Mey, si eu am 13 ani, si urasc mate, sunt corijent, asta e viata... gandeste-te ca traiesti vreo 70 ani si dupa nu mai existi, mai ai multi ani inainte, nu mai pune accent pe lucrurile nesemnificative, fa ce iti place, relaxeaza-te. Daca vrei sa te descarci sunt aici (Mesaj privat) poti sa imi pui intrebari.
Pune-ti mana pe carte si acorda-i surioarei tale sansa sa se nasca langa un frate iubitor, nu fii egoist, toti suntem frumosi si bgogati in felul nostru
Salut,
Te sfatuiesc sa mergi la un psiholog. Psihologul scolii sau ceva de genul acesta.
E mai simplu sa te ajute cineva in cateva discutii sa treci prin astea decat sa te chinui tu cativa ani.
E vorba de faptul ca intrii intr-o depresie. Nu stiu daca acestea sunt legate si de faptul ca va incepe scoala sau de posibilul stres din casa, etc.
Oricum, vazut din afara, exagerezi in fiecare aspect iar stima de sine este la un nivel periculos de scazut.
Dar... e alegerea ta. Nu uita ca si un "tzaran" cum zici tu, merita o a doua sansa.
Da-i aceasta sansa si tie.
Multi tineri din ziua de astazi trec prin ce treci tu, ai nevoie de persoane care sa te pretuiasca. Stii ce ar fi bine sa faci? Ia-ti doua foi goale si scrie pe una calitatile tale (si tot ce-ti place la tine, in caz ca ai ce) si pe cealalta scrie tot ce nu-ti place si incearca sa faci o schimbare de look, o schimbare de personalitate, aceste lucruri iti vor da incredere in tine. Fa-ti prieteni noi, fii pozitiv, cu negativismul n-o sa rezolvi in viata ta nimic, priveste viata cu alti ochi. Sper ca te-am ajutat. Bafta!
Trebuie sa ai incredere in tine asa cum esti. nimeni nu este "urat" fizic. Uratenia vine din interiorul sufletului, din faptele noastre...
Nu vrei sa nasca? Cine? Tu te auzi despre ce vorbesti? Inteleg ca ai lansat o lista cu glume nesarate (la plictiseala probabil) dar trebuie sa fii foarte atent la ceea ce-ti doresti...
REferitor la bogatie, nu aceea fizica conteaza cel mai mult ci aceea sufleteasca. De abia cea de a doua are darul de a te face implinit. Prima are termen de garantie redus (cele mai multe cazuri de DEPRESIE sunt in randul "bogatilor").
Nimeni nu se mandreste cu tine? Nu e adevarat. Eu ma mandresc cu tine...
Te tii tu de glume dar cu siguranta ai scris si ceva adevarat aici, ceva ce te doare, si cred ca ai mult curaj pentru ca ai facut asta...
Nu trebuie sa se mandreasca cineva anume cu tine. TU esti cel care trebuie sa simti multumire si satisfactie sufleteasca pentru reusitele tale.
Daca ai tu, vor avea in scurt timp si altii.
Multumeste-te cu potilica pasilor marunti. Nimeni nu a reusit deoadata totul. Fa-ti un program in fiecare zi, propune-ti niste schimbari in bine pe care sa le urmaresti progresiv, zi de zi in viata ta.
Evita prieteniile rele. Ele reprezinta cel mai mare rau. Sunt un izvor nesecat de vicii, care ajung sa ne corupa putin cate putin si tine, vicii care dezamagesc pe cei din jur, vicii care te descurajeaza in primul rand pe tine.
Pentru problemele de ordin moral exista preotul duhovnic, pentru lipsa rezultatelor la scoala si in familie exista vointa proprie si dialogul cu parintii (foarte necesar pentru ei pentru cunoasterea specificului varstei tale).
IrinaaIrr întreabă: