| unbulangiu a întrebat:

situatia este in felul urmator:

Mama mea este cu un tip de aproximativ 6 ani si de atunci m-am mutat de la tatal meu natural care este un betiv la ea sperand ca o sa imi fie mai bine...
Este mai rau... De atunci tatal meu vitreg ma agreseaza, ma injura foarte grav, de mai multe ori imi spune "Vai de maicata care te-a nascut si nu te-a omorat" si multe alte injurii.
De atunci, zi de zi exista certuri intre mine si el pentru chestii extrem de minore de genul...Nu fac curat in casa (Fac si eu cat pot, sunt minor, am 16 ani ).
Inainte am stat in Romania, mama a plecat in Italia la munca, a facut un accident foarte grav din care a suferit 3 operatii pe creier, foarte multe la picioare si inca mai mare probleme.
Dar acum este mai bine si totusi nu ii spune nimic, nu face absolut nimic in privinta cu aceasta problema si am vorbit de neinumarate ori cu ea.
Apoi ne-am mutat in Italia, aici imi este foarte greu, foarte rau....Pe scut nu ma pot adapta, sunt aici de un an si jumatate.
Vreau sa merg inapoi in Romania pentru ca nu mai pot suporta aceasta situatie in primul rand, am vorbit cu tatal meu natural si mi-a spus ca nu poate sa ma tina. Nu mai vrea mai bine zis.
Nu stiu ce sa fac, nu mai pot suporta, simt cum o iau razna din cauza asta, ma consum foarte mult. Sunt inchis in mine si nu stiu ce sa fac. Am vorbit de sute de ori cu mama despre chestia asta si mi-a spus ca nu are ce sa faca.
As aprecia daca mi s-ar da un sfat. Multumesc frumos happy.

Răspuns Câştigător
| ZeHelp a răspuns:

Parerile mele sunt urmatoarele:
1) Incearca sa intelegi ce-l determina sa-ti adreseze injurii.Pana si cel mai "inapoiat" om are putin rationament care-l determina sa actioneze dupa acesta nu dupa instinct, ca la animale.
2) Daca pasul 1 nu da roade, incearca sa petreci cat mai putin timp in prezenta lui si cat mai mult timp pe afara, indiferent daca vei sta cu prieteni sau nu, in acest fel vei reusi, probabil, sa uiti pe moment problemele sau sa te gandesti la o solutie.
3) Ai putea sa astepti pana cand faci 18 ani si apoi sa incerci sa-ti gasesti un loc de munca pentru a nu mai depinde de buzunarul parintilor.
4) Nici nu te gandi sa apelezi la vreo autoritate pentru protejarea drepturilor copilului, vei avea de indurat foarte mult daca parintii isi vor pierde drepturile asupra ta. Mai bine "mananci o paine cu ceapa" si tot e mai bine.
Sper din tot sufletul sa-ti remediezi problemele. Toate cele bune.

| unbulangiu explică (pentru ZeHelp):

Multumesc foarte mult pentru sfaturi. Chiar pot sa spun ca m-ai salvat. La 4 ma gandeam. Dar acum m-ai facut sa rectific.

16 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Eu consider ca nu prea ai ce face din moment ce mama ta este bolnava si cred ca depindeti ambi de tipul respectiv.Mai ai 2 ani pana la majorat si atunci poti lua o decizie privind viata ta.

| Hydrangeaceae a răspuns:

Bună!
Îmi pare rău pentru situaţia ta în primul rând.
Încearcă să te comporţi cu multă maturitate, stai de vorbă cu tatăl tău vitreg şi spune-i să îţi explice ce îl determină să se comporte aşa cu tine.
Fii un sprijin pentru mama ta. Crezi că ei nu îi este greu? Cu siguranţă îi este însă se gândeşte că nu are alte opţiuni.
Viaţa poate fi dură uneori însă ştii cum se spune: "Tot răul spre bine".
Fii tare!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Atunci când nu poţi schimba o situaţie, poţi încerca să schimbi atitudinea faţă de situaţia respectivă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fratelo noi ne confruntam cu probleme similare, am aceiasi problema, aceiasi varsta, eu chiar nu stiu ce sa mai fac, asculta ce a zis @ZeHelp daca poti indura.Succes si sper sa nu ajungi cum am ajuns eu.

