Cum as proceda eu? Intr-o relatie, trebuie sa fiu/sa ma simt prioritatea numarul 1 a partenerei...iar daca nu sunt, rup relatia. Nici nu as sta pe ganduri, m-as desparti de ea oricat de indragostit as fi. Ce-i drept, asa gandesc acum cand sunt mai "calit in lupta", dar imi aduc aminte ca atunci cand eram adolescent nu as fi fost in stare (nu eram indeajuns de puternic) sa fac asta, ci as fi stat dupa cooru' ei ca un catelus cersindu-i atentia, chiar daca as fi constientizat ca nu sunt important pentru ea. Ceea ce incerc sa-ti spun este ca degeaba iti spun eu si ti-au spus-o si altii sa-i dai papucii, daca tu nu esti indeajuns de matura ca sa ai forta emotionala de a face asta in ciuda faptului ca esti indragostita de el. Fii matura!
Depinde, poti sa ai timp alocat de partener si pentru relatie si pentru tine, dar sa aloca timp si pentru alte activitati, asta nu e o problema, e diversitate, asa poate face si celalalt, in timpul ala sa faca si el altele ce nu are in comun cu partenerul.
Daca nu aloca mai deloc timp si nu prea are treaba cu ea, inseamna ca da, nu o iubeste si trebuie ca ea sa plece.
Daca e indragostita nu poate da papucii, si nici tu n-ai putea, pentru ca asta este o chestie chimica din creier, iti taie ratiunea si nu mai ai ce face daca indragosteala e puternica.
Adica acest mecanism a aparut tocmai ca sa nu poti misca in front, si tu ce faci, te pui cu natura? Nu merge.
Poti atat timp cat chestia nu e prea puternica, altfel nu.
Dar ea nu e prea indragostita, ca altfel nu mai punea intrebarea ce sa faca, daca era indragostita il accepta asa, il accepta si daca se purta urat cu ea, nu doar daca nu-i dadea atentie.
Deci poate decide ce sa faca in acest caz.
Trebuie sa renunti la el, nu e om de viitor, partea buna e ca nu bea si nu fumeaza (daca ii place gamingul), eu la fel petrec mult timp pe PS5 si cand ies din casa dau cheie la masina, plec departe la gagici sa vanez ceva. Relatiile astea nu mai merg ca pe vremuri
Daca prefera joaca pe calculator si prietenii in locul tau, nu-ti este clar ca nu are nici un dragan la tine?
Pentru ce dumnzeu mai esti cu el?
Iarta-ma, dar scuze puerile cu: "de mic copil se joaca" nu sunt acceptabile, ca nu mai ese copil mic demult.
Se pare ca pentru prieteni are timp si uita de joaca pe computer, deci pentrui ei isi face timp, dar pentru fata care ii este iubita, nu-si face.
Absolut tot ce face si spune, indica ca esti un nimeni pentru el si te trateaza cu indiferenta.
Eu una, i-as trage un sut in dos si l-as lasa sa-l satisfaca prietenii si joaca pe computer, ca oricum nu merita mai mult.
Iar tie, trebuie sa-ti spun ca lumea nu se sfarseste si nu dispar baietii de pe pamant, sunt de altfel cu milioanele si sunt destui care ar da orice sa le zambesti si accepti a iesii cu ei zilnic, oriunde vrei, punandu-te mai presus de joaca pe computer si prieteni, asa cum ar face orice baiat si barbat, indragostit cu adevara de o fata.
Dacă nu îi pasă de tine, ce mai ai de făcut? Eu l-aș lăsa să se joace singur, și aș căuta pe altul care se joacă și cu mine.
In față calculatorului? Iubite virtuale, jocuri sau stă pe TPU?
Dacă și tu te-ai implica in activități care il exclud, cat crezi că ar rezista lângă tine?
Ieși si tu, zilnic, cu gașca ta de prieteni si seara revino fericită, fără chef de el. O zi, două, o saptamana... si ai să vezi ca daca se simte neglijat, actionează.
Pai ori il placi asa cum este, ori nu, el nu se va schimba, aia e. Deci alegi, ori il accepti cum e, ori te desparti.
Vad ca pentru el jocurile si prietenii sunt cele mai importante, tu esti pe locu 14, deci nu te iubeste daca nu-ti da atentie.
Daca aloca timp si pentru tine, este okey asa, te poate iubi si asa, e diversitate, fa si tu alte chestii in timpul ala asa cum face si el.
Nici sa stea doar cu tine asa in prostie nu e bine.
Daca nu-ti da atentie mai deloc si nu aloca timp, e clar ca nu te iubeste?
Cum e cu tine? Aloca timp si pentru voi?
Daca nu stiai majoritatea sau cei mai multi jucatori de jocuri pe calculator sunt cei maturi, copii is mult mai mic ca procent.Deci unu genul asta si la 50 de ani o sa joace jocuri dar nu are cum juca tot timpul, asta doara daca il intretii tu.
Nu inteleg pe voi astia care vedeti ce se intampla, dar tot stati cu persoana aia, ba mai iesiti pe net sa va mai si plingeti te plngi de ce anume? Pai tot tu cazi naspa, ce gandesc oameni, uite si pe asta atat o duce mintea.
Si crezi ca daca pe aici primesti sfaturi 100% sa il lasi,tu o sa il lasi?
Pe pariu ca tot acolo vei sta si tot cu el,asta pana cand vei ajunge la saturatie,atunci vei rabufni si poate vei pleca,dar pentru o vreme,apoi te vei duce iar la el,vei face cateva miscari du-te vino pana cand in sf o sa pleci de tot,dar asta nu ca am spus noi pe aici ci pentru ca asa se va intampla indiferent ce sfaturi primesti, tu o sa faci tot ce stii tu.
Daca cineva pe aici procedeaza intr-un fel tu no sa procedezi la fel, fiecare om e diferit, simte diferit, gandeste diferit, etc.
Pur si simplu as pune piciorul in prag si i-as specifică faptul ca nu are cum sa ma avertizeze ca N timp va fi,va face si se va comporta cum vrea mușchii lui.Da,daca e vorba d e un program mai încărcat la munca pe un plus de bani, sau daca are mama bolnavă si nu va mai veni direct acasa ci va trece pe la ea o oră două sau habar nu am, chestii de genul sunt de inteles.Dar rahaturile astea sunt pierdere de vreme si pentru el, dar mai ales pentru tine.
Ignorăl pur si simplu si iesi tu cu prietenii. Daca te cauta răspundei scurt si sec iar daca te intreaba ce ai, avertizeazăl ca o perioadă îndelungată de timp cam asa vei fi ca aia e.
Acum, nu cred că ai nevoie de un diagnostic medical, ca să ai certitudinea că nu e mare lucru de capul lui.
Îl vrei de soț pentru restul vieții?
Și crezi că se va schimba?
Poate mai crezi și în existența lui Moș Crăciun.
Lasa dracu omu` sa se distreze, nu are nici o datorie la tine, poate sa faca ce vrea, daca nu iti convine atunci da-i papucii.
Da oricum cei fara relatie pot sa se bucure de mai multa libertate, chiar si cand ai relatie nu e totul roz, descoperi ca nu prea ai lucruri in comun cu partenerul/partenera si o sa fie destul de naspa, singurele lucruri pe care le poti avea in comun sunt sexul si hlizitul, cu trecerea timpului daca se intampla sa faceti copii, devine si mai naspa, femeia devine grasa si urata sau isi refuza partenerul atunci cand el vrea sex.
Exact! Bine spus, nu degeaba se zice ca, casatoria e un butoi cu rahat cu doar un strat subtire de miere deasupra.
Bravo alora care nu isi fac obligatii.
Eu de aia am zis ca regret ca nu-s bisexual, ca niciodata nu am avut ceva comun cu o femeie, sincer iti zic, in schimb cu baietii m-am inteles mult mai bine la gandire, pasiuni, discutii.
Cand unu cu una se cupleaza, e cam clar ce va urma dupa un timp.
Pai zicea un psiholog "copilul daca vine inseamna 50 % divort".
Exact! Daca eram bi, eram boier, imi faceam gagici si ma compatibilizam mai ca lumea, cu una ce sa fac? Iti zic sincer, in 19 ani de cand tot stau de vb cu femei de toate felurile si varstele, cu nici una nu am ceva comun! Toate-s la fel, pe bune.
Nu as putea sta cu o femeie, cel mult sa facem sex si atat, dupa aia fiecare la casa lui.
De aia nu am inteles ce au multi cu relatiile de tip homosexual, ca dupa mine mai normal e asa sa se cumpleze cei de acelasi sex, se potrivesc mult mai bine.
Femeia si barbatu nu prea au ce cauta impreuna, mi se pare mai anormala uniunea asta intre doi insi majoritar incompatibili.
