| Freakystund a întrebat:

Salut.Va mai deranjez cu inca o problema.Am 21 de ani iar parintii ma trateaza ca pe un copil.Sunt in Germania de 1 an la cererea lor am venit.La inceput nu voiam facultate dar am zis sa o fac si pe asta. Vroiam sa muncesc.Din vara de cand m-am intors din Romania maicamea cu taicamiu vitreg mi-au promis ca im gasesc de munca ca au gasit deja 3 joburi.Am zis ok perfect ma apuc de munca.Cand m-am intors am inceput demersul pentru dreptul de munca.Mi-a fost respinsa cererea.Nu am mai stiut ce sa fac am vrut sa ma intorc acasa am avut discutii cu ei m-au tratat efectiv ca pe un copil mi-au luat laptopul telefonul sa rup orice legatura cu toata lumea. Dupa ce s-au linistit lucrurile am discutat sa astept ca ei im cauta o solutie ca sa muncesc.Am zis ok.Au trecut 2 luni aproape nu vad nici un rezultat taicamiu vitreg face promisiuni pe care nu si le poate respecta maicamea mereu im spune sa am rabdare.Eu numai pot sa am rabdare mi-am lasat prieteni am lasat tot ce stiam in tara.Relatia care am avut-o sa ales praful pentru niste vorbe mai degraba decat promisiuni.Problema mea este ca maicamea ma trateaza ca pe un copil de 14 ani.Eu vreau sa am libertate vreau sa am deciziile mele dar numai pot din cauza lor im dicteaza viatahappy. Intrebarea mea este:Cum pot sa fac fata situatie? am spus ca astept pana la 1 ianuarie dar nici in tara nu vreau sa ma intorc fara macar o masina happy.CUm pot sa le fac fata? pentru ca deja simt ca innebunesc din cauza lor. Daca mai deschid subiectu ca vreau sa ma intorc acasa iar o sa im ia laptopul si telefonul happy Ce pot sa fac?

Răspuns Câştigător
| midal a răspuns:

La inceput este mai greu.Incearca sa vezi partea frumoasa a vietii in Germania.Sa zicem ca esti in Romania cu familie si firma la care lucrezi te transfera in Germania sa lucrezi cu contract si salariu bun.Iti ofera casa si bani si scolarizare pentru copii.Ce faci? Renunti sau accepti? Daca toti romanii ar fi fost platiti si respectati la adevarata lor valoare crezi ca mama ta mai pleca in Germania? Dupa parerea mea stai acolo unde esti, si cand te intorci in Romania esti un alt om.Cu masina si cu ce mai vrei.Incearca sa faci un sacrificiu pentru binele tau. Daca vrei doresc sa-ti dau un sfat: in fiecare dimineata cand te trezesti spune multumesc in gand cu tot ce intri in contact.Devii mai bun si viata ta se va schimba inclusiv parintii tai.

18 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Tu la 21 de ani te lași șantajat de părinți că-ți ia laptopul și telefonul? Pe bune?! Asta sună a 13 ani, nu 21.

Cred că e prima dată în 4 ani de când umblu pe site-ul ăsta când chiar sunt de acord cu @Legiuitoarea.
Nu ești absolut deloc matur în gândire. Ești un copil răzgâiat de vârstă psihologică 12 (13 maxim!) și de vârstă biologică 21 (presupunând că aia ți-e vârsta din buletin).

Soluție: Rupe-te de ai tăi!
Serios vorbesc! Rupe-te complet de ai tăi. Pune mâna și trăiește singur. O să fie cumplit de greu în primele 6-8 luni - dar dup-aia ești liber!

Nu trebuie să vii neapărat în țară - poți să te muți în alt oraș al Germaniei - sau, de ce nu, în altă țară din Europa.

Dar câtă vreme stai pe lângă ai tăi - tu n-ai să crești din punct de vedere mental.

Deja pot să te aud tastând înjurături la adresa mea - dar dacă nu te rupi de cocoloșeala și manipularea la care te supun ai tăi, peste 5-6 ani ai să-ți aduci aminte de thread-ul ăsta.

Salam alekum.

| Freakystund explică (pentru kongeriket):

Incerc sa ma rup ...crede-ma numai vorbesc cu ei de 1 saptamana mi-am distrus relatia din cauza lor mama s-a bagat in relatia care am avut-o i-a zis sa ma lase in pace cand poate mai puteam sa salvez ceva sunt distrus din toate punctele de vedere happy nu am bani nu pot sa muncesc ca nu ii intereseaza vor doar sa stau in casa sa ii tin companie mamei ...eu am venit aici cu gandu ca o sa muncesc si mi-au promis ca asta o sa fac si de 2 luni de cand am venit stau in casa degeaba nu te injur nu am de ce happy am venit aici ca sa im strang niste bani sa ma intorc acasa sa im deschid o afacere sa im iau o masina pe munca mea ca nu le-am cerut masini si averi le-am cerut doar sa im gaseasca un loc de munca dar nu ii intereseaza decat binele lor si numai stiu ce sa fac cum sa fac sunt blocat aici

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Când ai să fii matur în gândire!
Pa, pa.

| Freakystund explică (pentru Legiuitoarea):

Sunt destul de matur in gandire.happy simpla mea cerere a fost doar sa muncesc sa im strang bani pentru mine si nici asta vad ca nu vor sa rezolve nu le-am cerut masini nu le-am cerut sa ma intretzina doar sa im gaseasca un loc de munca.

| Legiuitoarea a răspuns (pentru Freakystund):

Bună din nou.
Este doar părerea ta că ești matur în gândire, viața nu constă să cumperi o mașină, etc!
Trezește-te... habar nu ai cât de dură și nenorocită este viața!
Pa, pa.

| Freakystund explică (pentru Legiuitoarea):

Stiu cat de dura este viata de mic am fost manipulat de familie si am venit aici in speranta ca pot singur sa im fac starea financiara dar din nou sunt manipulat de familie si numai am nici unde sa ma duc happy nu am pic de libertate happy

| AllinaDaniella a răspuns:

Buna.

