socialule", sau altele.Aici nu-i vorba că nu aș ieși dar e o situație mai complicată, nu prea ai pe cine să-ți faci prieten in jur si cei care sunt n-au nimic în comun cu mine și te fac prost dacă nu asculti "manele" sau dacă te invită să bei si le spui că nu bei.Maine cel mai sigur voi regreta că am pus întrebarea asta dar chiar nu mai știu ce să fac.

30 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mă simt anormal. Cum simți asta?
... mă simt un ciudat. Cum simți asta?
Și care este întrebarea ta?

| doctorandus a răspuns:

Ia exemplu de la vacă: dacă are de păscut se simte bine, nu contează că fiecare zi e la fel.

| Mosotti a răspuns:

Nu inseamna ca ai probleme mintale daca stai pe acasa, mama mea si bunica stateau in casa 98 % din timp si nu aveau nici o problema mintala.
Nu esti deloc prost.

Si daca esti mai ciudat ce? Nu e nici o problema.
De ce sa regreti ca ai pus intrebarea asta? Ai pus o intrebare foarte buna.
Nici eu nu am prieteni din aia care au in cap doar baute si prosteala, manele ascult si eu, nu asta e problema, e o muzica ca oricare alta.
Am trei prieteni f buni si ma inteleg f bine cu ei, mie imi place sa discut si ceva mai serios.

De ce sa te simti anormal si ciudat? Doar ca nu esti ca altii? Da-i naiba, nu ai tu treaba cu ei.
Ptr toti zilele-s la fel, servici, casa, spalat adica dus, mancat, sex, uitat ceva la TV, culcat, uneori plimbare, terasa, odata pe an concediu si atat, tu ce crezi?

Iar acasa sunt n chestii de facut, TV filme, documentare, emisiuni, calculator jocuri, editari video, audio, mai citesti despre ceva mai inveti ceva, telefon tot asa jocuri, uitat pe Youtube, ai mai multe de facut decat afara.
E plictisitoare ca nu ai preocupari, stii cum se zice, un om inteligent nu se plictiseste niciodata, era o vorba asta.
Deci ai o problema.

Ei de cam 25 ani stau prin casa cea mai mare parte a timpului si am ce face, nu mi-e nasol acasa, nici nu avean prieteni pe atunci.
Iar prietenii nu se fac asa cu una cu doua, majoritatea-s cu baute s altele de genu, nu poti iesi cu oricine.

Deci vezi de viata ta si bucura-te de ce poti face, lasa dracu pe altii.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu mai fii prost!
Primul pas e conștientizarea, ceea ce ai făcut ok.Next step, acțiunea.

| raMLesS a răspuns:

Apuca-te de sala si de un sport de contact, sala vindeca orice problema si trauma, iti creste si increderea de sine, arati si mai bine, etc... parca mergi altfel pe strada cand pe langa faptul ca esti si foarte puternic, stii si sa te bati.

| SilentRain a răspuns (pentru raMLesS):

Ce faci ba sărăcie? Mai mănânci pâine cu salam prăjit? Și pe urmă te lauzi că ai banii de ii întorci cu lopata?
Tot pe șantier lucrezi?

| raMLesS a răspuns (pentru SilentRain):

Ai fost impreuna cu Onur, omu ala are retard mintal si se face singur de cacao pe site-ul asta numai prin ce scrie, cand ajungi sa te cuplezi cu toti boschetarii chiar te umilesti pe tine insati in mod indirect, sa nu mai zic ca ai ca prieteni toate scursurile societatii si toti ratatii laughing
Eu zic sa-ti vezi de treaba ta, cunoaste-ti locul si nivelul ca tot tu plangi dupa.

Confuzi mila cu o relație laughing da na e greu pentru logica ta
Lasă-mă să ghicesc, nu ți-a intrat banii de pe șomaj de ești așa nervos? laughing
Nu sufăr de ipocrizie dragă, cu asta te ocupi tu deja :*

"Confuzi mila cu o relație" Pai tu te... cu el din mila? rolling on the floor
Cand ti-e mila de cineva ii dai mancare, ii dai apa, ii dai niste bani, nu pasarica rolling on the floor rolling on the floor

"Lasă-mă să ghicesc, nu ți-a intrat banii de pe șomaj de ești așa nervos?" Imi place ca atunci cand ma jignesti imi povestesti despre tine dar te referi la mine laughing

Iar ai venit cu povesti tale patetice? laughing Sa înțeleg că ai avut o zi grea pe șantier și nici văzătoare nu ți-a dat parizer pe caiet laughing))

Vezi ca pe santier se castiga mai bine decat in cimitir sau unde ziceai tu ca lucrezi.

laughing)
Te-ai mutat gropar la cimitir? Felicitări mă bucur pentru tine

| Brizbriz a răspuns:

