| Alexandru197 a întrebat:

Stiu ca exista multe site-uri care ma pot ajuta, dar aici ma va ajuta cel mai mult.
Iubesc o fata care este colega cu mine la munca. Am 21 de ani si ea este prima mea relatia adevarata. Am facut 1 luna de când sunt cu ea impreuna si ne merege bine. Ne intelegem de minune, pana ce mama care este si ea cu mine la munca s-a certat cu o femeie fiindca iubita mea ii da mai multa atentie acelei femei decat mamei. Eu nu am spus nimic fireste ba chiar i-am spus iubitei sa vb cu cine vrea. Iubita mea a luat o decizie sa ne evitam unul pe altul pana se va ma linisti mama. Ce sa fac acum? Sa o ascult, sa o evit cum mi-a spus? Totusi mi-e foarte greu sa o evit si ei ii este greu. Vreau sa ma ajutati

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Este un trio cam ciudat si sigur nu va iesi nimic bun din aceasta asociere mama-iubita la locul de munca.
Nu stiu ce sa-ti zic dar mama ta nu ar trebui sa controleze viata iubitei tale, adica cu cine vorbeste la munca, ce face...
Spune-i mama daca te mai bagi in viata mea asta ma va lasa, asa ca lasa-ma in pace si nu te mai baga.
Le consider ciudate si idioate pe mamele care se baga in viata copiilor lor dinstrugandu-le relatiile...sa-si vada de vita lor plictisitoare.
Ele nu stiu cum este sa tii la cineva si sa il pierdi din cauza nor vorbe culmea spune de o terta persoana.
Pe de alta parte daca iubita asta ar ta ar avea ceva minte nu ar afecta-o dar daca ea se supara din orice eu zic sa o termini cu ea, pentru ca este clar din ce ai scris ca te va lasa cand iti va fi lumea mai draga!

| Alexandru197 explică (pentru Simpatic):

Iubita nu ma va lasa. Ea mi-a spus ca pot locui la ea dar are o problema cu fostul ei sot si trebuie sa termine un proces verbal. Cu toate astea ar trebui sa ii zic mamei sa nu se mai bage in relatiile mele. Iubita mea mi-a spus doar sa stam asa separati o perioada sa se potoloeasca mama fiindca iubita mea nu ii vrea raul nici mie, iar mama a devenit foarte rea. Mi-a spus ca nu o mai poate inghite si am decis sa nu mai stam o perioada impreuna fiindca cu nervi si suparare mama mi-a spus ca toate certurile care s-au intamplat au fost din cauza mea si ca nu mai iubeste si nu mai tine la mine, care o mama adevarta nu ar trebui sa spuna astfel de lucruri fiului

| Simpatic a răspuns (pentru Alexandru197):

Eu din experienta mea iti spun ca nu o sa mearga, dar iti doresc tot binele.
Tu ai 21 de ani si aceasta iubita a ta cu siguranta este mai mare daca a fost si casatorita...ea are ceva experienta de viata tu nu, dupa cum ai afirmat ca este prima ta relatie serioasa.
Cum a da-o vezi sa nu te certi si cu mama ta, ca daca te lasa iubita sa nu ajungi pe drumuri vreodata.
Stii ce zic, e bine sa acoperi oala, ca nu se stie ce iti poate rezerva viitorul.
Uneori este bine sa fim sireti ca vulpea si sa facem mici compromisuri pentru ca viata cand te loveste nu o face prieteneste te loveste cu toata puterea!
Multa bafta iti doresc.

| Alexandru197 explică (pentru Simpatic):

Iti multumesc din tot sufletul pentru ajutorul acordat, dar mama nu ai simte nimic pentru mine nici sa se uite macar la mine.
Oricum voi face ce este drept

9 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Acum stai, locuiești cu mama ta?
Asta dacă ai 21 de ani este un impediment de bază care îți poate perturba viața.
Iubita ta are dreptate, în sensul că este preferabil ca relația voastră să nu genereze discordie în familie și să strice conviețuirea pe care o ai acum cu mama ta.
Dar situația trebuie rezolvată astfel încât finalul să fie astfel.
Tu cu iubita ta la casa voastră sau în chirie în altă parte. Iar pe mama să o vizitezi de sărbători, cu iubita sau soția ta, dacă o acceptă. Iar dacă nu o acceptă, să nu.

