E clar ca treci printr-o perioada mai neagra.
Trebuie sa iti schimbi perspectiva asupra vietii. Stiu ca viata si oamenii in general sunt rai, cruzi, calca unii pe altii in drumul spre succes, insa toti vom avea la un moment dat momentul de glorie.
Trebuie sa iti gasesti o activitate care sa iti ia gandurile astea negre.
Sa stii ca si eu am fost in situatia ta: am lucrat la un call center si nu am reusit sa fac fata, era foarte greu, multi nervi, credeam ca clachez si ma apuc sa ii bat pe toti . Insa nu a fost asa, m-am trezit intr-o zi de luni si am sunat ca imi dau demisia. Si atat. Acum e bine, peace of mind - desi nu am nimic de lucru, insa stiu, STIU ca va veni si jobul pe care il astept.
Intre timp caut pe site-uri de profil, mai intreb prin cunoscuti. Ceva ceva, tot va iesi.
Orice persoana trece la un moment dat printr-o perioada nasoala.
Problema ta e una delicata.
Esti foarte nagativist si nu e deloc bine. Daca vrei intr-adevar sa scapi de problema asta, in primul rand INLOCUIESTE gandurile negative cu altele pozitive.Repetati ca ''poti'' de atatea ori, pana cand crezi lucrul asta.
Ai trecut prin multe esecuri.In loc sa te amitionezi si sa depui mai mult efort pentru a-ti indeplini visul, ai dramatizat, ceea ce e complet gresit.O viata ai, aici.De ce sa stai in casa si sa fii deprimat? Undeva tot iti gasesti un post pe masura ta.
Trebuie sa fii ambitios, sa mergi mai departe cu capul sus.
Viata nu se sfarseste aici.
Daca crezi ca nu poti de unul singur, consulta un psiholog.Iti garantez ca te va ajuta enorm de mult.
Ai grija de tine si fii barbat adevarat, omule!
Stiu cum te simti, am si eu probleme din astea. Eu le am de 3 ani, dar nu pot sa le controlez, de fapt este imposibil sa reusesti de unul singur. Ceea ce trebuie tu sa faci este sa te duci la un psiholog. El iti va spune cum sta treaba, ce trebuie sa faci, sau daca ai nevoie de medicamente sau altceva. Ar trebui si familia ta sa te ajute, sa te incurajeze, sa te consoleze. Stiu ca e greu, si eu ma lupt cu gandurile negative si cu chinurile astea. E foarte greu sa suporti asa ceva, adica e greu sa te accepti pe tine insuti. Dar asta e sigura solutie la acest tip de probleme. Fara ajutorul unui psiholog si a pers apropiate tie nu ai nici o sansa de scapare ci, din contra lucrurile se vor agrava din ce in ce mai mult pana la apogeu. Ai putea citi si materiale despre boli psihice ca sa stii mai bine despre ce e vorba si cum sa faci fata mai bine. Sper ca te-am ajutat
Buna,
Nu ai nevoie de psihologi, ci doar de persanele dragi tie cum e familia sa te consolezi un pic.Incearca sa vorbesti cu ei, sa incepi sa te redeschizi lor.Si eu am uneori ganduri de sinucigas, gandindu-ma ca nu mai are rost sau ca nu mai pot, dar ceea ce ma tine in picioare e gandul ca intr-o zi am sa fiu cine vreau sa fiu.Iti recomand sa mergi la Biserica pentru ca acolo gasesti de cele mai multe ori pace in tine si consolare.
Toti avem probleme, altii mai ii altii mai mari, dar ceea ce nu ne deosebeste e faptul a nu ne dam batuti.E usor sa zici ca maine nu vei mai fi viu, dar aiciai fi egoist pentru ca vei lasa in urma ta oameni dragi care vor suferi.Iti urez bafta, iti recomand sa zambesti mereu si sa te deschizi parintilor, fi mai optimist si mergi inainte.BAFTA
Buna.
Problema ta nu este chiar atat de mare. Gandeste-te, sunt altii care nu au maini, nu au picioare, nu pot vedea, nu pot auzi, nu au parinti, dorm pe strada, au tot felul de boli cumplite... Aceste lucruri sunt cu adevarat PROBLEME. Si ce e mai interesant, unele dintre acele persoane sunt multumite ca traiesc, si nu ar fi in stare sa "incerce" sa se sinucida.
