| MelindaVictoria a întrebat:

Sunt la liceu si acum termin clasa IX la cel mai bun liceu din oras. Singura problema e ca nu o terimin prea bine pentru ca am o medie anuala destul de mica 8.56 si 2 medii de 5:la fizica si la mate. As vrea si eu un sfat cum sa le explic mediile parintilor big grin

2 răspunsuri:
| Brainstorming a răspuns:

Se pare că deşi eşti în general o elevă bună fizica şi matematica îţi dau bătăi de cap. Sper că nu eşti la profil real pentru că atunci chiar ai o problemă.
Îţi spun cum făceam eu când eram în liceu: începeam să mă apostrofez singură şi să mă plâng că nu sunt în stare să pricep materia asta şi basta (problema mea era geografia şi istoria). Îi intrebam ce ar trebui să fac pentru că nu pricep oricât m-aş chinui să învăţ. Lor li se făcea milă de mine şi se străduiau să mă consoleze şi să mă ajute chiar şi cu pregătire dar de certat nu mă mai certau. Baftă!

| Just0a0dream a răspuns:

Buna!
Nu iti fa atat de mari probleme.Primul an de liceu,majoritatea nu acorda multa atentie invatatului,totusi e foarte bine ca nu ai ramas corijenta la nimic pe vara. Explica-le adevaratele motive parintilor,de ce ai mediile acestea,daca nu ti-ai dat interesul,promite-le ca la anuliti vei da mai mult silinta. Daca esti la profil real sau altceva si dai bacul la mate, sugereaza-le sa iti dea bani pentru meditatii la mate...e mai greu de inteles, iar daca nu poti, ai nevoie de meditatii, e bine sa inecepi din clasa a 10 a, o data pe saptamana, iti va prinde foarte bine intr-a 12a si la bac, plus ca vei prinde incredere in tine, iar atunci cand vei incepe sa o intelegi, chiar iti va placea.Si eu fac meditatii la mate dintr-a 9a sem 2, si acum trec a 12 a.Se merita, trebuie doar sa iti gasesti o profa/un prof bun.