Adevarul este ca parintii tai au perfecta dreptate, fiindca ai preferinta de copil mic, nu de un tanar matur mental care este preocupat sa realizeze ceva in viata.
Gamme-ingul este pentru copii si adolescenti, tu ai depasit varsta lor si ar trebui sa-ti cauti ceva de munca, sau sa te preocupe o facultate, sau calificare intr-un domeniu, ca sa faci ceva in viata.
De fapt poti sa faci ce vrei si sa-ti cumperi tot ce vrei, dar nu cand esti la ei in casa, dupa regulile lor.
Ia-ti valiza si muta-te, ca esti major si te poti intretine singur.
Hai sa-ti zic: In primul rand, trebuie sa te uiti putin la bani, sa inveti care este valoarea lor reala. Am fost in aproape aceeasi situatie ca tine, mai ales cu jocurile, o nebunie. O nebunie care nu ofera viitor. Asta m-au invatat pe mine cei 14 ani de world of warcraft, o nebunie dusa la extrem din care nu scoti nimic decat bani investiti si timp pierdut inutil. Ok, esti gamer, este super, nu-ti face griji de asta, odata cu trecerea timpului cand veni mai creste putin iti vei da seama ca jocurile de fapt sunt doar lucruri care sa-ti ocupe timpul. Personal, iti recomand sa te apuci de scoala de soferi. Un permis in zilele noastre iti poate deschide multe usi pe oriunde te-ai duce, plus ca, nu strica niciodata sa ai un permis in buzunar. Pe partea de parinti, trebuie sa te gandesti putin la faptul ca generatiile s-au schimbat, unii parinti inca au ramas cu mentalitatea lor de cand erau tineri pentru ca automat in vremurile lor nu existau atatea lucruri ce pot fi cumparate ca astazi. Din cei 40.000 lei, recomand sa-ti iei un pc decent pana in 3000 lei pentru ca daca te plictisesti de el dupa o sa regreti suma aia de 7000 cu care sincer, iti poti lua o masina . Incepe si fa scoala de soferi, mai ales ca vine iarna, unii elevi din scolile de soferi se bucura daca dau traseul iarna pentru ca spun ca ar fi mai ''usor'' (nu as putea sa zic cat de usor ca e mult mai nasol iarna, dar in fine). I-ati o masina, te ajuta sa te deplasezi oriunde vrei tu in siguranta si in timp util. Pe partea cu banii (aprox. 3000 lei pe chestii) aici depinde ce chestii, daca e vorba de o bluza de 300 euro, da, aici e clar o problema la tine. Nu tot ce e in trend rezista, mai mult de atat, te pomenesti ca iti cumperi ceva acum ca sa fii in trend iar maine dispare trend-ul. Ce poti face atunci? ramai cu obiectul/haina si cu bani pierduti. Incearca sa te focusezi pe o gandire putin mai matura din aceste puncte de vedere. Parintii tai intr-adevar, poate nu stiu ei foarte multa educatie economica, nici nu cred ca aveau de unde sa invete pe timpul lor astfel de lucruri, insa tu ai. Ai internet, deja cand vorbim de internet, vorbim de un lucru maret! ai totul, informatia la un click si o tasta! incearca sa te informezi mai mult despre educatia financiara. Sper ca te-a ajutat raspunsul meu, daca mai ai nevoie de detalii iti stau la dispozitie Mult succes in continuare si sper sa aud ca te-ai apucat de permis! Multa bafta!