Nu pot sa iti zic : gandeste pozitiv, totul se va schimba apoi, bla bla bla. Nu merge asa. Nu te pot ajuta daca tu nu vrei sa accepti acest ajutor.
Nu este vina ta ca nu gasesti un loc "calumea" de munca... E vina acestui sistem idiot!
De ce te simti inferior? La nastere, toti suntem egali, toti ne nastem "goi". Acum, inferioritatea sau superioritatea se traduc prin "caracter", "infatisare" sau "money money". Desi cred ca banii si aspectul ar fi cam pe primul loc. Insa, aici ar trebui sa te gandesti... oare tu esti de vina? Sa punem aspectul intai : daca esti putin aranjat, imbracat bine, ai imediat incredere in tine ( e in subconstient, te simti mai bine ). Apoi pot veni si celelalte!
De ce esti pesimist cand te duci la un interviu? In caz de nu stiai, cei care sunt mai "indrazneti" mai "veseli" ( nu exagerat ), mai "siguri pe ei" sunt alesi si apreciati! Daca tu te duci ca un "plouat " tot la fel vei veni! Ai incredere in capacitatile tale? Atunci, de ce ti-e frica? De ce ai ganduri negative? E ca si cum ai invatat pentru un examen, iar cand il dai intri in panica. De ce? Daca ai fi invatat BINE, atunci "panica" nu ar mai fi existat! Orice subiect iti va cade, vei fi in stare sa il faci, fara cea mai mica problema! Esti sigur ca stapanesti ceea ce ai invatat la facultate? Esti sigur ca vei fi stralucitor in ceea ce vei face? Atunci, no ganduri negative, no pesimism, no nimic!
De ce ti-e frica de oameni? Ce e rau in a vorbi cu ceilalti? Ce te retine? Crezi ca vor avea idei gresite despre tine cand deschizi gura? Vorbiti aceeasi limba? Atunci da-i drumul! Discuta cu oricine! Sunt atatea subiecte de abordat! Crezi ca lor nu le e frica sa dea o impresie gresita despre propria lor persoana cand vorbesc cu altcineva? Crezi ca ei nu sunt tot oameni? Sunteti tot la fel intr-un mod sau altul. Au toti aceste temeri, dar putin curaj nu strica! Fii curajos ( dar ai grija, caci curajul se traduce uneori si prin "prostie" cand exageram ). Zambeste-le celorlalti! Arata-le ca stii cine esti, nu ti-e frica de tine insati! Si ce e cel mai important, nu ti-e frica de ei!
Cat despre autosatisfacere, e normal... intr-o anumita limita! Du-te si tu in club si gaseste-ti o tipa. Daca nu, sunt atatea siteuri pentru celibatari! Nici nu stii cate fete sunt in acceasi situatie ca tine pe plan sentimental. Si pe facebook se pot face multe intalniri. Poti chiar sa vorbesti cu persoane de alte nationalitati! Pe internet gasesti ce vrei, pe cine vrei, cand vrei!
Elibereaza-te!
Iti dau un sfat : du-te pe un camp mare sau in mijlocul unei paduri ( SINGUR ) dezbraca-te, si tipa cat poti tu de tare : Am incredere in mine! Nimeni nu ma poate distruge! Accept ceea ce mi se intampla dar voi gasi solutii sa trec mai departe, sa imi construiesc un viitor frumos!
De ce ti-am zis sa te dezbraci? O sa ti se para amuzant chiar stupid, dar asta iti va da incredere in tine! Si urla, tipa TARE! Si de cate ori vrei tu! De fiecare data cand iti vin gandurile alea negre, fa asta!
Stiu cum te simti, incearca sa vorbesti cu parintii tai despre acest lucru, du-te la un psiholog el sigur va stii sa te ajute mai mult decat niste sfaturi date aici, iar faza cu autosatisfacerea incearca sa iti impui singur ca sa numai faci, iar cand iti vine gandul sa faci iar cautati altceva de facut si vei mai uita, trebuie sa ai si voita altfel nu faci nimic.