Incearca sa porti o discutie mai serioasa cu mama ta, nu e ok ca la 21 de ani sa te ameninte ca iti ia telefonul si laptopul. Totusi vorbim despre un baiat de 21 de ani, nu despre un baietel de clasa a II-a. Desi cu siguranta cei 2 iti vor binele, vad ca mai rau iti fac obligandu-te sa traiesti exact dupa cum vor ei,

Daca nu reusesti totusi, incearca sa te linistesti, sa nu te consumi asa tare, gandeste-te ca mai devreme sau mai tarziu o sa fie bine si pentru tine happy
Incearca sa te descarci la un prieten/a, sigur te-ar ajuta.

| Freakystund explică (pentru AllinaDaniella):

Am avut o discutie cu ei.a inteles cat de cat au spus ca mau adus aici pentru ca im vor binele ca ma vor ajuta s aim gasesc de munca dar nu acum mai trebuie sa mai astept pana la 1 ianuarie si dupa am sa fiu pe banii mei si o sa ma lase sa fac ce vreau sa im strang niste bani chiar sa vin acasa si asta am de gand au realizat si ei ca numai sunt copil din cate im dau de inteles

| Mari_Marilena_1985 a răspuns:

Buna! eu daca eram in locul tau ma intorcem in tara daca asta voiam! trebuie sa te impui! spune-le c eu vreau sa ma intorc in tara si cu asta basta! iar dac ti ia lucrurile spune-le sa ti le ia ca tot te intorci! in primul rand i tata vitreg si cred ca ei inteleg ca nu vrei sa fii pe cont propriu si de aia iti spun ca ti ia laptopu, telefonul etc...

| Freakystund explică (pentru Mari_Marilena_1985):

A si in tara ii am pe bunici care mi-au spus ca numai vor responsabilitati happy ceva de genul numai vor sa stau cu ei sunt prins la mijloc si chiar numai stiu ce sa fac.

| Mari_Marilena_1985 a răspuns (pentru Freakystund):

Daca nu poti sta la bunici si nici cu parintii nu merge... gaseste ti de munca si inchiriaza ceva! ssolutii se gasesc daca crezi ca te descurci pe cont propriu.

| Freakystund explică (pentru Mari_Marilena_1985):

Eu voiam sa im strang ceva daca tot sunt aici ca sa pot sa vin in tara sa im inchiriez ceva.dar cum nu am unde sa stau in tara din cauza la batrani si nici macar locu de munca nu l-am gasit ...sunt blocat aici happy

| Mari_Marilena_1985 a răspuns (pentru Freakystund):

Pai stii limba? daca da cauta ti orice ca sa poti sa strangi bni si sa te intorci in tara

| midal a răspuns:

Esti intr-o perioada critica care poate avea consecinte negative pe viitor.Acum ca esti tanar in floarea varstei poti muta muntii din loc.Iti dau un sfat din proria mea experienta. Daca inca te afli in Germania si ai timp liber invata la perfectie limba germana(scris si citit) nici nu ai idee cat te poate ajuta pe viitor.Incearca sa te inscrii la cursuri de specialitate pentru meserii in Germania. Daca nu reusesti, incearca sa-ti faci o prietena nemtoaica.Nu mai spune ca te intorci acasa, parintii tai stiu ei de ce nu vor sa te intorci.Fii atent esti tanar viata este frumoasa, nu da cu piciorul la ce-ti ofera parintii tai.

| Freakystund explică (pentru midal):

Nu pot ramane in Germania nu ma pot adapta aici nu im place tara nu im plac oamenii. poate multi or sa spuna ca gandesc gresit dar sunt mai patriot de fel limba mi se pare extrem de grea prefer sa comunic in engleza care o stiu la perfectie happy nu ma pot adapta aici

Asta incerc sa fac...doar ca mi-au facut niste promisiuni de care nu se tin ..am cerut doar un loc de munca ca sa pot sa im strang bani sunt constient ca in tara nu pot face banii care ii pot face aici.Asta vreau din munca mea sa im fac viitorul happy

| midal a răspuns (pentru Freakystund):

Te contrazici singur.Ai spus ca nu-ti plac oamenii, tara, nu te adaptezi iar acum daca ei iti gasesc un loc de munca ramai.Incearca sa-ti intelegi parintii poate ca acum nu-ti gasesc de munca dar si tu trebuie sa lupti.

Nu ma contrazic singur dar 2 ani as putea sa muncesc aici dupa sa vin in tara..pentru ca logic oricine ar alerge sa suporte ceva timp pentru un venit mult mai mare

| midal a răspuns (pentru Freakystund):

La inceput este mai greu.Incearca sa vezi partea frumoasa a vietii in Germania.Sa zicem ca esti in Romania cu familie si firma la care lucrezi te transfera in Germania sa lucrezi cu contract si salariu bun.Iti ofera casa si bani si scolarizare pentru copii.Ce faci? Renunti sau accepti? Daca toti romanii ar fi fost platiti si respectati la adevarata lor valoare crezi ca mama ta mai pleca in Germania? Dupa parerea mea stai acolo unde esti, si cand te intorci in Romania esti un alt om.Cu masina si cu ce mai vrei.Incearca sa faci un sacrificiu pentru binele tau. Daca vrei doresc sa-ti dau un sfat: in fiecare dimineata cand te trezesti spune multumesc in gand cu tot ce intri in contact.Devii mai bun si viata ta se va schimba inclusiv parintii tai.