Ne jucam pe playstation 5, ne lafaim in bani modificam masina si mergem la femei misto. Ar fi plictisitor un copil mai ales fata cand stai ca pirotehnistul langa ea sa nu explodeze (stii tu) la ce ma refer, sa fim fraieri, frustrati sau buni de nimic cum crede societatea in schimb varianta adevarata e ca o ducem mai bine decat societatea asta
De acord, cu fetele de varsta mea sta astfel treaba :se hlizesc la toate idioteniile lumii, se injura una pe alta (cel putin la mine in liceu), ba mai mult sunt FOARTE enervante uneori prin gesturile pe care le fac, pe cand baietii (cel putin la mine in liceu ) sunt mult mai ok, adica nu sunt scandalagii, sunt mai seriosi, am cam aceleasi pasiuni ca ale lor (jocuri video), deci per total un cuplu homosexual are mai mult lucruri in comun fata de un cuplu straight si asta nu e doar la noi barbatii ci si la femei!
Din nou, iar ai zis foarte bine, rar sa aiba ceva comun una cu unu.
Ele sunt cu prosteala, cu hahaiala, haine, bijuterii, calatorii, barfe, telenovele, wow-biz, filme de dragoste si cam atat.
Nici macar la pat nu-s compatibili de fapt, barbatu isi da drumu repede, ea mai greu.
Nu doar de asta, dar si pentru ce am zis, pasiunile, discutiile sunt total diferite la femei fata de barbati.
Eu de aia n-am vrut niciodata o relatie serioasa, nu stiu de ce casuna barbatii asa pe femei, de ce se insoara si asa mai departe.
Ca asa doar pentru sex poti avea pe una si atat, dar nu cu prea multe obligatii.
Eu stiu de ce unii barbati casuna pe femei si vor sa se casatoreasca, e din cauza societatii comuniste in care noi romanii cu cap traiam inconjurati de comunisti care te barfesc daca la 40 de ani nu esti casatorit si esti vazut cu ochi rai. Chestie pe care nu o inteleg, daca omu` nu a vrut sa se insoare cine esti tu sa il judeci?
Pai nu ma intereseaza de parerea unor prosti, ca daca m-ar interesa, inseamna ca-s ca ei, ca un om destept nu ar judeca si nu ar barfi, pe mine ma intereseaza ce zice un destept, nu un prost.
De aia nici nu mi-e rusine sa zic ca regret ca nu-s homo sau bisexual, ca stiu ca desteptii nu condamna si nu rad, ca inteleg de ce am zis asta si inteleg si logica.
Si o zic si in real la prieteni si altii cand e subiectul, nu am greturi, cine nu ma place asa, sa se duca tare.
Reteta lui @floresdemayo de regula functioneaza. Insa de multe ori ori apare gelozia, ori dupa ce nu mai iesi cu prietenii iar te neglijeaza.
Eu zic sa-l lasi cu calculatorul lui si cauta altul care vrea totul in realitate: munca, iubite, jocuri, copii, familie...
Spune-i ca nu e sanatos sa stai la calculator mai mult de 3 ore si tu nu vrei sa il vezi asa. Trebuie sa il ajuti sa isi gaseasca hobbyuri si activitati diverse, nu doar calculator si bere cu baietii. Asa se ajunge sa fie un puturos si in lenes iresponsabil
Pai alea-s hobiurile lui, nu e o problema, insa sa aloce timp si pentru relatie daca tot a vrut gagica.
Nu e problema ca sta la calc mai mult, asta e clar, insa nu asta e problema. Prietenu meu e programator de 20 de ani si sta minim 8 ore la calc si nu are nici pe dracu.
Daca aloca timp si pentru relatie, e okey, daca nu, e clar ca el nu o iubeste.
Nu e lenes, omu are scoala, are chestii pe care le face, asta e viata lui, trebuie una sa-l placa asa si care sa aiba si ea viata ei, si pana la urma e mai bine ca nu se plictisesc unul de altul asa, daca timpul alocat relatiei e mai mic.
Daca chestia asta vine din senin poate are o problema omul ala, poate trece printr-un episod de depresie, vorbiti ma oamenilor intre voi daca aveti o relatie nu va duceti la straini pe internet sa ii intrebati de relatia voastra pe care nu o cunosc.
E ciudata omule rău ))
Nu-i baiată rău sa stii poate ca dacă ai vorbi cu el poate nu va mai fi așa oricum mulți prefera calea ușoară Asta e
O sa imi iau injuraturi dar na, depinde de ce anume te-ai indragostit la el, ca altfel in mod normal l-ai fi parasit in secunda doi, ca nu se cade ca o femeie sa stea cu un cartofor sau pierde vara cum zice un utilizator pe aici, un mos cu nick de ceapa )
Vad ca ai luat voturi, nu injuraturi.
