| Mirela38494487 a întrebat:

Salut, TPU
Vă urmăresc de ceva timp și îmi place felul în care abordați problemele.
Am și eu o dilemă
Sunt împreună cu iubitul meu de aproape 3 ani, de foarte puțin timp suntem căsătoriți. Eu la a doua căsătorie, el a experimentat doar concubinajul vreo 10 ani cu cineva.
Avem foarte des dispute pe diferite teme privind gospodăria. Mi se pare neimplicat, parcă este tot timpul doar un musafir. Am verificat dacă este nefericit, dar neagă. Este trist în majoritatea timpului iar asta îmi ridică semne de întrebare. I-am sugerat psiholog. Sunt probleme de potență care tot psihică cred că e. Ce părere aveți? Mersi

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Convinge-l sa discutati, fiindcaintelegerea intre voi poate sa rezolve problema.
Fii rabdatoare cu el, cere-i sa-ti spuna cum il poti ajuta, fiindca asta pare depresie.
Nu stiu in ce fel ii ceri tu sa se implice, dar il ajuta mai mult daca il soliciti sa te ajute, sa faceti acele lucrui impreuna, nu sa-l trimiti pe el singur sa le faca.
Ia atitudine si conducerea, fii tu barbata in casa pana isi revine, dar fa-o diplomatic fara sa-l afectezi, sa tipi, sa urli samd.
Toti trecem prin perioade grele in viata si sotii se sustin unul pe altul, paa trece perioada grea. Fii blanda, intelegatoare si daca ai nevoie sa-l rogi sa faca ceva, cere-i sa o faceti impreuna, dar numai pe un ton bland, dragastos, fiindca asta schimba enorm starea lui.

| Lioana a răspuns:

Chiar daca nu recunoaste, nu e fericit.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Poate nu ești ceea ce își dorește, sau poate e din ăla care s-a căsătorit ca să bifeze lista făcută de mă-sa.
Treaba voastră dacă "luptați" pentru a găsi un scop comun, sau rămâneți la nivelul ăsta /vă despărțiți.
Comportamentul în gospodărie trebuia exersat dinaintea căsătoriei, pentru a o evita, în cazul de față.

| Floridori a răspuns:

"I-am sugerat psiholog. Sunt probleme de potență care tot psihică cred că e. Ce părere aveți? Mersi"

Aici e invers...Adica problemele cu potenta ar putea fi pe fond psihologic, nu psihic, dar de recomandat, poate ar fi o idee sa ii recomanzi un medic psihiatru, nu un psiholog. Spun asta deoarece poate fi depresiv.Depresia cronica nu are neaparat legatura cu situatia de fericire/nefericire traita in prezent, ci este o tulburare mult mai complexa.

Discuta cu el, explica-i ceea ce ai observat si ca esti ingrijorata in privinta starilor pe care le observi la el si sugereaza-i sa mearga la medic.Atat pentru el, cat si pentru bunastarea voastra, ca si cuplu.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Bună! De ce ai divortat de primul soț? Inainte de a te casatorii a doua oara nu ai deschis bine ochii, ti ai luat pe cap un om de nimic un leneș care nu stie decat sa ceara sa i faci tu tot, pe el il doare la bascheti, ce varste aveti voi? Este trist zici tu sa saturt de tine asta e clar el de ce nu s-a casatorit cu aia cu care a stat 10 ani in concubinaj? Si din ce motive s-au despartit ei doi? La inselat ea sau a inselat o el? Sigur si cu ea facea exact la fel ca si cu tine este absent nu i pasă decat de el, se vede treaba ca nici sexual nusta prea bine, in concluzie intrebarea este cine te a pus sa te mariti cu el?

| Freya1 a răspuns:

Pe lucurile legate de gospodărie mai toate cuplurile se cearta, cu excepția cuplurilor în care bărbatul este mai ordonat și iubește curățenia.
Mai sunt cuplurile în care el încearcă dar nu ii iese niciodata suficient de ok pentru ca nu are un simt estetic sau se gândește ca merge și asa.
Sau mai sunt cei ce chiar considera ca nu e de datoria lor sa facă treburi casnice.Si atunci e logic de ce nu merge treaba.
Bine, mai sunt și femei ce poate exagerează și cer 3000 de lucruri o data făcute perfect, dar eu una am întâlnit rar asta din perspectiva mea (din perspectiva unui bărbat în schimb, toate exagereaza)

Legat de treburile casnice, cred ca ar trebui sa ii spui exact ce te depășește și ce ti-ai dori.Iar dacă nici partea intima nu merge încearcă sa ii propui o pauza de gândire și sex sa vede-ti dacă voi chiar sunteți compatibili sau stati împreună de dragul de a sta.