| HellyBoy a întrebat:

Sunt băiat și am 14 ani.Nu știu ce să mai fac.Nu am nici măcar un prieten adevărat.Sunt genul care învață mult și se străduiește să dea tot ce are mai bun la școală pentru că sunt conștient că trec prin asta o singură dată.Nu mă pot numi tocilar, pentru că nu stau toată ziua închis în casă să citesc și sunt destul de sociabil.Anul acesta am reușit să mă calific la olimpiada națională de biologie(sunt clasa a-VII-a), iar de atunci situația mea socială a luat-o în jos.Aflându-mă la olimpiadă m-am simțit cum s-ar spune "în elementul meu".Dar odată întors la școală m-am simțit mai prost ca niciodată. Vestea că nu m-am descurcat acolo a circulat repede prin clasă și timp de vreo lună am fost principala sursă de batjocură a clasei.Atunci mă luase peste picior și singurul din clasă pe care îl credeam prieten.Am ignorat... înjurăturile și glumele proaste nu au însemnat nimic pentru mine...eram conștient că sunt geloși pe mine.Dar totul a mers prea departe de curând când au început să mă lovească și încearcă să îmi facă rău fizic.Am vorbit cu diriginta,dar nu îi poate ține în frâu.Le-a scăzut nota la purtare a vorbit cu părinții lor, dar nimic.Toți îmi "bagă strâmbe" vorbindu-mă de rău profesorilor și aruncând asupra mea diferite fapte pe care nu le-am făcut.În ultima vreme nu ma mai pot concentra la școală de loc din cauza lor.
Ce să fac? De ei nu îmi pasă pentru că mă mut de la școală anul următor,dar stau mereu cu frica că zilele trec și eu nu voi avea niciodată o persoană apropiată, o persoană pe care să mă pot baza.Un prieten adevarat.

15 răspunsuri:
| Jokyo a răspuns:

Eu zic ca nu ai de ce sa iti faci griji omule mai ales daca te trasferi o sa-ti faci o reputatie noua... si asa sunt prostii nu ai ce le face tu treci peste si gata tongue Cu timpul o sa realizeze ce au pierdut si vor vrea sa te aiba ca prieteni... dar cel mai important nu te lasa de invatat. La liceu unul care invata si toate cele este pe primul loc o sa vezibig grin

| neutrino a răspuns:

Chiar daca esti olimpic, trebuie sa intelegi ca in asemenea cazuri, "prietenii" de-abia asteapta un esec de-al tau, sa se poata bucura de insuccesul tau. Asa sunt oamenii neputinciosi. Totusi, tu crezi ca nu ai nicio vina in comportamentul fata de cei din jurul tau?

| PavelVladescu a răspuns:

Vrei sa fim prietenilaughing\

| andreimrm a răspuns:

Scoala e foarte importanta pentru viitorul tau, tine-o tot asa, iar in legatura cu colegii tai de clasa care te tot tachineaza eu unu nu vad o solutie prin mutarea in alta scoala, va fi doar o chestiune de timp pana altii iti vor face aceleasi lucruri, peste tot vor fi genul asta de colegi, care or sa te tachineze, injura sau chiar lovi, pentru simplu fapt ca ei nu pot mai mult si se simt inferiori.Incearca sa-ti faci prieteni in scoala, si nu numai, fii sociabil si glumet, evita orice conflict cu "acei" care il cauta, lucrurile se pot indrepta de la sine, totul e in tine.

| petrescuionut a răspuns:

Ma nu-i baga in seama schimbate si tu putin mai laso in colo de carte incearca sa le faci si tu fata ca aia sunt niste prosti, prieteni se gasesc mai greu cei buni happy

| Elly94sweet a răspuns:

Nu baga in seama.scoala e mai importanta ca orice+ de asta inz iua de azi nu prea exista prieten adevarat.nu esti la nivelul lor daca ai zis ca inveti fte bine.se simt exclusi pentru ca tu poti si ei nu pto, dar nu vor sa arate asa ceva asa ca mai bine stau deoparte de tine.

| doreal a răspuns:

Te muti, clar si sti ce fain e, doar ca trebuie si tu sa integrezi un pic, sa nu stai ca mutu laughing. Vei fi in centrul atentie 1-2 luni, dupa trebuie sa iti pastrezi acest beneficiuwinking. Trebuie sa ii joci pe degete ca in zi de azi, nu prea ai ce face, sa fii mai rau cu ei.

| Dan1123 a răspuns:

Apucate de sport omule, dar si tot invata, sunt sigur ca nu esti sportiv, du-te la kick - box. Ia sa vezi ca daca vei fi mai puternic ca ei nu o sa te poata lua peste picior pentru ca vor sti ca ii vei bate happy Si ca nu ai prieteni, vorbeste si tu cu cineva, fii politicos, propuinei sa vina la tine acasa etc...

| mgtow a răspuns:

Faza e ca nu mai prea mai ai cu cine socializa, lumea traieste pe baza de minciuna si prin minciuni se imprietenesc. Daca le merge mintea la prostii se inteleg bine eu am 23 de ani si nu am deloc prieteni dar caut servici si ies cu bita in oras sant voluntar la crucea rosie ca sofer, strabat toata tara cu masina lor si nu e rau pana trece criza economica

| ChristianMihai11 a răspuns:

Stiu cum te simti. In trecut toata lumea isi batea joc de mine ca stateam in banca si desenam(benzi desenate pentru ca sunt foarte bun la desen, parerea mea).dar cu timpul s-au mai maturizat si au incetat..intotdeauna gandeste-te asa: ca intr-o zi, o sa scapi de ei, fii pozitiv si ZAMBESTE!

| William a răspuns:

Esti genul care învață mult și se străduiește să dea tot ce are mai bun la școală pentru nimic. Termini generala, intri la un liceu unde inveti in fiecare minut pe care il ai la dispozitie ca sa ai note mari. Iei bacul si mergi la facultate dupa care faci master sau specializare (depinde de facultate). Toate astea ca apoi sa te chinui sa iti gasesti un loc de munca deoarece nimeni nu vrea sa te angajeze pentru ca nu ai experienta, pile sau pentru ca nu au nevoie de mai multi oameni. Mult succes la concursurile viitoare.

| Tentacle111 a răspuns:

Sunt generatii cu multi distrusi.Te muti la anul, ce mai conteaza.Scoala e importanta, dar nu trebuie nici ignorata.Nu te-ai gandit sa iti faci o prietena, adica sunt mai intelegatoare decat baietii.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| HinataYuno a răspuns:

Iti vei gasi un prieten bun si adevarat... candva. Asa am patit si eu cu esecul la Olimpiada nationala de Religie, a trebuit sa suport totul, doar ca diriga mea ii tine in frau. Incearca sa nu-i bagi in seama, sa te gandesti ca esti mai bun ca ei.

| Lαrisα a răspuns:

Vrei sa fim prieteni? happy Eu zic sa nu ii mai iei in seama pe ceilalti. Oricum mai sunt cateva zile de scoala. Cred ca rezisti.winking Si eu de abia imi mai suport uneori colegii, dar ma gandesc ca mai e putin si ma duc la liceu si nu ii voi mai revedea. Incearca si tu sa ii mai suporti putin. laughing