Fa-ti temele si pune-l sa ti le verifice cand inveti pune-l sa te asculte sa vada ca ai facut si invatat si atunci te va lasa.Nu le mai face toate la repezeala doar sa iesi o data din casa
Din pacate n-ai multe solutii... Asa sunt parintii, in mintea lor li se cuvine sa controleze viata copiilor.
Incearca sa-i explici ca materiile sunt usoare si ca ai invatat cat a trebuit, iar asta ii vei dovedi prin note.
Da-i si tu exemplu de alti copii destepti ca tine care stau pe afara, si spune-i la inceput sa te lase macar doua ore, iar dupa maresti timpul.
Probabil iti faci temele rapid ca sa scapi de ele. Prea rapid pentru tatal tau, care crede ca le faci superficial, si poate ca un pic are dreptate. Stai mai mult cu temele, macar fa-te ca ti le faci , si poate nu se va mai lua de tine. Eu inteleg ca e mai fain cu prietenii pentru tine, dar trebuie sa impaci si capra si varza.
In timpul saptamanii, cu scoala, cu teme scolare si invatat, cand mai ai timp de iesit afara?
Ca eu nu cred ca se poate iesii afara, doara daca nu inveti si nu-ti afci temele toate.
Ia spune, esti copil de nota 10 pe linie?
Pentru ca eu nu cred asta....si atunci ii dau dreptate tatalui tau.
Daca ai fii fii-miu si mi-ai aduce acasa doar 10 la toate materiile, nici nu te-as intreba cand iti faci temele si nici cand iesi afara, pentru ca notele imi demonstreaza clar ca inveti pe rupte si esti copil bun.