Eu am o problemă similară
1) Încearcă să discuți cu colegul tău, poate aveți ceva în comun de exemplu careva filme, actori, cărți, sportivi etc.
2) Încearcă să îți faci prieteni, cu cât mai mulți cunoscuți ai cu atât mai ușor îți poți găsi alt lucru care este mult mai plătit de exemplu.
3) Ai nevoie de o persoană la care să te descarci, să-i spui tot ce te doare, respectiv ea îți va da sfaturi și te va susține moral.
4) Încearcă să fii mai pozitiv, să privești în jur și sa admiri fiecare lucru frumos, o să te încarci de energie pozitivă care îți va da forte spiritualele si speranțe.
Îți sugerezi să-ți continui studiile dacă înveți bine, cu siguranța vei avea bursă, dacă vei fi foarte activ în activitățile Facultății vei avea sprijin din partea instituției.
Succese!
Cu colegul problema ar trebui să o clarifici cu supervizorul. Un psiholog nu îți poate rezolva problemele vieții. Dacă ai cap să înveți, fă ceva sî începi o facultate, la vârstă tânără se învață mai ușor. Caută un sistem uman de suport, ai nevoie de asta, dacă cauți, găsești.
Nu știu cum să-ți zic dar ești stresat și supărat degeaba.
Problema este întotdeauna la persoana care se plânge. Nu-ți place colegul? Schimba tura
Nu-ți place șeful?
Dă-ți demisia
Nu-ți place că n-ai prieteni?
Fă-ți prieteni
Vrei facultate?
Fă facultate.
Eu am avut perioade în care am mâncat pâine veche cu pateu! Și tot eram ok, nu îmi plângeam de milă pentru că știam că mă descurc orice ar fi.
Am prieteni care muncesc de la 14 ani în construcții! Pentru că părinții n-au fost în stare să ii ofere educație și suport, dar el este super fericit așa cum este, s-a descurcat și se bucură de viață. Încearcă să reflectezi la asta.
Incearca sa te imprietenesti cu el. Probabil aveti mult mai multe in comun decat crezi.
Salut,
Ai un superior. Cu el discuti problemele interne de munca si colegii toxici. Poate i s-a urat cu binele si il mananca in fund, am mai avut si eu oameni de astia si se rezolva cu un email si o discutie.
Poate ar trebui sa stii ca hartuirea la locul de munca e pedepsita prin lege, s-ar putea sa ai ceva legat de conduita la locul de munca in contractul tau sau in regulmentul intern, nu mai stiu exact.
Cu toate astea nu ai precizat in ce mod e toxic, ce face, cum se comporta cu tine, poti sa ne dai cateva exemple?