Intr-un fel e normal, te stradui sa-l aperi pe cel mai slab.
Dar nu poti intelege legatura adanca dintre parintii tai si nici dezacordurile care ii aduc la asemenea scene tragice.
Inteleg forate bine ca te doare, dar intr-o pereche nu te amesteci, pentru ca cei doi, intotdeauna sunt singurii care stiu exact cine si ce a gresit.
Luand partea unuia nu poti stii niciodata daca nu cumva il nedreptatesti pe celalalt.
Sa te gandesti la asta.
Emani o imbecilitate aparte. Esti special de delirant/a. Traiesti in ceva basm romantic sau nu inteleg. Sper sa nu ajungi vreodata in ipostaza in care sa fii victima violentei de oricare fel. Mai esti si "expert TPU".
Si nu te-ai gandit: de ce e nervos, de ce o loveste?
Studiaza astfel problema si gandeste-te la MOTIVUL care il aduce in asemenea stare de disperare!
Daca se elimina CAUZA atunci dispare si EFECTUL!
(din legile universale ale Universului)
Comportamentul acestui băiat e complet normal.
Dar tu te ai gândit de ce o lovește pe acea femeie? Ți se pare normal?
Dacă e nervos, să meargă la un perete și să își bată capul de el că să se calmeze. Sau să meargă să de a într un bărbat, că să vadă cum e sa fii lovit.
Ție ți se pare normal că folosește violența și că o loveste pe mama lui?
Asta nu e disperare.
Soluția e foarte ușoară. Am spus-o mai sus.
Alt imbecil. Alt "Expert TPU". Nu conteaza de ce e nervos. Daca l-a adus la "disperare", pleaca si cam aia e. Termina cu mizeriile idiotule ca poate copilul ala citeste si te si crede ca e in regula sa fii violent cu membrii propriei familii atat timp cat exista "motiv". Te scuip, universalistule.
Si eu ti-as trage o palma-doua, sa-ti aduci aminte de bunele maniere pe cre v-au invatat (?) in perioada scolarizarii.
Mi e mila de tine, cand copiii rasfatati (fara cate o palma la momentul necesar) isi vor bate joc de tine, iar tu nu vei putea face nimic (in afara sa suferi), fiindca va fi prea tarziu.
In primul rand, am 22 de ani, 1. 87cm, 103 kg si am fost sportiv toata viata mea, inclusiv in sporturi de contact (de la box pana la bjj). Nici in cel mai umed vis al tau nu ai avea oportunitatea sa imi "tragi" tu o palma sau doua, eventual doar daca ma prinzi dormind. Daca te-ai intalni cu mine pe strada, mi-ai da sarutmana. Am intrat pe TPU la misto, ca am dat peste el intamplator si mi-am adus aminte de cand eram copil. In al doilea rand, ai mei nu m-au lovit niciodata si cu toate astea, nu s-a atins nimeni niciodata de mine in niciun ciclu de invatamant, nici macar verbal. Mila sa ti-o pastrezi pentru cainii de pe strada si eventual pentru tine ca aparent ai 40 de ani, esti burtos cu chelie si stai pe TPU. Taria de caracter si disciplina nu se invata cu violenta domestica, iar cadrul si structura care fundamenteaza viata unui om nu se construieste pe pumni si palme. Violenta nu e niciodata raspunsul. Revizuieste-ti viziunile, ca sa nu mai debitezi imbecilitati pe internet.
Sunteti retardati mental toti cei care sustineti comportamentul abuziv al tatalui si incercati sa-l justificati prin rationamente imbecile si absurde. NU este normal si nici justificat in nicio circumstanta (mai putin autoaparare) ca niciunul dintre ei sa recurga la violenta. Ca sa-ti raspund la intrebare, este normal si de inteles sa te simti asa. Totusi, optiunile tale individuale sunt destul de limitate. Din ce reiese din ce spui, ar cam trebui sesizate niste organe de autoritate publica ( politia sau orice alta institutie specializata in violenta domestica). Consulta-te cu mama ta si luati o decizie.
Incearca sa te abtii, ca ajungi criminal daca-l omori si nu-i faci bine maica-tii.
Ai doar 16 ani, esti inca copil deci risti sa-to omori si tatal si mama, fiindca maica-ta va murii de durere daca tu-ti omori tatal si intri in pusacrie.
Intra peste ei daca o loveste si incearca sa-l opresti, dar NU ridica mana asupra tatalui, ca risti sa te loveasca pe tine, sau sa se razbune mai rau pe mama ta.
Apoi spune-i mamei sa divorteze, ca nici o femeie normala la cap nu accepta bataia de la barbat.
~am 16 ani ...mamei mele și am spus mereu că dacă o lovește eu sunt in stare sa-i dau și cu ceva in cap~
interesant, o iei pe urmele lui sau chiar il devansezi!
Las-o mai moale cu nervii
Buna!
Hai sa vorbim! Asociatia Telefonul Copilului poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Poti primi ajutor specializat in mod gratuit si in deplina confidentialitate.
Apelul catre 116111 este gratuit din retelele Telekom, Orange si Vodafone, de luni pana vineri, intre orele 08.00 – 20.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Daca te simti in largul tau mai degraba in mediul online, ne poti scrie la 116111@telefonulcopilului.ro sau pe http://www.116111.ro (disponibil 24/7).
Poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra disponibila pe dispozitive android Happygraff http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Noi te ascultam oricand si pentru orice problema!
Dacă e satul sa plece el nu să-și transforme nevastăsa în sac de box! Ma întreb cum ar fi dacă într-o zi te-ai duce acasă și nevasta ți-ar dat o mama de bătaie! Atunci cu cine ai ține?
De ce nu pleacă nevasta lui ăla și cu copilul?
Deci ai da copilu afara din casa asta e soluția, ca domnu bătăuș sa se poată relaxa bine mersi
În situația din întrebare e doar o soluție să plece nevasta cu copilul sau bărbatul singur.
Exista o soluție sa îl reclame la politie
Poliția vine la ușă și pleacă.
Nu e chiar asa
Nu mai crede ce vezi în filmele americane.
Îmi pare rău că va dezamăgesc dar nu vizionez atâtea filme pe cât vi se pare! Nu cred ca dacă suna mama la poliție și-l reclamă politia o sa meargă până la ușa și o sa asculte după aceea pleacă, nu e chiar atât de simplu pentru ca în caz de ceva ei vor fii primi luați la răspundere pentru ca nu și-au făcut treaba
Dacă e reclamat bărbatul e chemat într-un birou și un polițist îl întreabă ce e în reclamație.
Deci atunci hai să-l apărăm sa nu-l reclamam sa poată continua să-și bata nevasta! Ce ar fi să-l și premiem! Bravo asa se face un om demn de urmat
Despărțirea e singura soluție și să plece din casă ori femeia cu copilul ori bărbatul.
Părerea lot personală contează cel mai puțin, important este să-și facă meseria pentru care sunt plătiți
Mai bine nu merg la poliție și se despart că nu mai au viitor împreună.
Înseamnă că ăla nu-și cunoștea drepturile, eu am dat declarații în mai multe cazuri și când polițistul a vrut să-mi dicteze i-am zis ca știu sa scriu și singura ca doar eu am fost la fata locului nu el
De ce sa rămână nepedepsit? Așa am încuraja violența în familie
Da, este extrem de normal să vrei să o aperi pe mama ta. Fiind minor nu ai ce face. Din păcate s întâmplă extrem de multă agresivitate de acest gen. Singura soluție ar fi să îl reclami la politie, pentru a opri agresivitatea. Și lovirea, e un mod agresiv. Dacă face lucrurile acestea anormale, de mult timp, trebuia sa îl reclamați la politie. Dar având în vedere că stați în aceeași casa, Doamne Ferește, poate deveni mult mai violent și poate recurge la alte gesturi mult mai rele.
Reacțiile tale sunt normale.
Având în vedere că folosește acest tip de violenta, ar trebui să îi spui că nu are voie să o lovească pe mama ta. Că nu o să îi permiți asta. Și mai spune-i, că dacă are chef de bătaie să meargă să se bată cu un bărbat sau sa își de a cu capul de pereți. Dar să nu o mai lovească pe mama ta. Altfel, tu vei recurge la alte soluții, cum ar fi plângere la politie.
Asa au fost si parintii mei. Am trait in mare stres in casa cu ei. Mereu am considerat ca mama este victima, pentru ca ea este mai slaba. Insa! Nu stii ce fel de probleme exista intre ei. Intr-adevar, orice ar fi, nu e ok cu violenta, insa probabil nu sunt compatibili, nu se inteleg. Aceste probleme nu le poate rezolva nimeni pentru ei. Eu tot ce am fscut a fost sa ma fac mare si sa plec. Sa ma detasez de ei, sa inteleg ca nu sunt responsabila decat de viata mea si fericirea mea. Mama mea este inca acolo, se bat, fac scandal, etc. E dureros, dar trebuie sa ne detasam. Unele femei au unde pleca. Nu e musai sa fii bogat ca sa pleci. Exista chirii, se gasesc solutii. Te poti angaja, poti pleca cu ea, insa: poate ea nu vrea sa fie salvata. Nu putem salva pe cine nu doreste sa fie salvat. E relatia lor tot ce poti sa faci este sa cresti, sa inveti o lectie de : asa nu! Si sa incerci sa accepti situatia asta trista. Nu deveni violent, ca ai vazut ca nu asta e solutia potrivita. Stiu c este greu. Eu am fscut si terapie ca sa ma pot impaca cu situatia. Uneori trebuie sa acceptam xa parintii nostri sunt cum sunt. Eu i am cam tinut la distanta, pentru ca aveam depresie din cauza lor. Ii ajut cand trebuie, vorbim scurt si la obiect. Cat mai rar, si toata lumea e fericita cat de cat. Fiecare isi alege viata cum vrea sa o aiba. Intai intreaba pe mama ta dsca vrea sa plee, sa iti faci idee despre ce vrea ea. Pune-i diverse intrebsri, sa intelegi cat de cat situatia. Poate nici nu vrea. Te chinui degeaba sa salvezi pe cineva care nu vrea. Energie irosita. Ai grija de sanatatea ta, si incearca sa iti faci propria ta fsmilie in viitor, fara scandaluri, fara violenta. Si acolo poate vei regasi pacea si fericirea.