Acum le contorizez ca m-am facut baiat cuminte ))
Eu l as pune sa aleagă, eu sau calculatorul. dacă e destul de matur pentru o relație te va alege pe tine pentru ca nu își va petrece tot restul vieții în fata unui ecran.
spune i ce ai pe suflet și ce te deranjează
Puiu, ieși cu altul, distrează-te, fa ce vrei tu. Nu aștepta un disperat de jocuri sa te "ardă". N-ai sa vezi asta. Vezi că sunt alții de la care ai avea mult mai multă atenție.
L-aș pune sa aleagă eu sau calculatorul când o sa aveți un copil ce face sta pe calculator și nu te ajuta și pe tine?
Asa om nu va vrea copii, va vrea (si pe buna dreptate), sa-si traiasca viata la maxim, gagici, chestii, si bravo lui. Cunosc destui asa si sunt fericiti si acum la 44 ani cu viata asta, nu au obligatii, nu balamuc cu copii pe cap, nu obligatii financiare, nu nimic, au o relatie asa libera si gata, nici casatoriti nu sunt.
Iar astialalti insurati, sunt mai nasol cu viata decat ailaltii, de aia si regreta majoritatea ca s-au insurat cand le vine mintea la cap dupa 50 ani in colo!
Acest om are nevoie de una ca el, care tot asa sa se distreze cu ale ei, sa se distreze si cu el, sa faca sex si cam atat, ca o viata au, nu au 10 vieti.
Sa-si traiasca viata la maxim, gagici, chestii, si bravo lui.
Adică? Cum trăiești la maxim dacă în loc să ai o singură iubită cu care mai faci și copii, trăiești azi cu una, măine cu alta, chestii? Poți să îmi explici. Dar dacă le plătești și faci cu 4 într-o noapte la hotel viața e mai la maxim? Dar dacă ai bani și mâine cu alte 4 e mai la maxim, chestii? Unde e maximul, unde e fericirea. Ah, m-da, dacă ești taur pe pajiște, le iei pe vaci la rând. Trăiești la maxim o viață de mascul, de animal.
Eh, da. Dacă mai vrei să fii și om, că animal ești din start, așa te naști, apar niște chestii.
Si daca traiesti azi cu una maine cu alta ce are? Daca omului asa-i place si asa e fericit el, e f okey.
Nu toti trebuie sa gandeasca ca tine. Nu pe toti ii face fericiti acelasi lucru, suntem oameni diferiti, asta e explicatia.
Esti cam subiectiv si nu e okey.
Ptr el a avea o singura iubita si a avea copii, nu e fericire, asta este.
Si daca traiesti azi cu una maine cu alta ce are?
Trăiești azi cu una. Cât timp? Ea ce planuri de viață are, tot așa ca tine, de azi pe mâine și apoi gata? Când trăiești cu una, ții cont de ea, sau numai de cheful tău? Când trăiești de ce trăiești cu ea atât timp cât trăiești?
Toate aceste întrebări un om, adică din specia umană trăind printre oameni și având cu ei în comun de împărțit valori ale vieții, căci aceasta înseamnă a trăi, a avea valori comune, asta are.
Ei dar de ce treci mâine la alta? Cânt treci, ce faci cu cealaltă, o dai afară. Îi spui că așa ești tu, asta te face fericit să o dai afară și să cauți alta? Nu trebuie să gândească toți ca mine, dar îmi explici mie să îmi fie mai clar cum gândește cel care este fericit așa în plimbare de la una la alta? Dar hai să zicem că există unii așa. Câți, ce procent, ai cunoscut tu, ai mai mulți în jurul tău, sau îi scoți din imaginație. Ai văzut tu mulți și toți iradiau de fericire, era lumină în jurul lor?
Pai cand traiesti cu una, presupui ca si ea vrea aceleasi chestii ca si tine, se discuta asta de la inceput, deci e okey, normal ca ti cont si de ea.
Si cand treci la alta o pararesti pe actuala, ce sa facem, asta e.
Eu n-am zis ca e bine asa, ca mie nu imi place asa, insa eu ii inteleg pe aia care-s asa, asa simt ei ca-s fericiti.
Traieste timpul ala cu ea pentru placere, se simte bine cu ea.
Asa gandeste unul care e asa, ca, am intalnit asa, e fericit cat e cu una, apoi cand nu mai e fericit cu aia, trece la alta, mi s-a explicat.
Cunosc unul asa doar, dar acum are o prietena si sta cu aia de mult insa nu s-a insurat si nu are copil, se distreaza, se simte bine cu aia care gandeste ca si el.
Sarea de la una la alta mai asa pana in 30 ani, ca acum are 43 ani.
Deci are o relatie fara batai de cap, si se inteleg foarte bine, nu s-au insurat ca au auzit ei asa, ca aia care fac acte se cearta mai repede decat ceilalti.