Pe scurt, problema ta este ca NU STII SA TE VINZI, chiar daca ai o educatie si educatie buna. Este insuficient!
Colegii de scoala si-au batut joc de tine fiindca ei au vrut sa se "afirme", iar tu ai fosttinta lor perfacta.
Si eu am trait sentimente asemanatoare, dar si multi altii. Nu degeaba este proverbul"Facerea de bine e... ".
Explicatia e simpla: ceilalti sunt la distanta intelectuala (si de exprienta de viata) prea mare de tine, nu reusesc sa priceapa ce le sfatuiesti. Ei inteleg pe masura intelepciunii (?) lor. Ei se cred "destepti", se "pricep" la toate, doar esenta lucrurilor nu. Este exact ca si cand cineva ia carnetul de sofer, crede ca stie tot despre condus si despre masina, dar se pierde cand ramane pe drum fara benzina ("pana prostului") si le face pe toti vinovati, mai putin pe el insasi.
Si eu ajut multa lume aici, pe TPU. Incerc sa fiu de inteles pentru totii, le explic "cu lingurita". Totusi sunt unii care dau calificative "eronat" si dau si Ignorare (cu toate ca-i dau link pe DEx sau Wikipedia pentru sustinerea mea.
Vorba aceea "Orice i-ai spune, prostul tot prost ramane" este foarte adevarat, dar si eu mi-am dat tarziu seama.
Iar in ceeace te priveste, imi pare bine ca stii sa te apreciezi, atat partile pozitive, cat si cele negative, deci reusesti sa te cunosti.
Din pacate, din ce in ce sunt mai putin care inteleg, pricep si apreciaza personalitatile care se ocupa si cu detaliile vietii, e mai comod sa traiasca idoctrinati (de moda, politica, publicitate etc.) care le ocupa mintile si nu le mai ramane loc cu ce sa invete, sa gandeasca si sa decida corect.
Tu urmeaza drumlu tau. Vei gasi putini care sa fie pe masura ta.
Nu te injosi de dragul sa fii pe placul celor mai putini educati, DOAR daca EI iti cer acest lucru. Altfel iti vei pierde degeaba timp pretios din singura ta viata pe care o ai.
Prietenii sunt care te apreciaza si pe care le apreciezi si tu. Prieteni buni sunt foarte putini, dar sunt de calitate, pe viata.
Succes!
Sunt multe de zis, tu doar ''ai incercat sa mergi la psiholog'' sau ai fost ce ti-a zis? TREBUIE sa fii hotarat in orice iti propui, daca vrei sa te schimbi TREBUIE sa faci, sa mergi...
Tu nu realizezi ceva in viata ca sa vada altii/pentru altii. nu trebuie sa demonstrezi nimanui nimic, pierzi timpul cu demonstratii.
Parintii tai au incerdere in tine nu trebuie te interseaza ce zic altii (mereu sa-ti zica cineva ca am inceredre in tine ca tu sa poti face ceva, asa vrei?)
Sefa clasei si profa-n varsta au dreptate, sa nu-ti pese PREA MULT, sa fi un pic mai ignorant. Banuiesc ca esti zodia rac sau pesti
Scuze, dar n-am inteles prea bine prima intrebare. De facut, da, am facut 2 sedinte pana acum si s-ar putea sa mai fac, depinde de programul meu, cum stabilesc cu dansa. Nu vreau nici chiar asa cum ai zis tu, sa-mi zica cineva ca are incredere in mine ca eu sa fac ceva, dar macar un "Bravo Alexule!" acolo in momentul in care realizez ceva. Daca o sa fiu ignorant, si nu o sa-mi pese, probabil nici nu cred ca o sa am ambitie sa realizez ceva. Asa, in momentul in care cineva imi spune sau imi transmite l-a deranjat, ma gandesc si poate imi dau seama si incerc sa repar greseala ca pe viitor sa nu o mai fac, cu alte persoane.
Scuze, dar n-am inteles prea bine prima intrebare. De facut, da, am facut 2 sedinte pana acum si s-ar putea sa mai fac, depinde de programul meu, cum stabilesc cu dansa. Nu vreau nici chiar asa cum ai zis tu, sa-mi zica cineva ca are incredere in mine ca eu sa fac ceva, dar macar un "Bravo Alexule!" acolo in momentul in care realizez ceva. Daca o sa fiu ignorant, si nu o sa-mi pese, probabil nici nu cred ca o sa am ambitie sa realizez ceva. Asa, in momentul in care cineva imi spune sau imi transmite l-a deranjat, ma gandesc si poate imi dau seama si incerc sa repar greseala ca pe viitor sa nu o mai fac, cu alte persoane. Apropo, sunt zodia gemeni!
Da. f bine ca ai fost si a facut sedinte! raman la parerea ca sefa clasei a avut dreptate, este si de varsta ta, te cunoaste mai bine.
https://danieldavidubb.wordpress.com/2012/06/20/decalogul-rationalitatii/
Wtf! nu am putut sa citesc tot scuze dar in mare am sa iti raspund.
De ce mi-e frica? De foarte multe deoarece sufar de anxietate ceia ce cred ca ai si tu dar le infrunt ca sa supravietuies dar gandurile peste care nu pot trece ....sa am vreo boala foarte grava, sa am din nou luxatii de rotula, sa nu pot sa realizez nimic in viata.
Greseli pe care le-am facut si peste care nu pot sa trec : m-am lasat pe mine pentru binele altuia, nu am mers la psiholog la timp sau sa incerc la timp sa ma vindec de anxietate, nu m-am apucat de munca imediat dupa terminarea scoli.
Mama mia, dar ai scris ceva nu gluma. Am citit mai pe sarite la final, ca am inteles deja ideea ta, nu era necesar sa o mai repeti de cateva ori. Mno sincer, problema ta este ca ai nevoie de validare sociala. Baiul si mai mare este ca esti introvertit, deci iti e destul de greu sa obtii acel feedback pe care il cauti (si eu sunt introvertit daca conteaza). La liceu au facut si de mine destul de misto si s-au cam luat de mine de multe ori, in special pentru faptul ca ma abtineam sa le raspund. In momentul in care am pus piciorul in prag si am luat atitudine, o data nu s-au mai luat de mine. Bine, eu sunt si mare fizic vorbind, pot sa fiu foarte impunator daca imi propun. Ideea e ca trebuie sa inspiri respect ca sa primesti inapoi. Nu poti sa te schimbi tu doar ca sa ii placi fiecarei persoane din jurul tau, ar fi lipsit de sens si ar insemna sa fii mereu altcineva.
Colectivul de care zici...vine de la sine. Debeaba incerci sa te integrezi intr-un grup daca simti nevoia sa te schimbi pentru a fi acceptat. Am priceput ideea ca vrei sa inspiri incredere si respect si tot ceea ce ai mai scris tu, deci iti sugerez sa incepi prin a lua o atitudine mai hotarata, mai masculina. Statul, frecatul din palme si emotiile nu sunt calitati prea apreciate la un barbat, invata sa te controlezi si sa pari un tip hotarat, care stie exact ce vrea. Cauta oameni care seamana cu tine ca si caracter, e greu sa stai cu oameni foarte spontani si extrovertiti, daca tu nu esti ca ei. Cauta oameni ca tine si sunt sigur ca totul va fi mai ok.