"în 4 Iunie | DropTheBassNow a întrebat:
Salut TPU! Nu cer atenție, doar un sfat. Poate ca scriu asta pentru că mi-e somn și nu pot dormi din cauza gândurilor.Sunt un prost pe scurt, mereu când sunt trist mă plâng prietenilor mei"

asa ca nu mai vorbeste nici unul cu tine, moment in care ai venit aici sa te plangi la noi? "buna" treabahee hee

| MyNameisEduard explică (pentru Brizbriz):

Nu mă plâng pentru că n-am eu ce face, doar când sunt extrem de trist, așa mă simțeam atunci.Majoritatea prietenilor sunt ocupați și rar apuc să mai vorbesc cu ei, de ce există mereu astfel de oameni care știu să rănească? N-o să mă mai plâng nici pe acest site dacă te deranjează atât de tare.

| haileewatson a răspuns:

Cred ca un terapeut te poate ajuta cel mai mult, dar sfatul meu de non profesionist este sa incerci sa cunosti oameni noi la munca/scoala/diverse locuri unde ai activitate. Cati ani ai? La un moment dat trebuie sa dai de un anturaj care se potriveste cu interesele tale, sau macar de o persoana. Incearca sa iti schimbi locul de munca ca sa schimbi atmosfera. O alta varianta e sa cunosti oameni noi prin prieteni comuni, tu spui ca nu ai prieteni, dar siguri ai cunostinte sau ceva rude care te pot introduce in diverse cercuri. De asemenea poti incerca sa mergi la sala, sigur o sa gasesti pe cineva acolo cu care sa schimbi o vorba si sa va antrenati. Daca esti la liceu/facultate e un avantaj si mai mare. Gaseste o singura persoana care are aceleasi interese ca tine, si ea te va introduce mai departe in alte grupuri!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi fara nici o retinere la un psiholog, lasa rusinea la o parte, cei de pe TPU nu te pot ajuta, psihologul e cel mai in masura sa te aduca pe drumul cel bun, sa te ajute sa te regasesti fiindca esti dezorientat in acest moment, li se intampla chiar si multor adulti aceasta problema, asa ca te poti duce chill la un psiholog nu ai nimic de pierdut.

| MyNameisEduard explică (pentru anonim_4396):

Pe viitor voi merge sigur, mulțumesc!

| anonim_4396 a răspuns (pentru MyNameisEduard):

Bravo si succes!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la anxietate ti se pare ca esti prost, retardat, nebun, bolnav irecuperabil, anxietatea asa se manifesta, te face sa te autodemoralizezi cumplit, de aia trebuie inteleasa foarte bine, mecanismele ei, cum se manifesta, ce ganduri o intensifica, in ce momente apare, etc.

| LaviniuA a răspuns:

Daca te incalzeste cu ceva... multi adolescenti sunt in situatia asta, pe la varsta ta.
Ia o pauza de la rutina ta zilnica, iesi si te plimba prin parc, sau in locuri placute care iti plac, mananca ceva bun, citeste o carte buna, uita-te la un film, e vara, mergi la mare, mergi la un club de tenis, de dans, sah, etc... o sa cunosti acolo persoane noi. E imposibil sa nu fie tineri ok in orasul tau, pe care sa ti-i faci prieteni.

| MyNameisEduard explică (pentru LaviniuA):

M-a încălzit puțin răspunsul tau, voi ține cont de asta, mulțumesc!

| Jessica1235 a răspuns:

Nu știu ce vârstă ai dar o să încerc să îți dau niște sfaturi.
Te-ai gândit să faci o facultate într-un domeniu care îți place? Acolo sigur o să găsești persoane cu care să vorbești sau chiar să te împrietenești (colegi sau chiar profesori).
! Ceea ce îți spun acum nu vreau să înțelegi greșit!
Te-ai gândit să mergi la un psiholog și să te descarci? Psihologul este și pentru asta. Să asculte ceea ce are de spus omul pentru a se simți mai liber. Fosta mea profesoară de română nu mai are mamă. După ce a murit mama ei, ea a mers la psiholog. Psihologul i-a spus că ea are nevoie doar să se descarc, că nu are probleme sau ceva. Pentru ea psihologul a fost acea persoană la care îi spunea ceea ce nu putea/voia să spună la prieteni, frați, tată etc. Sper doar că nu m-ai înțeles greșit. Unii oameni spun că psihologul e pentru persoane care au probleme la cap, dar nu e adevărat.
Sper să-ți revii din starea în care ești. Să nu mai fiu așa de timid. Să îți mai faci prieteni în care să poți avea încredere cu adevărat happy

| MyNameisEduard explică (pentru Jessica1235):

Îți mulțumesc enorm, pe viitor voi merge cu siguranță la un pliholog, sunt timid și nu vorbesc prea mult dar câteodată chiar am nevoie sa fiu ascultat si eu.Si eu sper sa fiu mai puțin timid pe viitor, si am un prieten în care pot avea încredere cu adevărat, chiar dacă nu îmi e aproape, poate vor mai apărea si alții(n-am de unde ști).

| Jessica1235 a răspuns (pentru MyNameisEduard):