| Alexandru197 explică (pentru sadrian46):

Da am sa mai stau o perioada cu mama ca deja iese urat si am inceput certurile. Certuri care imi spune ca tot ce se intampla este din vina mea, ba chiar mi-a spus ca pot pleca oricând ca nu ii mai pasa de mine si altele.

| sadrian46 a răspuns (pentru Alexandru197):

Nu totdeauna vorbele exprimă exact ce simte sau gândește omul.
Sub ele se poate ascunde altceva.
De exemplu mama poate să gândească și să simtă astfel în interior.
Mă doare sufletul, simt că îmbătrânesc, nu mai am poftă să trăiesc.
Dar ea nu este în stare să recunoască și sa ia în seamă această durere, această suferință nici față de ea însăși. Astfel strigătul ei de durere se transformă într-un cuvânt greu și dureros pe care ți-l spune ție.
Ai putea încerca asta.
Ea vorbește urât cu tine.
Speră de la tine, ca acele cuvinte ale ei să te doară.
Speră astfel să te facă să ai o reacție în raport cu ea, să te provoace la o ceartă, la o dispută, să spui și tu, adresându-te ei, ceva cuvinte grele, de exemplu, și eu te urăsc. Atunci ea se va simți mai bine, căci acel te urăsc din partea ta, îi spune ei, uite, cineva trebuie să țină cont de mine, deci sunt încă vie, am ceva de comunicat de făcut.
Dacă poate că e așa.
Ce poții face.
Să respiri adânc. Să înghiți îi tine lacrimile și durerea pe care ea ți-a provocat-o în acel moment.
Să mai lași să treacă puțin timp, câteva momente, și să discuți cu ea calm ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, și apoi să provoci tu să faceți voi doi, ceva impreună, chiar și o activitate minoră.
Și să vezi că atmosfera se schimbă.

| Alexandru197 explică (pentru sadrian46):

Nu mai stiu ce sa mai fac a incpeut sa ajunga foarte rau relatia mea. Iubita mea a decis sa ne fie mai bine nou sa fim doar prieteni dar nu pot accepata asta fiindca cedez psihic si fizic. Mama ba chiar mi-a spus ca nu va mai tine la mine, si ca drumul este liber. Iubita mea mi-a spus ca puteam sta la ea, dar ea are o problema cu mama ei care este operata la inima pe corp deschis si are cancer si nu pot da buzna asa pe ei fiindca nu vreau asta sa ii fac rau mamei ei.

| sadrian46 a răspuns (pentru Alexandru197):

Nu mai stiu ce sa mai fac a incpeut sa ajunga foarte rau relatia mea. Iubita mea a decis sa ne fie mai bine nou sa fim doar prieteni
E perfect. Dacă o femeie îți oferă prietenia ei, acesta este cel mai bun și mai valoros lucru de pe lumea aceasta.
====
dar nu pot accepata asta fiindca cedez psihic
Păi să nu cedezi. Ca să vezi cât de puternic este fizicul tău, ține-te de nas și nu respira 5 minute.
=====
si fizic. Ca să vezi cât de puternic ești, și fizic și psihic, ține-te de nas și nu te mai gândi la nimic 5 minute. O să vezi că tu cedezi dar corpă
Ca să vezi că nu cedezi psihic, încearcă să nu te mai gândești la nimic, dar la absolut nimic 5 minute. O să vezi că tu cedezi dar corpul și psihicul tău nu cedează.
=====
Mama ba chiar mi-a spus ca nu va mai tine la mine, si ca drumul este liber.
Este o mamă minunată. Să îi transmiți felicitări din partea mea.
=====
Iubita mea mi-a spus ca puteam sta la ea, dar ea are o problema cu mama ei care este operata la inima pe corp deschis si are cancer si nu pot da buzna asa pe ei fiindca nu vreau asta sa ii fac rau mamei ei.
Nu îi faci nimic rău. Știind că fata ei are acum un mascul, ea va fi mai fericită și va suporta mai ușor boala ei. Și vor fi două persoane să o îngrijească, și tu și fata.

| Andreeush a răspuns:

Vorbește cu ea și rezolvați într-un fel problema.