Dacă are ambiţie dă bacul până îl ia, ce naiba!? Nu văd legătura între şcoală şi ceea ce simţiţi unul pentru altul. Dragostea nu implică carte. În plus, nu situaţia şcolară arată cu adevărat cât îl duce capul. Dacă are ambiţie şi vrea să facă ceva în legătură cu viaţa lui/a voastră reuşeşte. Eu cred că lenea şi neîncrederea în propria persoană e problema.
Spui că vrei să dai la medicină, ceea ce înseamnă că te duce capul. Îl poţi medita, îi poţi da sfaturi cum să înveţe şi cum să fie mai optimist, cum să aibă încredere în el şi să fie mai ambiţios.
Baftă!
Tu ai potential, ceea ce inseamna ca esti o eleva buna, inteligenta, care poate ajuta si alti elevi cu probleme, banuiesc.De ce nu ai face acest lucru si in cazul prietenului tau? Incearca sa nu il faci sa se simta inferior pentru ca are nevoie de ajutorul tau, dar totusi sa ii oferi sprijin.Petreceti timpul impreuna si facand teme si invatand pentru bac, discutati anumite subiecte legate de scoala si lamureste-l unde nu intelege ceva.Asa ii vei arata ca tii la el si, mai mult decat atat, esti dispusa sa investesti timp si sentimente in aceasta relatie, sprijindu-l atat moral cat si profesional.
Dragostea adevarat nu se pierde niciodata, el merge pe zicala " elibereza-l pe ce-l pe care-l iubesti", ei bine nu tot timpul se aplica. Daca chiar te iuebste cu adevarat, va intelege ca si tu vrei sa ramai langa el, indiferent ca ia bacul sau nu. Si eu a fost in situatia ta, si acum prietenul meu a inteles ca nu ma intereseaza ca are el un viitor mai stralucit sau nu, l-am vrut doar langa mine, si a inteles asta. Sunt sigura ca isi va da seama ca il iubesti, si isi va schiba parerea. Succes :*
Incearca sa il convingi ca il iubesti. Dovedeste-i printr-un gest frumos, sau ajuta-l sa invete . Dar de unde stie totusi ca nu va lua bac-ul? Nu are de unde sa stie, incearca sa ii spui asta, sa nu isi mai faca atatea probleme. Va reusi ! Tine-i pumnii si fa tot ce poti ca sa invete bine si sa fie fericit . Bafta
Asta nu ar trebui sa fie o motivaţie pentru el ca să înveţe? şi dacă nu...nu văd cum ţi-ar putea strica viitorul
Vara mea a avut aceiasi problema ea tot la medicina. Ea i-a zis ca daca nu ea el bacu se despart si asta au si facut ea a reusit la facultate pana la urma si acum are un alt prieten
Pai parerea mea ar fi ca sa ii respecti decizia pentru ca tu o sa gasesti pe cineva la nivelul tau de cultura dar in viata trebuie sa ne gandim mai intai la viitorul nostru pe plan profesional si apoi pe cel sentimental (bine acesta este sfatul meu)
Stiu ca asa ar trebui.dar chiar tin la el, si in plus relatia noastra a fost cladita cu multa munca si sacrificiu.Si nu a fost cum e in general "te plac ma placi hai sa fim preuna" ci a fost foarte diferit. Faza e ca el nu are o parere buna despre el, si asta il demoralizeaza, iar asta ma afecteaza si pe mine, pentru ca vreau ca el sa atunga fericirea.Pff.oricum merci mult de raspuns!