Exact, nu ai de unde să știi ce apare în viitor, poate noi prieten, o iubită care să te înțeleagă. Și eu eram foarte timidă în copilărie dar pe la 11 ani am început să trec peste, nu știu cum dar m-am trezit într-o zi ca sunt mult mai sociabilă și că îmi este ușor să deschid o conversație cu oamenii.

| Together a răspuns:

Daca acum nu te poti muta intr-un loc unde sunt multi oameni, sa ai de unde alege, fa ce trebuie ca in cativa ani sa fii acolo. In felul asta ai un scop spre care sa lucrezi. Statul in casa si izolarea sociala duce foarte previzibil la depresie. Fa-ti un plan cum sa parasesti zona aia unde sunt doar oameni cu care nu rezonezi.

| ZappyTv69 a răspuns:

Nu ești un prost. Chiar daca simți asta și creierul tau refuza sa primească ideea că nu ești (nu este răutate, este ceva psihic, este normal, doar ai o idee fixă) subconștientul tău te face sa simți că-i enervezi. Tu te urăști pe tine însuți așa că te gândești că tot ce faci e inutil și enervant. Încearcă să te gândești ce ai putea face pentru a ieși din "rutina" asta toxica. Apuca-te de un sport, mergi prin parcuri, plimba-te. Știu, te simți prost sa o faci fără prieteni. Dar așa eram și eu, incerca sa te cunoști cu ceilalți, din locuri care îți plac, deci persoane cu interes comun.

| Slovcehov a răspuns:

Pai daca viata e plictisitoare si fiecare zi e la fel si iti petreci tot timpul in casa, de ce nu schimbi ceva? Nu prea inteleg problema asta
Eu merg la sala si antrenorul meu ne strange uneori intr-o grupa si mergem in natura alergam, facem concursuri, ne distram, mereu cunosc oameni datorita lui
Sau azi de exemplu am mers la bookfest si am intrebat pe un grup de Facebook cine mai vine si am fost cu 2 fete pe care le-am cunoscut azi

Adica daca nu faci nimic, nu te astepta sa se schimbe ceva
Normal ca daca stai in casa te afecteaza psihic.
Iesi si alearga, du-te citeste o carte in parc, nu stii niciodata cum cunosti pe cineva
Eu mereu cand ies din casa am parte de tot felul de patanii si am ajuns prieten cu multe persoane doar pentru ca ne intalneam pe o ruta o perioada, gen acelasi autobuz si dupa o vreme ne cunosteam asa din priviri si am inceput sa ne salutam si sa stam de vorba

Nu cred ca esti antisocial daca tu VREI prieteni, dar nu ai

Nu cred ca esti nici prost doar ca plansul de mila e un obicei prost de care trebuie sa scapi
Si cand zic asta nu ma refer ca sa nu mai spui ce simti
Ci sa te intrebi
De ce ma plang?
Ca nu am prieteni
De ce nu am prieteni?
Pentru ca nu ies din casa
De ce nu ies din casa?
Pentru ca nu am de ce
De ce nu am de ce?
Pentru ca nu am pasiuni, hobby-uri
De ce?
Petnru ca nu ma cunosc
Ce pot sa fac ca sa ma cunosc?
Sa incerc ceva nou
ETC

Si sa ajungi sa afli care e rezolvarea la problema ta si asta dureaza timp

| Danny28 a răspuns (pentru Slovcehov):

Din ce oras esti? Ce as fi vrut sa existe astfel de antrenori si in Constanta, bine, natura din Constanta e distrusa de blocuri.

| Slovcehov a răspuns (pentru Danny28):

Bucuresti si aici suntem dominati de betoane
Dar sigur exista antrenori, un club sportiv sau oameni care organizeaza din astea singuri si in constanta
Uite aveti Constanta Pedaleaza pe Facebook si vad ca aveti si parc de fitness, ce tare
Eu acum 2 ani am fost cu un grup de pe Brasov Pedaleaza pe un traseu fain prin toata tara barsei
Sunt sigur ca sunt multe chestii faine si la tine dar nu sunt asa la vedere, trebuie sa sapi dupa ele

| Rose25 a răspuns:

Sfatul meu pentru tine este sa iei niște magneziu și un complex de vitamina B pentru a te pune pe picioare cu luciditatea. Te vei simți mai bine, mai puternic, mai sigur pe tine. Apoi un sfat sincer după părerea mea este sa nu te mai plângi de starea ta mai ales prietenilor sa încerci sa fii sau măcar sa încerci sa fii optimist când vorbești cu prietenii.Vei vedea ca prin minune ca prietenii vor începe sa se plângă ei? Adună-ți gândurile, ascunde-ți emoțiile și vei vedea ca prietenii se vor întreba ce este cu tine.Și nu uita zâmbește mereu(chiar dacă nu ai chef de asta), glumește și fii spiritual. Nimeni in afara de Dumnezeu nu trebuie sa știe căderile tale.
Dar mai întâi nu uita sa îți iei doza de magneziu și vitamine.☝️