| bobilutzu a întrebat:

Salut tuturor!
Ma`ntreb de ce viata asta trebuie`sa fie asa cruda cu unii? oare de ce?
Este oare oare vina ta ca te nasti intr-un mediu anume, intr-o familie anume...de ce se pune atat de mult accent pe materialism?
chiar nu mai exista oare oameni care sa vada dincol`de tot ce inseamna sa ai, sa ai si iar sa ai...chiar nu mai conteaza sufletu`omului aceluia?

13 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Nu e vina ta că te-ai născut într-un mediu sărac, dar de la o vârstă încolo este parţial vina ta că nu ai făcut nimic ca să ieşi de-acolo.

| Razvan a răspuns:

Nu, nu si cu siguranta nu. Ce-i ala suflet? Daca esti urat/a ti-ai semnat condamnarea la moarte.Se pune atat de mult accent pe nenorocitul de aspect fizic ca s-a ajuns la sinucidere pentru ca nu arata conform normelor societatii
A vedea dincolo de fizic tine mult si de educatie. Daca ai tai te-au invatat de mic sa nu te joci cu rromi cum crezi ca tu ca viitor adult ai mai putea sa faci diferenta dintre oameni? Bazandu-te pe aprente/fizic? Acum toti suntem frumosi in exterior si putreziti in interior

| mgtow a răspuns:

Asa ni se nimereste traiul vietii la unii bine la altii prost acum vezi mai multi idioti/e in lume decat oameni cu suflet si de treaba

| ExistaMosCraciun a răspuns:

Viata nu e cruda cu nimeni, nu conteaza ce AI sau ce NU AI, ci felul in care te raportezi la cele doua aspecte. Cati oameni au bani, si se simt nefericiti? Sincer, cine nu te place asa cum esti, nu te merita, nu ai cum sa multumesti pe toata lumea.

| Minnie a răspuns:

Si eu ma mir in fiecare zi.Se pare ca nu mai conteaza ce ai in cap ci ce ai in buzunar.Chiar a aratat la o emisiune pe Protv (unde altundeva ni se spala creierele?) cam ce haine se poarta la liceu, doar de la cateva sute de lei in sus, eventual din strainatate... M-a desgustat! Adica nu mai merg copii sa invete, merg sa-si arate fitele, banii (care oricum sunt munciti de ai lor nu de ei) telefoanele... Cei care au cap dar nu au banii sunt marginalizati si uneori si batjocoriti.Am vrut democratie, ok dar am inteles gresit aceasta libertate si am luat-o ca pe un dezmat si desfranare.Am fost probabil prea mult timp "tinuti in lesa" ca gandire si cand am scapat, am scapat f rau pentru ca nu am avut si nu avem destula minte si bun simt si rusine

| Catalion a răspuns:

Din cate stiu eu, felul cum arata un om conteaza foarte mult, adica daca omul e frumos, foarte multa lume se poarta frumos cu el, iar daca omul e urat, pai are noroc daca macar 3 oameni se poarta frumos cu el. Eu nu sunt un baiat frumos si am observat mult respingerea oamenilor, iar altii erau acceptati, chiar daca erau prosti si rai.

| corelle a răspuns (pentru Catalion):

Asa este sa stii ca ai dreptate

| nicusor19 a răspuns:

Salut bobilutzuhappy
Din pacate traim intr-o lume paralela in care banii fac legea, nu e vina nimanui ca se naste intr-o familie cu stare materiala mai buna sau invers, dar dupa cum am mai spus, traim intr-o lume in care banii controleaza totul.
Ce este sufletul omului? aceasta va fi intrebarea pe care si-o vor pune viitoarele generatii.
Cuprinsi de goana dupa bani, vom uita de lucrurile cu adevarat pretioase de tot ce este cu adevarat frumos.
"Se vor lupta-ntre ele stele, din apa si foc vor pierii"
Se pare ca pe zi ce trece sufletul omului nu prea mai conteaza, eu ma retrag aici si las timpul sa vorbeasca in locul meu.salutarihappy

| Luciana_7235 a răspuns:

Este ceva prea normal in prezent. Asta se intampla pentru ca oamenii s-au inrait. Nu este nimic rau in a iti dori sa realizezi ceva in viata, sa castigi mai multi bani, sa iti doresti un trai mai bun, nu este nimic rau in a iti dori si a lupta pentru asta. Iar acum, cand foarte multi abia supravietuiesc, e normal sa iti doresti si mai mult, deci, aici nu este vorba despre oamenii care vor multi bani, sau cei care sunt obsedati de bani, este vorba de faptul ca oamenii sunt rai, lupta pentru ei, unii fac rau si altora sa le fie lor bine, nu mai au suflet, sunt barfitori, egoisti, sunt rai si atat. Dar, este o eticheta pe care, cam toti o avem, unii au ceva suflet, mai ajuta si pe altii, dar e imposibil sa nu se fi intamplat vreodata sa nu o faca desi ar fi putut sa ajute un om, sau sa considere ca e prea multa bataie de cap sa o faca sau, sunt prea multe si e prea complex.
Exista 2 tipuri de oameni la ora actuala in lumea asta, oameni rai si, oameni rai. Oameni rai, care fac rau voluntar, de dragul de a face rau, si oameni rai care, vad raul facut de altii, dar nu fac nimic sa opreasca ceva.

| okydoky a răspuns:

Pai eu zic sa incerci sa faci ceva sa scapi din acel mediu de are spui tu...Si cu rabdare in timp ai sa resusestihappyNu astepta rezultate pe moment, si renunta la atitudinea asta pesimista! Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pur si simplu asa stau lucrurile. Nu au cum sa fie toti frumosi, sanatosi, bogati, puternici, incununati de succes, pentru ca atunci nu am mai avea la ce sa ne raportam si ce sa comparam. Asta e realitatea! Viata este "inegala".

| rebelde007 a răspuns:

Din pacate timpurile pe care le traim ne indobitocesc. Vrem mai mult fara sa tinem cont caci oricand se poate intampla ceva rau cu noi si nu mai putem folosii bunurile acumulate in timpul vietii. Hai sa-ti spun o poveste. Un taran avea un magar batran, si intr-o zi acel magar a cazut in fantana secata din curte. Taranul s-a gandit ca oricum animalul este prea batran sa mai incerce sa-l ajute si a decis sa astupe fantana cu pamant. Si a tot aruncat cu lopata pamant in fantana, auzind ragetul magarului dupa fiecare lopata aruncata. La un moment dat nu s-a mai auzit nimic. Si tot arunca lopata dupa lopata cand la un moment dat s-a uitat in fantana in dorinta de a vedea ce se intampla. Si mare i-a fost mirarea cand a vazut ca magarul dupa fiecare lopata de pamant pe care o primea in cap se scutura si pamantul cadea sub el. Il batatorea si se urca pe el. Asa a reusit sa se salveze magarul batran. Morala: Nu esti niciodata prea batran sa intelegi cu ce se mananca viata. Trebuie doar sa vrei. Se pare ca ei nu vor sa inteleaga, asa ca nu are rost sa fii dezamagit, nu pot mai mult asa ca sfatul meu este sa fugi de acolo. Fii ceea ce vrei sa fii si nu lasa pe nimeni sa te schimbe. Iar de sufletul tau daca este curat si sincer va avea grija cineva la un moment dat. Capul sus si nu ajunge ca ei. Bafta.

| corelle a răspuns:

Si eu sunt de aceeasi parere ca si tine, cred ca nu mai conteaza sufletul omului si pe nimeni nu mai intereseaza asta ..peste tot materialismul conteaza