| SimonaQs a răspuns:

Esti intr-o situatie dificila... Cum tatal tau nu te mai primeste? Doamnee iarta-l ce parinte mai e si asta? Nu vreau sa-l judec pentru ca judecata o va primi mai tarziu. Si mama ta de ce nu poate sa ia masuri? Imi pare rau pentru ea, pentru problemele care le-a avut sau inca le mai are. Dar de ce nu face nimic? Omul asta, tatal tau vitreg va sustine foarte bine financiar de nu poate sa-i zica mama ta nimic? Pana la urma esti copilul ei. Si in Romania nu mai ai la cine veni..Trebuie sa te adaptezi usor usor. Asta e. Tatal tau vitreg nu cred ca stie cum sa se comporte cu un copil pentru ca a ajuns sa te agreseze. > Pentru ca poti ramane cu traume din cauza lucrurilor astea si nu o sa iti fie bine..Colegii tai de la scoala nu te ajuta cat de putin sa uiti de problemele pe care le ai acasa? Adica sa iesiti sa va distrati ceva la un suc.

Parerea mea happy

Bye Bye :*

| unbulangiu explică (pentru SimonaQs):

Nu ajuta familia cu nici un ajutor financiar, este o situatie mai complicata... Dar se comporta cu mama ca cu o regina, eu luand rolul de cersetor. Nici ala nu era tratat asa... Abia astept sa fac 18 ani sa ma mut in Romania si sa devin independent de ei ..Si inca nu sunt la scoala, a trebuit sa iau un an pauza ca sa invat limba. Multumesc foarte mult de sfat. ^_^

| SimonaQs a răspuns (pentru unbulangiu):

In 2 ani te vei gandi foarte bine ce vei face pe viitor...

| MeGustaTeGusta a răspuns:

Hmmm... ai prietena? happy

| unbulangiu explică (pentru MeGustaTeGusta):

Nu mai am de o saptamana jumate... Am incheiat relatie pentru ca in ce stare sunt nu prea mai dau importanta nimanui si decat sa fiu indiferent mai bine sa fie singur si ea sa isi gasesasca pe cineva mai bun ca mine. happy.

| MeGustaTeGusta a răspuns (pentru unbulangiu):

Si zici ca ai 16 ani? dragut... happy ( eu am 15)

| unbulangiu explică (pentru MeGustaTeGusta):

Multi inainte ^_^.

| MeGustaTeGusta a răspuns (pentru unbulangiu):

Multumesc, la fel si tie :*.

| pinacolada4 a răspuns:

Poate ca ar trebui sa accepti situatia si sa remediezi ceea ce iti sta in putinta. Fara provocari oamenii nu ar evolua, nu te lasa doborat asa de usor de o provocare ca asta... ai primit o lovitura, ridica-te si continua lupta, daca vei face asta cu timpul vei castiga experienta si iti va fi mai usor.
eu mai stau cam 20-30 min. daca tu crezi ca te-ar ajuta sa vorbesti si cu altcineva.

| unbulangiu explică (pentru pinacolada4):

Multumesc foarte mult pentru sfat...Am incercat si incerc in continuare, mi-ar prinde bine sa vorbesc cu cineva. Daca vrei si esti dispus/a ma poti gasi la adesa de messenger : trip_for_smile@yahoo.com.

| unbulangiu explică (pentru pinacolada4):

Da, mi-ar prinde bine sa vorbesc cu cineva. Daca esti dispus/a sa vorbesti cu mine ma poti gasi la adresa de messenger : trip_for_smile@yahoo.com