| fallen213 a întrebat:

Salut tuturor! Am si eu o problema nu stiu cum sa scap de certurile intre parinti.Incep sa se certe pe tema banilor sau pe tema ca unul dintre ei il inseala pe celalalt.Mereu stau langa ei cand se cearta in caz ca se iau si la bataie.Atunci cand incep eu il mai imping pe tata, cateodata l-am dat si pe jos, iar cand ajung la momentul critic incep sa injur si sa lovesc tot ce vad, iar faza cu plansul nu merge.Astept raspunsuri serioase.Multumesc pentru intelegere!

11 răspunsuri:
| tia a răspuns:

Nu stiu ce sa spun. Incearca sa vorbesti cu ei, mai serios...sa ii faci sa inteleaga ca certurile din casa nu iti fac bine, te pun intr-o situatie neplacuta. Poate da rezultate. Bafta!

| Domyno a răspuns:

Le spui sa divorteze. thinking

| 4byby a răspuns:

Am trecut si eu prin faza asta, pana cand parintii mei au divortat. tu nu prea poti face nimic, doar sa discuti cu ei. ei sunt singurii care isi pot rezolva problemele.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Din nefericire, certurile parintilor afecteaza grav copii, care raman traumatizati de ce vad si ce aud! Faptul ca faci pe impaciuitorul intre ei nu rezolva problema de fapt! Cand oamenii nu se mai inteleg de loc si nici nu le mai pasa de copii( ca vad si aud), atunci este foarte grav. Poate ar trebui sa-i sfatuiest sa mearga la un consilier marital, sa vada daca se mai poate salva casnicia lor, ca altfel, toata lumea isi rateaza viata! Decat asa, mai bine despartiti si liberi sa-si poata reface viata! Dar cel mai lovit vei fi tu.Nu stiu cati ani ai, dar cred ca esti mai matur decat ti-e varsta, dupa cum te comporti!

soothe
| soothe a răspuns:

Angajeaza-te undeva in timpul liber. Fa orice ca sa capeti un job. Primul salariu il duci acasa, tot. Ii chemi pe amandoi, ii rogi sa ia loc la masa si sot plicul cu banii, il desfaci si pui banii pe masa.
Le spui, "uitati, munces, nu imi doresc nimic altceva decat sa nu va mai certati, mai ales pentru bani. Aveti aici tot ce am castigat, poate va ajuta."
Iti garantez ca totul are sa se schimbe. Dac nu se schimba, trebuie sa se desparta.

| fantom a răspuns:

Eu nu stiu prea mult in asta dar incearca sa la amintesti ci lea fost de bine impreuna pe plan emotional

| anad a răspuns:

Nu vreau sa te indemn sa iti neglijezi parintii, dar poate nu ar trebui sa stai langa ei cand se cearta. Lasa-i sa-si descarce nervii si tu nu te impovara cu nebunia lor si interveni ca poate, la nervi, sa nu se ajunga la ceva rau! Straduieste-te sa-ti faci un viitor fara ei ca, daca nu tin cont de nimic cand se cearta (nici de plansul tau nici de disperarea ta), nu-ti vor fi de mare ajutor in viata!

| Anca a răspuns:

Du-te la o prietena si stai cateva zile!
In timpul asta, inchideti telefonul si lasa un bilet pe pat, scurt si fara sa spui unde esti, ceva de genul : " Mi-as fi dorit sa fim o familie fericita, dar acum e prea tarziu ".

Asta o sa-i sperie zdravan si o sa-i uneasca in incercarea de a te gasi!
Altfel nu vad cum i-ai putea trezi la realitate sa vada ca existi si tu si ai nevoie de intelegere in casa aia!

Aplica planul!

| cicinel a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa fii in primul rind impartial cum sa-ti spun eu am avut probleme de genul asta dar eram in postura de tata, fetita mea a luat apararea mamei sale (fata are 20 de ani)si a sfatuit-o sa divorteze si ea asa a facut, sti ce sa ales casa sparta lucruri impartite si acum ele stau prin case inchiriate, eu te sfatuiesc sa incerci sai inpeci si daca nu se poate nu te baga intre ei lasa-i sa se certe tot ei se vor impaca pina la urma sau soarta va decide ce se va intimpla cu ei fata mea a facut cel mai rau lucru ca a sfatuito pe maicasa sa inaimteze divortul si acum regreta ca mama ei sa cuplat cu un individ de la ea de la serviciu si o neglijeaza astea sunt urmarile implicari copiilor in viata parintilor

| ikram a răspuns:

Cred ca e mai bine ca ei sa divorteze, si pentru ei si pentru tine, decat sa traiesti asa, imi inchipui ca este foarte greu pentru tine.

Cel mai bine e sa nu iei partea cuiva, doar daca e clar ca unu dintre ei are dreptate, daca tatal tau chiar o bate pe mama ta (sau ii da cate o palma) atunci neaparat convinge-o sa divorteze si sunt sigura ca amandoua va eti descura de foarte bine si singure.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu si ai mei se cearta mereu.